Werder: súlyos sérülés, Kleinheisler az egyik opció

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.28. 13:54
null
Kleinheisler László rövid időn belül megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Werder Bremen alapembere, Philipp Bargfrede súlyos sérülést szenvedett, és a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára. A csapat vezetőedzője, Viktor Szkripnik csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a középpályán keletkezett űr betöltésére Kleinheisler László az egyik jelölt – de az is előfordulhat, hogy a magyar válogatott középpályás riválist kap.

 

A 26 esztendős Bargfrede a Schalke otthonában 3–1-re megnyert bajnoki mérkőzés első félidejében szenvedett meniszkusz sérülést, és nem is tudta folytatni a játékot. A futballistát a mérkőzés után orvosi vizsgálatoknak vetették alá, amelyeket követően a Werder hivatalos honlapja arról számolt be, hogy Bargfrede várhatóan két hónapig nem játszhat.

Viktor Szkripnik vezetőedző azonban csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy játékosa ebben a szezonban már nem térhet vissza.

„Műtét vár rá, a teljes tavaszi idényt kihagyja. Minden egészséges labdarúgónk alkalmas a helyettesítésére, Kleinheisler az egyik lehetőség. Készen áll a játékra” – mondta Szkripnik.

A Werder ügyvezető igazgatója, Thomas Eichin az erősítési tervekről beszélt. Az elöljáró kijelentette, várható még középpályás érkezése a téli átigazolási időszakban.

„Nem csak Bargfrede sérülése miatt néztünk szét a piacon. Vannak terveink és jelöltjeink a középpályásposzt megerősítésére. Dolgozunk a kiszemeltek szerződtetésén. Ha aláírjuk a papírokat, több információval tudunk szolgálni” – mondta Eichin.

Bargfrede a jelenlegi idényben 17 tétmérkőzésen szerepelt – ebből 13-at végigjátszott –, eltiltás és sérülés miatt csak négy meccset hagyott ki.

A vezetőedző elmondása alapján tehát Kleinheisler előtt megnyílhat az út, megkaphatja az esélyt a bizonyításra, de – ahogy Eichin fogalmazott – az is elképzelhető, hogy hamarosan újabb játékosokkal kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

A Werder Bremenhez kapcsolódó hír, hogy a klub kölcsönveszi a Swansea City rutinos, 37 esztendős kapusát, Gerhard Tremmelt.

A tabella 16. helyén álló zöld-fehérek szombaton a Dárdai Pál által irányított Herthát fogadják a Bundesliga 19. fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik