Van Gaal hajlandó lenne elengedni Schweinsteigert

Vágólapra másolva!
2010.11.19. 18:07
null
Itt még közös az öröm, de adott esetben Van Gaal elengendé Schweinsteigert (Fotó: Action Images - archív)
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője hajlandó lenne elengedni csapata egyik legjobb játékosát, Bastian Schweinsteigert, ha a német válogatott középpályás nyárig nem hosszabbítja meg 2012-ben lejáró szerződését.

„Az a véleményem, hogy a Bayern München üzlet, a profi labdarúgás üzlet" – világított rá edzői hitvallása egyik sarkalatos pontjára pénteken Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője.

A holland szakember a Bastian Schweinsteiger jövőjét firtató kérdéseket is hasonlóan gyakorlatiasan közelíti meg, és amondó, adott esetben engedni kell, hogy a középpályás távozzon a klubtól. Persze csak akkor, ha Schweinsteiger valóban távozni akar.

A német válogatott kulcsjátékosát ugyanis szerződése 2012 nyaráig köti a bajorokhoz, és Van Gaal kijelentette, ha Schweinsteiger a szezon végéig nem hosszabbítja meg kontraktusát, akkor inkább eladják a nyáron, hogy a Bayern megfelelő átigazolási díjat kaphasson egyik legnagyobb értékéért.

A középpályásért több klub is érdeklődik (a hírek szerint a legújabb kérő a Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale), és a Bayern 40 és 50 millió euró közötti összeget kérne érte.

„Nem látom értelmét, hogy ezt az összeget kidobjuk az ablakon – vélekedett Van Gaal, majd hozzátette: – Az én csapataim mindig sok pénzt kerestek." A holland szakembert arról is kérdezték, hogy szerinte mennyire zavarja meg Schweinsteigert a jövőjéről zajló találgatás. „Tudja kezelni a helyzetet. Remélem, hogy meghosszabbítja szerződését, ahogy én is meghosszabbítottam az enyémet. De neki kell döntenie a jövőjéről, nem nekem" – hangzott a vezetőedző válasza.

A helyzetet bonyolítja, hogy Karl-Heinz Rummenigge, a klubot irányító gazdasági társaság első embere minden áron szeretné megtartani Schweinsteigert.

 VAN GAAL RIBÉRYT KRITIZÁLTA
 

Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője elégedetlen volt Franck Ribéry szerdai felkészülési mérkőzésen nyújtott teljesítményével. 

 

„Nem voltam elégedett Ribéryvel, és ezt meg is mondtam neki. Nem tette oda magát eléggé" – kritizálta Van Gaal a francia középpályást, aki mindkét gólból kivette a részét a Bayern München szerdai, Unterhaching elleni felkészülési mérkőzésén (2–1).

A holland szakember nem csupán Ribéry, hanem több, sérülésből nemrég visszatérő játékosa (például Breno és Diego Contento) teljesítményt sem találta kielégítőnek. „Nem magam miatt, hanem az ő érdekükben szerveztem ezt a felkészülési mérkőzést. Ehhez képest senki sem tette oda magát, de Ribéry a legkevésbé" – dohogott Van Gaal.

Ribéry ezzel szemben kijelentette: képesnek érzi magát arra, hogy a hétvégén már 90 percet töltsön a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik