A Packers Rodgers nélkül már nem is félelmetes

Vágólapra másolva!
2013.11.07. 15:00
null
Stevan Ridley a Pittsburgh felőrlése közben (Fotók: Reuters)
A Green Bay Packers hétfő este nemcsak a Chicago Bears elleni csoportrangadót, hanem a kulcscsontját törő Aaron Rodgerst is elveszítette – az irányító hetekig nem játszhat, ami érzékeny veszteség, és ez szubjektív NFL-erősorrendünkön is meglátszik, amelyben egészen a 13. helyig csúsztak vissza a „sajtfejűek”. Az élen továbbra is az AFC Nyugati csoportjának két csapata, a Denver Broncos és a Kansas City Chiefs áll.

 

1. (az előző listán: 1.) Denver Broncos (győzelem-vereség mutató: 7-1)
Pihenőhéten volt a listavezető. Szükség is volt rá, mert a védelem nagyon visszaesett az utóbbi hetekben, de Peyton Manningre is ráfért egy kis pihenés. Vasárnap csoportrangadót az AFC Westben és San Diegóba látogat a Broncos, ahová a vezetőedző John Fox azonban nem kísérheti el a csapatát, ugyanis szívműtétet hajtanak végre rajta. Mi innen kívánunk mielőbbi gyógyulást Foxnak!

2. (2.) Kansas City Chiefs (9-0)
A második félidőben felőrölte a Kansas City a Buffalót a kilencedik fordulóban, 23–13-mas győzelmével pedig továbbra is hibátlan, és 9-0-s mérleggel áll. Ám valljuk be, Alex Smith megint gyenge volt, a sikert pedig ismét a csapat védelme hozta meg. A tizedik héten biztosan veretlen marad a Chiefs, hiszen pihenőhétre vonulnak Andy Reidék.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

3. (3.) Seattle Seahawks (8-1)
Már megint egy papíron sokkal gyengébb gárda nehezítette meg a Seahawks dolgát, de végül meglett a diadal. Amikor kell, a támadók és a védők is össze tudják kapni magukat és fordítani tudnak, ezért ilyen jó csapat a Seattle! Márpedig Percy Harvin és Russell Okung visszatérésével csak erősödni fog.

4. (5.) Indianapolis Colts (6-2)
Hatodik sikerét zsebelte be a Colts, pedig a szünetben még nem úgy nézett ki, hogy megnyerheti a Texans elleni összecsapást. Ám a nagyszünet után teljesen más, harapós Indy futott ki a gyepre, és minden összejött Luckéknak. Nem kis szerencse kell ahhoz, hogy az ellenfél rúgója három mezőnygólt is elhibázzon, de hát a jó csapatoknak szerencséjük is van.

5. (8.) New England Patriots (7-2)
Beindult a Patriots-gépezet! Rob Gronkowski visszatérésével jelentős terület nyílt meg a többi elkapó előtt, amit Tom Brady kis is használt. A kérdés leginkább az lesz, hogy mennyire bírja majd sérülés nélkül lehozni a folytatást a Pats, idén ugyanis több kulcsjátékost is elvesztett Bill Belichick gárdája.

6. (6.) San Francisco 49ers (6-2)
Remek formában érkezett pihenőjéhez a San Francisco, de a tizedik fordulóban nagyon nehéz mérkőzés vár rá, a remek formában lévő Panthers ellen kell megszerezni a hetedik győzelmét. Colin Kaepernickék mindenesetre sokat erősödnek majd a következő hetekben, ugyanis több sérült, valamint eltiltott játékos térhet vissza a keretbe.

7. (4.) New Orleans Saints (6-2)
Meglepetésre zakózott a New Orleans a Jets vendégeként. Egyre gyakrabban jönnek ki az egyéni hibák, mind a játékosoknál, mind pedig az edzői stábban. Brees mindent megtett a fordításért, de nagyon nehéz úgy, ha az elkapók mindent elejtenek és nagyobbnál nagyobb lehetőségeket szalasztanak el. A Dallas ellen nehéz lesz nyerni.

8. (7.) Cincinnati Bengals (6-3)
Nem zárult jól a csütörtök esti rangadó a Bengals számára. Nem elég, hogy hosszabbításban 22–20-ra alulmaradtak Miamiban, de Leon Hall után még a védelem másik húzóembere, a defensive tackle Geno Atkins is komoly térdsérülést szenvedett, így idén már nem léphet pályára. Nagyon jó a Cincy, de könnyen lehet, hogy a sérülésekre rámegy a kiváló szezon.

9. (10.) Detroit Lions (5-3)
Nem játszott a kilencedik héten a Detroit. A hétfő esti rangadó után hármas holtverseny alakult ki az NFC Northban, vasárnap este pedig a Lions éppen a Soldier Fieldre utazik, ahol a Bears vendégeként bizonyíthatja, hogy megnyerheti a csoportot.

10. (14.) Chicago Bears (5-3)
Hétfő este nyert a Bears, így az az érdekes helyzet alakult ki, hogy három csapat egyaránt 5-3-mal áll az NFC Northban, fej-fej mellett haladva. Jó hír a Macik számára, hogy Jay Cutler visszatérése már nincs messze, 1-2 héten belül csapata rendelkezésére állhat. Jöhet a Lions elleni csoportrangadó.

11. (13.) Carolina Panthers (5-3)
Úgy tűnik, beindult a Párducok gépezete, Cam Newtonék az utóbbi hat összecsapásukból ötöt megnyertek. Newton dominál, amikor kell, és a védelem is rendre az ellenfele fölé kerekedik. Meglepetés, de ezek után a Panthers előlépett wild card aspiránssá, ami, ha nehezen is, elérhető.

12. (12.) Dallas Cowboys (5-4)
Nagyon nehéz mérkőzésen sikerült megverniük Adrian Petersonékat Jason Garrettéknak. A gondok egyre inkább körvonalazódnak a gárdánál, miszerint a játékhívás érthetetlen, a védelmet pedig sérülések tizedelik, ám így is szerzik a labdákat, amit azonban a támadóegység képtelen kihasználni, ez pedig még visszaüthet. Mint ahogyan a támadófal jelentős gyengülése is a veterán Brian Waters sérülése után.

A Packersnek Rodgers nélkül kell harcba szállnia a következő hetekben
A Packersnek Rodgers nélkül kell harcba szállnia a következő hetekben

13. (9.) Green Bay Packers (5-3)
Izgalmas, szoros meccsen kapott ki hétfő este a Packers. A gond nem is elsősorban a vereség, hanem a liga egyik legjobb irányítója, Aaron Rodgers sérülése: ennél nagyobb veszteség pedig nem is érthette a Green Bayt. A hírek szerint Rodgers kulcsonttörést szenvedett, és 3-4 hétig nem állhat csapata rendelkezésére, de nem lepődnénk meg azon sem, ha ez a sérülés több hétre is az oldalvonal mellé kényszeríteni a nagyszerű irányítót.

14. (11.) San Diego Chargers (4-4)
Hihetetlen ez a kétarcú San Diego! A nyerhető meccseit elszórakozza, míg a nehezeket behúzza. Ez a kétarcúság az, amely évek óta visszahúzza Philip Riverséket, és ezen változtatni kellene. Az biztos, hogy a védelembe a szezon után kell erősítés a passz elleni játékhoz, ettől eltekintve egyáltalán nem rossz az együttes.

15. (17.) Tennessee Titans (4-4)
Bejött a papírforma, a Titans megverte a Ramset. A Kosok megnehezítették a Titánok dolgát, Jake Locker sem játszott túl jól, de hála Chris Johnson nagy napjának (150 futott yard, 2 touchdown) és a védelem hathatós segítségének, a Tennessee behúzta negyedik győzelmét. Nagyon kellett, hiszen rossz sorozatot sikerült ezzel lezárni, a Colts pedig nem tudott elhúzni a csoportban.

16. (15.) Arizona Cardinals (4-4)
Semmi különös sem történt a Cardinals háza táján, mivel bye weeken volt Bruce Arians csapata. A visszatérés után a romokban heverő Texans ellen kellene folytatni a győzelmi sorozatot.

17. (18.) New York Jets (5-4)
A forduló talán legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Jets, amikor legyőzte a Saintset. Ez a társaság még a legjobbakkal is felveszi a versenyt, de hiányzik, de hiányzik a kiegyensúlyozottság, az ugyanis nem lesz elég, ha csak minden második mérkőzésüket húzzák be... Most bye week következik!

18. (19.) Miami Dolphins (4-4)
Fontos győzelmet szerzett meg a Dolphins csütörtök este, az öröm mégsem lehet féktelen, miután csak a balhéról szólnak a hírek: a támadó falember Richie Incognito komolyan kikezdte és csicskáztatta a fiatal Jonathan Martint, aki ettől besokallva végül otthagyta a csapatot, a visszatérésére pedig nincs túl sok esély. Mint ahogy Incognito karrierje is veszélybe került, a kiváló guardot ugyanis eltiltotta a Miami vezetősége, de az elbocsátása is szóba került már. Ryan Tannehill biztos nem örül a híreknek, hiszen két kezdőjátékosát veszíti el az őt védő támadófal.

19. (20.) Philadelphia Eagles (4-5)
Nick Foles ismét játékra jelentkezett, majd nem is akármilyen produkcióval rukkolt elő: NFL-rekordot jelentő 7 touchdownátadást jegyzett, amire egyszerűen szava sem lehetett a Raidersnek. A kérdés már csak az, hogy Foles mennyire tudja átmenteni a formáját a Lambeau Fieldre.

20. (24.) Cleveland Browns (4-5)
Jason Campbell 262 yarddal és 3 touchdownátadással hálálta meg, hogy a Cleveland edzői stábja neki adta a karmesteri pálcát, így Brandon Weeden helyzete tovább romlik. Bárki áll be a helyére, jobban dibál nála. Sok minden tényleg nem kell Clevelandbe, ez idén bebizonyosodik. A legfontosabb egy pontos, jó irányító, elé pedig egy megbízható támadófal. A védelem máris a legjobbak közt van...

21. (16.) Baltimore Ravens (3-5)
Kínos pofonokba szalad bele a címvédő, ezúttal a csoportrivális Cleveland verte meg. Ezzel a blamával a Hollók visszaestek az AFC North harmadik helyére. A tizedik héten a csoportelső Bengals ellen kellene javítani...

A Cleveland legyőzte és megelőzte csoportjában a Baltimore-t
A Cleveland legyőzte és megelőzte csoportjában a Baltimore-t

22. (22.) Buffalo Bills (3-6)
Az, hogy még Thad Lewis sem játszhatott a Chiefs ellen, soknak bizonyult a Bölények számára. A helyére beugró, draftolatlan újonc Jeff Tuel az eladott labdákon kívül nem volt rossz, a snagyszünetben vezetett is a Bills, ám a hibák a legrosszabb pillanatokban jöttek. A hírek szerint E. J. Manuel viszont zöld utat kapott a játékra, ha pedig vasárnap már dobálhat, az nagy löketet adhat a Bills támadósorának.

23. (27.) Washington Redskins (3-5)
Nagy mérkőzésen, hosszabbításban tudott nyerni a Redskins a Chargers ellen, így életben tartotta reményt, hogy megnyerje az NFC Eastet. Igaz, ez rettentő nehéz lesz, mivel a Skins nagyon hullámzó teljesítményt nyújt. Az esélyt annak tudjuk be, hogy a Dallas és a Philadelphia a két fő rivális.

24. (21.) Oakland Raiders (3-5)
Igazi bokszzsákká változott a kilencedik játékhétre a Raiders. Terrelle Pryor is nagyon hullámzó, bár egyelőre elég nehéz megmondani, hogy mit tud igazából, miután az előtte lévő támadófal fele a sérültlistán csücsül vagy fekszik. Rettenetes napot fogott ki az Oakland az Eagles ellen, de még egy ilyen nem lesz, kár leírni Dennis Allenéket.

25. (23.) St. Louis Rams (3-6)
A Seattle után a Tennessee ellen sem sikerült a meglepetés, pedig Sam Bradford helyettese, Kellen Clemens nem játszott rosszul, és a futójáték is beindulni látszik a fiatal Zac Stacyvel. A védelem sorra szerzi a labdákat, de az átütőerő valahogy hiányzik a Kosokból, nem tudják sikeresen lezárni a mérkőzéseiket.

26. (26.) New York Giants (2-6)
A Giants pihenőhétről jön vissza a tizedik fordulóra. Elkélt a pihenő Eli Manningéknek annak ellenére, hogy győzelmek után vonultak el szünetre, ettől függetlenül azért Tom Coughlinnak fontos lehet ez a pár plusz nap, hogy rendet tudjon rakni a játékosai fejében. A végeredményt vasárnap meglátjuk a Raiders ellen.

Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma 
– fókuszban az amerikai sportok
Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma – fókuszban az amerikai sportok

27. (25.) Pittsburgh Steelers (2-6)
Történelme során sosem kapott még akkora pofont a Steelers, mint amit New Englandben kellett elszenvednie: Mike Tomlinék 55 pontot kaptak, és erre nincs mentség. A védelem nem tudta azt a szintet hozni, amivel hírhedtté vált az elmúlt években, és Ben Roethlisberger sem tud kiteljesedni ilyen nyomás alatt. A fizetési sapkát tekintve is bajban van a Pittsburgh, így tavasszal várhatóan kénytelen leszn beérni a draftról hozott játékosokkal.

28. (28.) Atlanta Falcons (2-6)
Ami elromolhat, az el is romlik. Murphy törvényére ékes bizonyíték az Atlanta, amely szörnyen rossz idényt tudhat le eddig. Amikor Matt Ryan is elkezd visszaesni, akkor tényleg gondok vannak, pedig a Falcons leginkább már csak benne bízhat úgy, hogy a csapat fele és a húzóemberek mind sérültlistán vannak. Lehet, hogy itt az ideje, hogy a Falconsnál elkezdjenek a drafttal foglalkozni.

29. (29.) Houston Texans (2-6)
Egyszerűen hihetetlen, ami Houstonban történik... Parádés első játékrészt produkál a Texans a Colts ellen, majd miután Gary Kubiak főedző összeesett az öltözőbe menet, és kórházba szállították, egy csapásra minden megváltozott. Mini stroke-ja volt, és már haza is engedték, viszont többet egyelőre nem lehet tudni az állapotáról, a hét végén még biztosan nem lehet ott az oldalvonal mellett, ami megint rossz hatással lehet a játékhívásokra.

30. (30.) Minnesota Vikings (1-7)
Továbbra sem jön össze semmi a Minnesotának. Nincs meg a megoldás az irányító poszton, ezzel pedig nem tud mit kezdeni az edzői stáb, és szenved a csapat. A védelem eddig sem volt jó, nem is lehet tőle elvárni, hogy megnyerje a meccseket, pedig Dallasban még erőn felül is játszott. Leslie Frazier állítólag a 2014-es szezonra is marad, ami megkérdőjelezhető döntés lenne.

31. (31.) Tampa Bay Buccaneers (0-8)
A Tampa Bay majdnem elkapta a Seahawkst, ám végül kénytelen volt beérni a tisztes helytállással. Ebben ismét, már-már szokásához híven közreműködött Greg Schiano, aki edzői hibáival rendre eladja a meccseket. Ennél több bizonyíték nem is kell arra, hogy ő nem a profik közé való, az NFL-be egyszerűen kevés.

32. (32.) Jacksonville Jaguars (0-8)
Jó hetet zárt a Jacksonville, a bye week miatt ugyanis nem kapott ki. Vasárnap Tennessee-be látogatnak, ahol a rivális Titans ellen szerezhetik meg első sikerüket – vagy szenvedhetik el kilencedik zakójukat.

STATISZTIKÁK
A 9. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Tom Brady (New England)
–Pittsburgh 432
A legtöbb futott yard: Mike James (Tampa Bay)
–Seattle
158
A legtöbb elkapott yard: Andre Johnson (Houston)
–Indianapolis
229
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 2919 Peyton Manning (Denver)
A legtöbb futott yard: 777 LeSean McCoy (Philadelphia)
A legtöbb elkapott yard: 862 A. J. Green (Cincinnati)
A legtöbb szerelés: 90 Vontaze Burfict (Cincinnati), Sean Lee (Dallas)
A legtöbb sack: 11.5 Robert Mathis (Indianapolis)
A legtöbb interception: 4 nyolcan
NFL 2013, ALAPSZAKASZ
9. FORDULÓ
2013. 11. 01. 1:25 Miami Dolphins–Cincinnati Bengals 22–20 – h.u.
2013. 11. 03. 19:00 Buffalo Bills–Kansas City Chiefs 13–23
2013. 11. 03. 19:00 Washington Redskins–San Diego Chargers 30–24 – h.u.
2013. 11. 03. 19:00 Carolina Panthers–Atlanta Falcons 34–10
2013. 11. 03. 19:00 Dallas Cowboys–Minnesota Vikings 27–23
2013. 11. 03. 19:00 St. Louis Rams–Tennessee Titans 21–28
2013. 11. 03. 19:00 New York Jets–New Orleans Saints 26–20
2013. 11. 03. 22:05 Seattle Seahawks–Tampa Bay Buccaneers 27–24 – h.u.
2013. 11. 03. 22:05 Oakland Raiders–Philadelphia Eagles 20–49
2013. 11. 03. 22:25 New England Patriots–Pittsburgh Steelers 55–31
2013. 11. 03. 22:25 Cleveland Browns–Baltimore Ravens 24–18
2013. 11. 04. 2:30 Houston Texans–Indianapolis Colts 24–27
2013. 11. 05. 2:30 Green Bay Packers–Chicago Bears 20–27
Szabadnapos: Denver Broncos, Detroit Lions, New York Giants, Arizona Cardinals, San Francisco 49ers, Jacksonville Jaguars
10. FORDULÓ
2013.11.08 2:25 Minnesota Vikings–Washington Redskins
2013.11.10 19:00 Atlanta Falcons–Seattle Seahawks
2013.11.10 19:00 Chicago Bears–Detroit Lions
2013.11.10 19:00 Green Bay Packers–Philadelphia Eagles
2013.11.10 19:00 Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars
2013.11.10 19:00 Indianapolis Colts–St. Louis Rams
2013.11.10 19:00 New York Giants–Oakland Raiders
2013.11.10 19:00 Pittsburgh Steelers–Buffalo Bills
2013.11.10 19:00 Baltimore Ravens–Cincinnati Bengals
2013.11.10 22:05 San Francisco 49ers–Carolina Panthers
2013.11.10 22:25 San Diego Chargers–Denver Broncos
2013.11.10 22:25 Arizona Cardinals–Houston Texans
2013.11.11 2:30 New Orleans Saints–Dallas Cowboys
2013.11.12 2:30 Tampa Bay Buccaneers–Miami Dolphins
Szabadnapos: Cleveland Browns, Kansas City Chiefs, New England Patriots, New York Jets

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik