A speciális egység hozta meg Brady rekordját

Vágólapra másolva!
2010.10.05. 06:04
null
Tom Bradynek ezúttal nem kellett kiemelkedően teljesítenie, megtették helyette csapattársai (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójának hétfő esti rangadóján a Miami Dolphins fogadta a New England Patriotsot. Bár a hazaiak 400 támadó yardjával szemben a vendégek csak 265-öt tudtak felmutatni, a Hazafiak speciális csapatrésze dominált a mérkőzésen – egy punt- és egy mezőnygólkísérletet blokkolt Patrick Chung, utóbbiból Kyle Arrington touchdownra hordta vissza a labdát, Brandon Tate pedig 103 yardos kirúgás utáni visszafutott TD-t szerzett –, és végül Chung 51 yardos interception utáni visszahordásával alakult ki a 41–14-es New England-i siker. Mérföldkőhöz érkezett a vendégek sztárirányítója, Tom Brady: a 100. alapszakaszbeli győzelmét aratta, mindezt 131. alapszakaszbeli kezdéséből, amivel rekordgyorsasággal érte el ezt a határt. Fölényes győzelmével a Patriots 3–1-re módosította a mérlegét, így csatlakozott a csoport élén álló New York Jetshez.

A hazaiak kezdték el az összecsapást, ám hiába indult ígéretesen a támadás, kritikus szituációban, 3 és 6-nál nem működött kellőképpen a wildcat formáció, így puntulni kényszerültek – igaz ekkor kis híján ismét megszerezték a labdát, Wes Welkernek nem jött elsőre össze az elkapás, ám másodjára már megszelídítette a „tojást”azt a korábbi miami játékos.

A New England-i támadók nem egészen egy percet tölthettek azonban csak pályán, máris meg kellett válniuk a labdától, Meskó Zoltán egészen parádés, 60 yardos rúgásának köszönhetően azonban a Dolphins támadóinak saját térfelükről kellett indulniuk.

No ez azért nem túlságosan zavarta meg a floridai alakulatot, és szinte ellenállás nélkül átrobogtak a pályán, majd Chad Henne Davone Bassnek adott 19 yardos TD-passzával megszerezték első pontjaikat (7–0).

Az újabb rövidre szabott vendégakció – mely fő hátráltatója a vakoldali tackle, Matt Light 10 yardos büntetést maga után vonó szabálytalansága volt – után ismét a Delfineken volt a sor, és bár egy hosszú 3. kísérletet szépen teljesítettek, a következő játékból Henne passzát Rob Ninkovich halászta le (interception).

A Hazafiak bár még egy 4 és 1-et is teljesítettek (Tom Bradyt gyömöszölték át), a célterülethez érkezve nem tudták megvédeni irányítójukat, akit Cameron Wake sackelt, így végül Stephen Gostkowski 23 yardos mezőnygóljával csak szépíteni tudtak (7–3).

Egy újabb vendég szabálytalanságnak köszönhetően a 3 és 10 sem akadályozta a hazaiakat a menetelésben, ám hiába érkeztek már el mezőnygól távolságba, Henne újabb átadását kaparintotta meg Ninkovich (interception), így 2:55 perccel szünet előtt ismét jöhettek a Bradyék.

A Patriots ezúttal villámgyorsan átviharzott a pályán, ám hiába próbálkoztak egy fake spike-kal (időmegállítás céljával a földre szokták vágni a labdát a félidők utolsó perceiben, ennél az esetnél pedig ezt színlelik, helyette azonban nekimennek a játéknak), Randy Moss az első felé dobott labdát nem tudta megszelídíteni, így Gostkowski utolsó másodpercekben értékesített 30 yardos mezőnygóljával csak egy pontra tudott zárkózni Bill Belichick csapata (7–6).

A folytatásban 14 másodperc alatt sikerült a Patriotsnak, ami az első játékrészben nem: a kezdőrúgást követően Brandon Tate 103 yardon keresztül hordta vissza a labdát touchdownig (7–13).

 

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2010-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A hazai rémálom nem akart véget érni, miután a vendégek három kísérletből 6 yardon tartották a Dolphinst, majd Patrick Chung blokkolta Brandon Fields puntját, így mindössze 15 yardot kellett megtennie a Patriotsnak az újabb TD-hez.

Ehhez mindössze 42 másodpercre és két játékra volt szükség, BenJarvus Green-Ellis 12 yardos futása (valamint Gostkowski újabb sikeres extrapontja) után már 20–7-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

A sokkból éledező Dolphins nem adta fel a küzdelmet, valamivel több mint három és fél perc alatt végigmentek a pályán, és Henne Ricky Williamsnek adott 28 yardos TD-passzával ismét közel kerültek egymáshoz a csapatok (14–20), ám egy szép, ötperces támadássorozat végén Brady Danny Woodheadnek adott 12 yardos hat pontot érő átadásával ismét 13 pontra növelte a Patriots a két csapat közötti különbséget (14–27) – a harmadéves elkapó öt kísérletből 25 yardot futott is a 78 yardos támadássorozat során.

Ezzel azonban megszakadt a TD-k sorozata, már ami a támadókat illeti! Ninkovich sackje, valamint Kyle Arrington jó védekezése után Dan Carpenter 54 yardos mezőnygól kísérletét is blokkolta Chung, és a lepattanó labdával Arrington nyargalt végig a pályán, újabb hat pontot szerezve – és bár a vendégek kétpontosra álltak fel, Julian Edelman szabálytalansága miatt végül mégiscsak extrapontot rúgtak (14–34).

Tizenegy perccel a vége előtt 4 és 2-nél saját 45-ösről nekiment a Miami, ám Devin McCourty egy yardon tudta tartani Ronnie Brownt, így rendkívül kedvező pozícióból jöhetett a New England, a vendégek azonban sokáig nem jutottak, így puntolni kényszerültek.

Hiába jutott el azonban már majdnem a félpályáig a hazai együttes, Henne harmadszor is eladta a labdát (interception), amellyel Chung 51 yardon keresztül futott vissza, újabb touchdownért (14–41).

A hajrában a Henne helyére beálló Tyler Thigpen is dobott egy interceptiont, bár ez nem az ő, hanem Brian Hartline hibája volt, Jarrad Page-et ez azonban nem érdekelte, és köszönte szépen a felpattanó labdát.

A hátralévő időben több pont már nem esett, de emlékezzünk meg a rekordokról is: a New England Patriots lett az első csapat, amely ötféleképpen szerzett touchdownt egy mérkőzésen (futott, passzolt, interception után visszahordott, kirúgás után visszahordott valamint blokkolt mezőnygól után visszahordott TD-je is volt az együttesnek), a 24 passzkísérletéből 19-szer pontos, 153 yardot és egy TD-passzt kiosztó Tom Brady 131. alapszakaszbeli kezdése alatt 100. sikerét érte el, ezzel pedig ő lett az az irányító, akinek ehhez a legkevesebb találkozóra volt szüksége – a Brady, Belichick páros pedig a harmadik helyen áll az irányító, vezetőedző sikereket tekintve (100), a New England-i duónál többször csak a pittsburghi Terry Bradshaw, Chuck Noll (107), valamint a miami Dan Marino, Don Shula (116) kettős ért el együtt több sikert). Megszakadt viszont a Hazafiak sztárelkapójának, Randy Mossnak hosszú sorozata, az ezúttal elkapás nélkül záró játékos a mérkőzés előtt 51 alkalommal ért el zsinórban legalább egy elkapást.

MIAMI DOLPHINS–NEW ENGLAND PATRIOTS 14–41

 

 STATISZTIKÁK
A 4. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard Carson Palmer
(Cincinnati Bengals)
–Cleveland Browns 371
A legtöbb futott yard LaDainian Tomlinson
(New York Jets)
–Buffalo Bills 133
A legtöbb elkapott yard Terrell Owens
(Cincinnati Bengals)
–Cleveland Browns 222
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 1419 Kyle Orton (Denver Broncos)
A legtöbb futott yard 537 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 456 Reggie Wayne (Indianapolis Colts)
A legtöbb szerelés 48 Lawrence Timmons (Pittsburgh Steelers)
A legtöbb sack 7 Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception 3 négyen
NFL 2010, ALAPSZAKASZ 
4. FORDULÓ
Miami Dolphins–New England Patriots 14–41 (7–0; 0–6; 7–21; 0–14)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens   14–17
Green Bay Packers–Detroit Lions   28–26
New Orleans Saints–Carolina Panthers   16–14
Atlanta Falcons–San Francisco 49ers   16–14
Buffalo Bills–New York Jets   14–38
Tennessee Titans–Denver Broncos   20–26
St. Louis Rams–Seattle Seahawks   20–3
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals   23–20
Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts  31–28
Oakland Raiders–Houston Texans  24–31
San Diego Chargers–Arizona Cardinals  41–10
Philadelphia Eagles–Washington Redskins  12–17
New York Giants–Chicago Bears  17–3
Szabadnapos: Dallas Cowboys, Kansas City Chiefs, Minnesota Vikings, Tampa Bay Buccaneers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik