Videó: Dárdai magyarul, poénkodva értékelt Berlinben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.20. 09:12
Mint ismert, a Hertha BSC pénteken hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Borussia Dortmunddal. A találkozót követő sajtótájékoztatón kollégánk, Huber Tamás német felvezetés után magyarul kérte értékelésre Dárdai Pált, a berliniek magyar vezetőedzőjét.

Az értékelés előtt Dárdai németre is fordította a magyar kérdést, majd jelezte: magyarul fog válaszolni, de aki érti a reakcióját, tegye fel a kezét, mert meghívja egy vacsorára. aki érti a reakcióját, tegye fel a kezét, mert meghívja egy vacsorára.

A magyar szakvezető ezután így értékelt: „Az első félidőben jobbak voltunk, felkészítettük a csapatot a mérkőzésre, visszajöttek azok a képek, amelyekre felkészültünk. Labdavesztéseknél visszaszereztük a labdát, volt elég helyzetünk – az első félidő alapján vezethettünk is volna. Sok mindent nem korrigáltunk a félidőben, kijöttünk a másodikra, ott 1–0-ra vezettünk.”

„Amíg nem lett 1–1 – mondhatnám, hogy öngóllal, ajándék passzból –, addig a csapat jól játszott. Ott megzavarodtunk, onnantól kezdve a Dortmund nyomást gyakorolt ránk. Igazság szerint a Dortmund így játszik – a labdakezelés gyorsasága, a passzok sebessége, a tempó megvan a náluk, nagyon nehéz ellene védekezni. Arra spekuláltunk, hogy talán tudunk egyet kontrázni, egy »lucky punch«-akcióra – nem jött össze. Akceptáljuk az eredményt, jó meccs volt, bátran készülünk a következő idegenbeli mérkőzésre.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik