U18: Dárdai Palkóval szárnyal a német válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 17:04
Dárdai Pál legidősebb fia, Dárdai Palkó ismét kezdő volt a német U18-as labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésén. Az ellenfél Olaszország korosztályos csapata volt szerdán, a találkozót pedig 4–0-ra a németek nyerték meg.

Dárdai Palkó április 17-én mutatkozott be az U18-as csapatban. Kezdőként 63 percet kapott azon a mérkőzésen, Meikel Schönweitz szövetségi edző a támadósorban számított rá.Dárdai Palkó április 17-én mutatkozott be az U18-as csapatban. Kezdőként 63 percet kapott azon a mérkőzésen, Meikel Schönweitz szövetségi edző a támadósorban számított rá.

A 18 éves labdarúgó az olaszok ellen is kezdőként lépett pályára, s a 66. percben, már 4–0-s állásnál cserélték le.

A német U18-as válogatott ebben a naptári évben négy mérkőzésen van túl. A franciáktól egyszer kikaptak, egyszer pedig döntetlent játszottak, majd jött az osztrákok elleni 3–0-s siker és az olaszok elleni négygólos siker. Ez utóbbi két meccsen kapott lehetőséget Dárdai Palkó.

Attól, hogy egy játékos egy nemzet utánpótlás-csapatában szerepel, később még lehetősége van, hogy egy másik felnőtt válogatottban játsszon. Akkor viszont, ha már a felnőtteknél lép pályára, nincs visszaút...

Hogy Palkó felnőttszinten végül magyar vagy német válogatott lesz-e? Édesapja e témában nemrégiben ezt mondta a Nemzeti Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik