A Packers átvette a vezetést a Saintstől

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.09.25. 20:52
Címkék
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulója előtti, hetente jelentkező erősorrendünkben új első helyezetett avatunk, az Aaron Rodgers vezette Green Bay Packers maga mögé utasította az eddig döcögősen haladó New Orleans Saintset. Nagyot bukott a két vereséggel rajtoló Dallas Cowboys és a Minnesota Vikings, míg a Houston Texans és a Pittsburgh Steelers feljött a top5-be.

1. (2.) Green Bay Packers
Simán behúzta a 2. meccsét is a Rodgers vezette Green Bay. Olyannyira meggyőző a Packers minden csapatrésze, hogy át is vette a vezetést listánkon. A nagy kérdés az lesz, hogy a már Super Bowlba várt sajtfejűek meg tudnak-e birkózni az esélyesség terhével!?
1. (2.) Green Bay Packers
Simán behúzta a 2. meccsét is a Rodgers vezette Green Bay. Olyannyira meggyőző a Packers minden csapatrésze, hogy át is vette a vezetést listánkon. A nagy kérdés az lesz, hogy a már Super Bowlba várt sajtfejűek meg tudnak-e birkózni az esélyesség terhével!?

Clay Matthews eddig tarthatatlan, két meccsen hatszor
 vitte földre az ellenfél irányítóját (Fotó: Action Images)
Clay Matthews eddig tarthatatlan, két meccsen hatszor vitte földre az ellenfél irányítóját (Fotó: Action Images)

2. (1.) New Orleans Saints
A címvédő begyűjtötte a 49ers elleni hétfő esti rangadón a második győzelmét is, de nem sokon múlt a San Franciscó-i meglepetés. Breesnek nem volt ínyére a nagy szél, nagyon döcögős is volt a Saints támadójátéka, mint ahogy a Vikings elleni szezonnyitón is, ennek tudható be, hogy a tavalyi bajnok visszacsúszott a második helyre, ráadásul a New Orleans-i Reggie Bush meg is sérült a meccs végén, így várhatóan 4-6 hétig nem léphet majd pályára.

3. (10.) Houston Texans
A Texans az e heti egyik nagy ugrónk, elképesztő tartása és ereje van ennek a csapatnak, amely megmutatta, hogy a Colts elleni győzelme után is komolyan számolnunk kell vele. Legrosszabb esetben wild card helyre jó ez a csapat, de ne feledjük, hogy a védelemben még mindig nem lehet ott az eltiltását töltő Brian Cushing, vele még a hátsó alakzat is nagyon nagyot fog javulni, amire szükség is lesz azért, mert a Manning, McNabb duó két meccsen majdnem 900 yardot passzolt a Texans ellen, amin javítania kell a védelemnek.

4. (3.) Indianapolis Colts

Nem a Coltsnak szól az esés, sokkal inkább a hibátlan Texansnak az előrelépés, a Colts ugyanis a 2. Manning Bowlon simán átgyalogolt az Eli Manning vezette Giantsen. Habár Peyton Manning ismét tökéletes játékkal rukkolt ki (255 yard, 3 TD), ezúttal az indianapolisi futójáték volt a legnagyobb fegyvere a Coltsnak, az Addai, Brown duó ugyanis 171 yardig jutott úgy, hogy a harmadig negyedben már szinte a pályán sem volt. Jelentősen feljavult a futás elleni védelme is a Coltsnak, a hétvégi csapatot látva tehát megnyugodhattak a szurkolók, még mindig remek ez a csapat.

5. (13.) Pittsburgh Steelers
Hatalmasat ugrott a Steelers annak ellenére, hogy támadóegysége továbbra sincs, de olyan pokoli erős a védelme, hogy egyelőre ez is elég a győzelmekhez, ráadásul a Titans elleni rangadón még a speciális egység is pontokat tudott szerezni, ami külön kiemelendő. Dennis Dixon viszont megsérült, így Big Ben visszatéréséig várhatóan Charlie Batch fog majd irányítani.

6. (6.) New York Jets
Amit már eddig is tudni lehetett: ez a Jets az idén nagyon jó lehet, amennyiben a támadószekció is képes lesz pontokat szerezni. A Pats ellen képes volt erre, egy nagyon gyenge kezdés után aztán a második félidőben elkezdtek szárnyalni a támadók, az élen LaDainian Tomlinson futóval és Dustin Keller tight enddel. Ami viszont nagyon fontos, a védelemből kiesett a liga egyik legjobb cornerbackje, Darrelle Revis, aki a Miami ellen nem is játszhat így. A Pats ellen mondjuk láthattuk, hogy még nélküle is bivalyerős a Jets-védelem.

7. (9.) San Diego Chargers
Riversék kezdenek magukra találni, az első heti betli után ezúttal simán a földbe döngölték a Jacksonville Jaguarst, ráadásul a Chargersnek szerencséje is van, ami a sorsolását illeti, most 3-4, papíron sima mérkőzés következik, a szezon második felére meg már visszatérhet a tavaly Pro Bowl-meghívást is kiérdemlő elkapó, Vincent Jackson, aki végül maradt a csapatnál, mert a Chargers és a Vikings nem tudott megállapodni a játékosról.

8. (11.) Cincinnati Bengals
Az első héten mintha még aludt volna a Bengals, most viszont kezdi megmutatni a valódi erejét. Jobbkor nem is tehette volna, mint a Ravens elleni csoportrangadón. Habár csak 15 pontot szereztek a támadók, de a tavaly remeklő védelem az idén is kezd összeállni, márpedig ha ez megtörténik, akkor ez a Bengals akárkit képes lesz megverni.

9. (4.) Baltimore Ravens
A Jets elleni őrült győzelem után lélekromboló vereség: a Ravens úgy kapott ki, hogy a védelem még touchdownt sem engedett a Cincinnatinak, de hiába az offseasonban érkező jegyzett elkapók, Joe Flacco egyelőre nagyon gyengén teljesít, márpedig van és lesz is mérkőzés, amelyet a védelem egymaga nem tud megnyerni.

10. (8.) New England Patriots
Talán a leghullámzóbb csapat a Pats, de ezt már tavaly is mondhattuk volna. Parádés kezdés a Bengals ellen, ami a Jets ellen is igaz volt, egészen a szünetig. Már-már a szokásos forgatókönyv a második félidei visszaesés, valami nagyon nem működik a Pats edzőgárdájánál, érthetetlen játékhívások jellemezték az edzői stábot. Aztán a harmadik negyedben Brady is szétesett, sok feltűnően pontatlan passza volt, a mérkőzés során háromszor el is adta a labdát, de valljuk be, még örülhetett is, hogy nem lett ebből 4-5 interception. Úgy gondolom, a Pats egyértelműen magának köszönheti a vereséget, ráadásul különösen fájó ez a vereség a csoportriválistól annak fényében, hogy Darrelle Revis sérülése miatt a Jets méregfogát is kihúzták a védelemből. Azért ne temessük el a New Englandet, de ha nem tud jelentősen feljavulni, nem nagyon lehet harcban még a wild card pozícióért sem.

11. (26.) Chicago Bears

Hihetetlen, amit a Bears művel, erre egyelőre nincs más szó. Ki hitte volna ezt? Hát én biztos nem. Jay Cutler is úgy döntött, hogy ha már tavaly elképesztő összegért elhozta őt a Chicago Denverből, akkor ideje megmutatnia, mit is tud. Emeljük ki még Mike Martzot, a chicagói Offensive Coordinatort, aki szenzációs játékhívásokkal megadta a kegyelemdöfést a Cowboysnak. A védelem mellett sem mehetünk el szó nélkül, a sokat sérült, de még mindig a liga egyik legjobb középső linebackere, Brian Urlacher igazi vezére a Bears védelmének, ha egészséges tud maradni, nagy meglepetést okozhat a szezonban a Chicago.

12. (14.) Atlanta Falcons

Az előző héten nagyon gyenge volt Ryan, most azonban hatalmasat javult – be is indult a Falcons szekere. Az atlantai futójáték teljesen szétzúzta az Arizona védelmét, több mint 200 yardot haladtak a labdával a Falcons futói. Megsérült viszont Michael Turner az első számú running back, és habár a Saints ellen már játszhat, kérdés, hogy pályán tud-e maradni az egész mérkőzésen a címvédő ellen.

13. (18.) Miami Dolphins
Két nagyon nyögvenyelős győzelem a Delfineknél, de azért a Vikings skalpja nagy fegyvertény. Meglepetésre egyelőre nagyon egyben van a védelem, ha tudják tartani ezt a formát, elcsíphetnek egy wild card helyet, még egy döcögős támadórészleggel is.

14. (16.) Philadelphia Eagles

Mint ahogy várható volt, Kolb első heti agyrázkódása után a Lions ellen Michael Vick kezdett, ráadásul kifejezetten jól játszott: a Sasok 284 yardot haladtak passzaiból, és 2 TD átadása is volt. Azóta az is kiderült, hogy Andy Reid edző a jövőben Vickkel képzeli el a kezdőcsapatot, sokak meglepetésére. A Phillynél mondjuk nem is a támadószekció lesz a kérdés, inkább a védelem, ahonnan továbbra is nagyon hiányzik a középső linebacker, Stewart Bradley, ezáltal romokban is van a futás elleni védelem, ráadásul majdnem el is vesztette az utolsó néhány percben 18 pontos előnyről a meccset az Eagles.

15. (24.) Washington Redskins
Habár a Texanstól kikapott Mike Shanahan együttese, ettől függetlenül a Skins is a szezon egyik pozitív meglepetése, lévén a Cowboys után majdnem a Houstont is megfricskázták Donovan McNabbék. Ha a második félidőben nem esik vissza a támadójáték, simán meg is lehetett volna a meccs, 27–10-ről adták le ugyanis előnyüket, s végül 30–27-re vesztettek hosszabbításban. Hihetetlen, hogy McNabb mire képes a gyengébb elkapókkal is, a Skins passz elleni védelme viszont nincs a topon, ezen javítaniuk kell a szezon további részére Shanahanéknek.

16. (31.) Tampa Bay Buccaneers
A tavalyi gyenge szezon után a Bucs meglepetésre remekül kezdte az idényt. Josh Freeman egyre jobb, kezd hasonlítani egy NFL-irányítóra, ráadásul a védelem is kezd nagyon összeállni, amely tavaly leginkább átjáróházhoz hasonlított. A Bucs számára az igazi felmérő azonban csak most jön a Steelers révén.

17. (16.) Tennessee Titans
A Titánok remek kezdés után visszafogottan folytatták az idényt. Chris Johnsont a pittsburghi védelem teljesen leszedte a pályáról, innentől kezdve pedig impotenssé is vált a Titánok támadójátéka. Vince Youngot le is ültették, míg a veterán csere, Kerry Collins a végén majdnem vissza is hozta a sírból a meccset, ez végül nem sikerült, így 1–1-es mérleggel várhatja a folytatást a Titans.

18. (20.) Denver Broncos
Josh McDaniels csapata igencsak beragadt a nyitányon, de a hétvégén a Seahawks ellen megmutatta, hogy azért nem szabad leírni. Kyle Orton nagyon jó eddig, és a Brandon Marshall nélküli elkapósor sem mond csődöt egyelőre.

19. (12.) San Francisco 49ers
Nem lehet boldog a 49ers a 0–2-es kezdés miatt, viszont ha a játékot nézzük, a Saints ellen már pariban volt mind a védő-, mind a támadóegysége. Egyedül a speciális egység szórakozott el néhány esetet, az viszont végül a meccsbe is került. Ha az egyéni hibákon sikerül javítania Mike Singletarynek, akkor a rossz kezdés ellenére is számolnunk kell majd a San Franciscóval – már csak a csoport gyengeségéből adódóan is ott lehet a rájátszásban.

20 (7.) Minnesota Vikings
Bűn rossz eddig Brett Favre, a védelem és Adrian Peterson pedig, úgy néz ki, hogy nem tudja megnyerni a meccseket, amíg Favre és a passzjáték nem javul fel. Sok a gond Brad Childress alakulatánál, Sidney Rice elkapó iszonyatosan hiányzik, ráadásul Vincent Jacksont sem sikerült megszerezni, valamint a támadófal is visszaesett.

21. (22.) Kansas City Chiefs
2–0 ez, de Matt Cassell a korábban elvártaknak egyelőre pont az ellenkezőjét mutatja, vagyis hogyan kell elképesztően gyengén játszani. A passzai pontatlanok, úgy gondolom, hogy a zsíros szerződése ellenére is az utolsó éve lesz ez a Chiefs irányítójaként, ha nem javul fel sürgősen. A védelem viszont nagyon jól muzsikál eddig, egy biztos: nagyon jó irányba halad ez a fiatal csapat.

22. (5.) Dallas Cowboys
A Cowboys 0–2-es kezdése talán a legnagyobb negatív meglepetés az idén annak tükrében, hogy a szezon előtt sokan a bajnokság egyik esélyesének kiáltották ki Wade Phillips csapatát. Habár visszatért a két kezdő tackle a támadófalba, a futójáték rendkívül gyenge volt a Dallasnál, ezen a téren mindenképpen jelentősen javulnia kell a Cowboysnak, ha rájátszásba akar kerülni.

23. (17.) New York Giants
Pozitívumot nem nagyon lehet elmondani a három éve még Super Bowlt nyerő Giantsről. A támadófal lassan kiöregszik, az idén eddig nagyon gyenge, a Colts elleni meccsen a Freeney, Mathis defensive end páros csak akkor nem döngölte a földbe Eli Manninget, amikor épp nem akarta. Spagnoulo távozása óta haldoklik a védelem, és ezt most ismét meg is mutatta. Nem kis blama, hogy a liga talán legrosszabb futójátékával rendelkező csapata, a Colts is szétfutotta a Giants védelmét. Nagyon nehéz így meccset nyerni, ha a védelem mindenáron több pontot akar kapni, mint amit az amúgy is visszaeső támadóegység csinál.

24. (19.) Jacksonville Jaguars
Káprázatos kezdés a Broncos ellen, majd kiütéses vereség a Chargers ellen. Ráadásul egyelőre eltűnt Maurice Jones-Drew, aki tavaly a hátán vitte a Jaxet, és habár a védelem, úgy néz ki, nagyon sokat javult, MoJo nélkül ez még kevés lesz.

25. (23.) Arizona Cardinals
Kurt Warner visszavonulásával megszakadt a jó arizonai korszak, és úgy tűnik, hogy az eredményesség is. Derek Anderson hozza azt a formát, amit Clevelandben szokott, az márpedig nagyon gyenge volt. A védelem is hasonló lett, így az idényben vélhetően jelentős visszaesést tapasztalhatnak majd a Cardinals-fanok a csapattól.

26. (25.) Seattle Seahawks
Úgy látszik, hogy Hasselbeck ebben az évadban is hullámzó, márpedig ha ő nem lesz jó, igen nehéz dolga lesz a Hawksnak. Mondjuk, ez egy átmeneti év a seattle-iek számára, akik mindenképpen jó irányba haladnak.

27. (21.) Carolina Panthers

Nagyon gyenge szezonkezdet, de egyelőre a támadófal is tartalékos. Steve Smithen kívül nincsen igazán megbízható elkapója az együttesnek, Matt Moore pedig elég gyenge. El is múlt a töretlen bizalom iránta, John Fox ugyanis kijelentette: a Bengals ellen már Jimmy Clausen, az újonc második körös irányító fog kezdeni. A tavaly brutális carolinai Williams, Stewart running back duónak sem megy egyelőre, nagy szükség lenne Jeff Otahra a támadófalban. Az előző szezonban is végül összeállt a csapat, csak túl későn...

28. (27.) Detroit Lions
Draftolni kéne a támadófalba is, ha Staffordot meg tudnák védeni, nem 2-4 győzelemben kéne reménykednie a Lionsnak. Stafford viszont sérült, de még Shaun Hill-lel is majdnem meglepte a Detroit a Phillyt, mondjuk, ez inkább az utóbbi számlájára róható fel. Az idei draft, úgy fest, ütősre sikeredett, amíg Jahvid Best futó egy szörnyeteg (232 össz yard, 3 TD), addig a védőfalba draftolt, 1/2-es Ndamukong Suh már újoncévében is villog.

29. (28.) Oakland Raiders
Nagy nehézségek árán, de megvan az Oakland első győzelme is az idén. Most már lassan kijelenthetjük, hogy Darren McFadden is megérett arra, hogy igazi futóként emlegessük az NFL-ben, a két meccs alatt majdnem 300 futott yardnál tart, és elkapásokban is életveszélyes. Jason Campbellt, az offseasonban leszerződtetett irányítót lecserélték, így jött a tavalyról már ismert Bruce Gradkowski, aki mindig képes  megdobni a támadójátékot. A hírek szerint a Cardinals ellen már Gradkowski lesz a kezdőirányító!

30. (30.) St. Louis Rams
Sam Bradforddal kezd látszani a változás, de amíg nincs igazi első számú elkapója az irányítónak, addig Steven Jacksonon kívül nincs igazi fegyvere a Ramsnek.

31. (26.) Cleveland Browns
Delhomme továbbra is sérült, így ismét Seneca Wallace kezd majd. Ezúttal a Ravens ellen kéne bizonyítania, bár erre nem sok esély van. Szinte borítékolható a vereség.

32. (32.) Buffalo Bills
Nincs mit szépíteni, a Bills helyzete továbbra is kilátástalan. Paul Posluszny nélkül még a védelemben sincs igazán kiemelkedő játékosa, ami meg is látszott a Packers ellen (hatalmas zakó lett a vége). Úgy gondolom, a szurkolók már végtelenül elégedettek lehetnek akkor, ha a Billsnek sikerül legalább négy győzelmet elérnie a szezonban.

STATISZTIKÁK 
A 2. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard Matt Schaub (Houston Texans) –Washington Redskins 497
A legtöbb futott yard  Darren McFadden (Oakland Raiders)
Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
–St. Louis Rams
–Miami Dolphins
145
A legtöbb elkapott yard Andre Johnson (Houston Texans) –Washington Redskins 158
       
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 688 Peyton Manning
(Indianapolis Colts)
A legtöbb futott yard 300 Arian Foster
(Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 288 Miles Austin
(Dallas Cowboys)
A legtöbb szerelés 28 LaRon Landry
(Washington Redskins)
A legtöbb sack 6.0 Clay Matthews
(Green Bay Packers)
A legtöbb interception 2 kilenc játékos

NFL 2010, ALAPSZAKASZ 
3. FORDULÓ  
2010.09.26. 19.00 Tampa Bay Buccaneers–Pittsburgh Steelers   
2010.09.26. 19.00 Tennessee Titans–New York Giants   
2010.09.26. 19.00 Minnesota Vikings–Detroit Lions   
2010.09.26. 19.00 New Orleans Saints–Atlanta Falcons   
2010.09.26. 19.00 Carolina Panthers–Cincinnati Bengals   
2010.09.26. 19.00 New England Patriots–Buffalo Bills   
2010.09.26. 19.00 Baltimore Ravens–Cleveland Browns   
2010.09.26. 19.00 Kansas City Chiefs–San Francisco 49ers   
2010.09.26. 19.00 Houston Texans–Dallas Cowboys   
2010.09.26. 22.05 Jacksonville Jaguars–Philadelphia Eagles   
2010.09.26. 22.05 St. Louis Rams–Washington Redskins   
2010.09.26. 22.15 Denver Broncos–Indianapolis Colts   
2010.09.26. 22.15 Arizona Cardinals–Oakland Raiders   
2010.09.26. 22.15 Seattle Seahawks–San Diego Chargers   
2010.09.27. 2.20 Miami Dolphins–New York Jets   
2010.09.28. 2.30 Chicago Bears–Green Bay Packers   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik