Wolfsburg: klubrekordért, vb-elsővel pótolják De Bruyne-t

Vágólapra másolva!
2015.08.31. 17:47
null
Julian Draxler búcsút int Gelsenkirchennek (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli Wolfsburg labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a Schalke egyik legnagyobb értéke, Julian Draxler. A Schalke kevéssel a német átigazolási határidő 18.00-s lejárta előtt hivatalos közleményben jelentette be a klubváltást.

 

Hétfő délelőtt a Schalke-klubmenedzser, Horst Heldt még hevesen cáfolta, hogy Draxler a Wolfsburgba menne. A „farkasoknál” Kevin De Bruyne eladása után tele lett a klubkassza, és alaposan ki is nyitották azt: a hírek szerint klubrekordot jelentő 36 millió eurót adtak a támadó középpályásért.

Draxler hétfőn nem vett részt a Schalke edzésén, ehhez képest lefotózták a Wolfsburg gyakorlásán a „farkasok” mezében. Ha ez nem lett volna elég árulkodó, ügynöke a Sport1.de-nek megerősítette az átigazolás tényét. Ezután már csak formalitás volt a Schalke és a Wolfsburg hivatalos bejelentése. A tizenötszörös német válogatott, világbajnok Draxler 2020-ig írt alá a Wolfsburghoz.

„Két okunk volt arra, hogy elfogadjuk a Wolfsburg ajánlatát. Pontos adatokat nincs felhatalmazásom kiadni, de klubrekordot jelentő átigazolási díjat kaptunk Draxlerért – gazdaságilag jelentős átigazolásról van szó. A másik ok, hogy Julian kifejezett kéréssel fordult hozzánk, és jelezte, el akar menni. Már a szezon végén utalt erre, és hiába tettünk neki ajánlatokat, nem fogadta el, és ismét közölte, távozni akar” – kommentálta az átigazolást Heldt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik