Transzgermánia: a németek is rákaptak a transzferek ízére

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 21:11
null
Götze és <a href="http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/gotze-hatalmas-ongollal-kezdett-a-bayernben-2258969" target="_blank">az Adidast feldühítő Nike-póló a bemutatáson... </a>(Fotó: Imago)
Te is, fiam, Brutus? – fordult egykoron Julius Ceasar a legenda szerint (félre)nevelt fiához, akit meglepetten látott a zsarnoklékelő kedvűek között, és jól leszúrt (aztán fordítva). Ti is, fiaim, brutálisan? – szólt volna most az első császár a német Bundesliga-tagokhoz, ha meglátja, hogy azok sutba dobva korábbi mértékletességüket bőszen igazolgatnak, mint néhány olasz csapat sem különben. Pedig korábban a Bundesliga volt ebből a szempontból (is) a nyugalom tengere, szolgálati közleményként eláruljuk, ezért is kerültek a Serie A után sorozatunkban, mondhatni terápiás célból. Igaz, van miből vásárolniuk: a német klubok példásan gazdálkodtak ebben az idényben is, a bankszámla mellett csurig töltötték a nézők a stadionokat, amelyek példás módon működnek, az egyesületekkel egyetemben; a válogatott után pedig a Bayern München és a Borussia Dortmund ismét az egekbe emelte a német futball ázsióját. Mégis, kissé belterjes lett a transzfermániákussá lett Bundesliga, sokmilliós vételek elvétve érkeznek csak a ligán kívülről.

A sokszoros címvédő BAYERN MÜNCHEN még az elmúlt szezonban meghúzta két legnagyobb lépését: bejelentette, hogy a nyártól a Barca-ikon Pep Guardiola lesz az új mester Jupp Heynckes helyett (akit sejtésünk szerint kész tények elé állítottak, de az őszbecsavarodott tréner a lehető legelegánsabban válaszolt: minden címet besöpört fiaival, lehetetlen helyzetbe hozva utódát); illetve megszerezte potom 37 millió euróért – ennyi volt a kivásárlási záradék – a nagy rivális karmesterét, Mario Götzét. A középpályás nem lett ugyan minden idők legdrágább Bundesliga-transzfere, mert Javi Martínezért tavaly 40 milliót adtak a bajorok, de a Götze-ügy túlmutat egy egyszerű üzleten, mert annak a jelképe, hogy odahaza a Bayern bármit megtehet, bárkit megvehet. Götze mellett eddig egy fiatal érkezett, mégpedig ingyen: a 22 éves középső védő, Jan Kirchhoff, a Mainztól. Két ígéretes müncheni tini nevét is jegyezzük meg (nem, nem Zahia Deharét és barátnőjéét): a támadó Patrick Weihrauch és az amerikai szélső, Julian Green is igen biztatóan mozog a felkészülés során (mondjuk ez Zahia kisasszonyra is igaz).

Egyelőre azon gondolkodnak a német sajtóban, hogy Guardiola a 4–1–4–1-es vagy a 3–3–3–1-es hadrendben küldi-e harcba a münchenieket, no és azon, hogy az állítólag rendelkezésére álló kétszázmillió eurót kikre költi majd el? Természetesen nem tett még le a Bayern Robert Lewandowski megszerzéséről, bár ha őt is megvennék, a dortmundi szurkolók neheztelnének kissé vezetőiekre. Egy-két középső védő mindenképpen érkezik még: legújabban David Luiz nevét fújják a lapok, ám az arsenalos Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen kettős, a sahtaros Jaroszlav Rakickij, a Barcelonát elhagyó Éric Abidal, a marseille-i Nicolas Nkoulou, a torinói Angelo Ogbonna és a firenzei Sztefan Szavics is felvetődött erre a posztra. Egy új karmester (Christian Eriksen) és egy balszélső (a szintén ajaxos Viktor Fischer) érkezéséről is olvashattunk német, illetve holland oldalakon, Barcelonából Thiago Álcantara követheti leghamarabb Guardiolát – a csatársor pedig Wayne Rooney vagy Luis Suárez személyével gazdagodhat (utóbbi elhappolása egymaga elvihet 100 milliót).

Mario Gomez kész a távozásra, a Sky Italia szerint már csak azon alkudozik a Bayern a Fiorentinával, hogy 18 vagy 20 millió legyen-e a vételár, az ék már rá is bólintott a 4.6 milliós éves fizetésre (mi is azt tennénk). Franck Ribéry 2017-ig meghosszabbította szerződését, Maximilian Riedmüllerről, Nils Petersenről és Anatolij Timoscsukról ellenben lemondott a klub, és a 34 éves perui gólzsák, az idén is fantasztikus mutatókkal (20 bajnokin 6 gól és 7 gólpassz, miközben 13-szor csak csereként állt be, a Bajnokok Ligájában 6/4-es mutató) villogó Claudio Pizarro kontraktusa is kifutott.

Matthias Sammer sportigazgató összekötötte egy nyilatkozatában Pizarro és Gomez ügyét, azaz ha utóbbi távozik, előbbi minden bizonnyal marad. A dél-amerikai már korábban bejelentette, hogy szívesen maradna, és szupercserei mutatványai egy újabb egyéves szerződést hozhatnak neki; ha nem, Hamburgban, Nürnbergben, Firenzében (!) tárt karokkal várják. Érdeklődnek még a bayernesek közül Arjen Robben (Liverpool, Fenerbahce – vajon mit tudnának neki ígérni a törökök?), Toni Kroos (Dortmund, talán ha összekötik a Lewandowski-üggyel, akkor lenne realitása) és Emre Can (Eintracht Frankfurt, Galatasaray) iránt, de hát ki akarna önként kiűzettetni a futball Paradicsomából?

A „bőrnadrágosokat" megrendszabályozni kívánó riválisokkal a jövő héten foglalkozunk, a Mainztól a Schalkéhez kerülő Szalai Ádám ügyéről már minden bőrt lehúztunk, Hajnal Tamást alighanem elengedi a nyáron a Stuttgart, Bajner Bálint a tartalékokkal kezdte meg az alapozást Dortmundban, Huszti Szabolcs pedig felépül nemsokára, és ha úgy folytatja a Hannoverben, ahogyan abbahagyta, akkor róla sokat cikkezhetünk e sorozat téli számaiban. Például kidőlése előtt igen élénken érdeklődött iránta a Schalke...

Nagy transzferőrült mostanában a VFL WOLFSBURG, amely egyre több pénzt invesztálva egyre nagyobbat bukott, és igen távol került 2009-es bajnoki címet nyerő formájától. Ha nem is pármai vagy udinei mértékben, de több mint 30 labdarúgót érintően tevékenykedtek eddig a „farkasok" (és messze még a nyár vége!). Ne feledjük azt sem, hogy az elmúlt idényben éppen a zöld-fehérek költötték a legtöbb pénzt fizetésekre a Bayern mögött, 75 milliót átutalva a bajorok 112-jével szemben!

A svájci Timm Klose jó fogás lehet (Fotó: Reuters)
A svájci Timm Klose jó fogás lehet (Fotó: Reuters)

Egy csapatra való kölcsönjátékos tért most vissza, közülük a török szűrő, Tolga Cigerci, az elefántcsontparti balszélső, Ibrahim Sissoko, honfitársa, a támadó Giovanni Sio, a rutinos jobbhátvéd, Patrick Ochs és a portugál középső védő, Felipe Lopes a legnagyobb érték, a többiek közül sokan máris távoztak. A mordori tekintetű mester, Dieter Hecking elengedte a válogatott játékosok közül Thomas Kahlenberget, Václav Pilart, Mateusz Klichet, Yohandry Orozcót, Alexander Madlungot és a viharvert Szotiriosz Kirjakoszt is, mellettük féltucatnyi egykori utánpótlás-válogatott is útilaput kapott. A talpára.

Az egykori remek támadó, Klaus Allofs csapatmenedzser új átigazolási taktikát dolgozott ki, amelynek alapján igyekszik eladni a hatalmasra duzzadt keret sallangjait, még olykor merőben nyomott áron is, és igyekszik ésszerűen vásárolni. Érkezett ennek jegyében ingyen egy támadó, Stefan Kutschke, aki nyolc gólt szórt a harmadosztályban, 2.5 millióért egy amerikai-német balszélső, Daniel Caligiuri (ő az egykori mainzi Marco Caligiuri testvére, és nem annak a Paul Caligurinek a fia), aki Allofs szerint a Freiburg legjobbja volt; 400 ezerért az egykori nagy ígéret kapus, Max Grün; és hatmillióért a tavasszal zseniálisan futballozó svájci középhátvéd, Timm Klose, akiért ráadásban Emanuel Pogatetz játékjogát is odaadták a Nürnbergnek.

Allofsnak nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja tartani Diegót, a holland ékért, Bas Dostért Angliából érdeklődnek, Ricardo Rodríguezért meg egyenesen a Real Madrid, ahol Fabio Coentrao utódaként számolna vele Carlo Ancelotti.

Ellenben a stuttgarti éket, Vedad Ibisevicet, a Saint-Étienne szűrőjét, Josuha Guilavogui-t, a Hoffenheim csatárát, az elmúlt idényben berobbanó Kevin Vollandot, a Juventus csodavételét (csoda sokat buktak rajta), Felipe Melót, a Cagliari futógépét, Radja Nainggolant, a pármai Isak Belfodilt, a genovai Juraj Kuckát és a hannoveri tankot, Mame Dioufot monitorozza a Wolfsburg, sokuk ügyében már meg is kezdve a tárgyalásokat. A legnehezebb egyébként a mindössze 18 éves középső védőt, Kurt Zoumát lesz megszereznie a kiszemeltek közül, ugyanis a St.-Étienne futballistáját a kontinens gigászai is vinnék, a Chelsea-től a Dortmund, Bayern kettősön át az Anzsiig és a Manchester Unitedig.

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2013 NYÁR
FC AUGSBURG
Érkezett: Marwin Hitz (Wolfsburg, ingyen), Bajram Nebihi (Augsburg II), Mathias Fetsch (Kickers Offenbach, 200.000 euró), Arif Ekin (Augsburg U19), Raphael Framberger (Augsburg U19), Maik Uhde (Augsburg U19), Halil Altintop (Trabzonspor, i.), Raphael Holzhauser (k., VfB Stuttgart), Bajram Nebihi (Augsburg U19)
Távozott: Simon Jentzsch (visszavonult), Sebastian Langkamp (Hertha, i.), Stephan Hain (1860 München, i.), Somen Tchoyi (szerződése lejárt), Marco Thiede (Sandhausen, i.), Torsten Oehrl (Eintracht Braunschweig, 500.000), Milan Petrzela (Viktoria Pilsen, i.), Ku Dzsa Csol (kölcsönből vissza, Wolfsburg), Knowledge Musona (kv., Hoffenheim), Dzsi Dong Von (kv., Sunderland)
EINTRACHT BRAUNSCHWEIG
Érkezett: Omar Elabdellaoui (Manchester City U21), Marco Caligiuri (Mainz, i.), Jan Hochscheidt (Erzgebirge Aue, 400.000), Torsten Oehrl (Augsburg, 500.000), Timo Perthel (MSV Duisburg, i.), Jan Washausen (kv., Kickers Offenbach)
Távozott: Emre Turan (szl.), Randy Edwini-Bonsu (szl.), Steffen Bohl (szl.), Raffael Korte (kv., Saarbrücken, i.), Oliver Petersch (Arminia Bielefeld, i.), Pierre Merkel (Hallescher FC), Csengtung Csang (kv., CD Mafra)
BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Konsztantinosz Sztafilidisz (PAOK, 1.500.000), Emir Spahic (Sevilla, 400.000), Szon Hung Min (Hamburger SV, 10.000.000), Andrés Palop (Sevilla, i.), Robbie Kruse (Fortuna Düsseldorf, 1.500.000), Jonas Meffert (Leverkusen U19), Nico Perrey (Leverkusen U19), Levin Öztunali (Hamburg U19, i.), Giulio Donati (Inter, 3.000.000), Luca Dürholtz (Leverkusen II), Christoph Kramer (kv., Bochum), Nicolai Jörgensen (kv., Köbenhavn), Michael Ortega (kv., Bochum), Carlinhos (kv., Jahn Regensburg)
Távozott: Nicolai Jörgensen (Köbenhavn, 670.000), André Schürrle (Chelsea, 22.000.000), Daniel Carvajal (Real Madrid, 6.500.000), Júnior Fernándes (kölcsönbe, Dinamo Zagreb), Hoszogai Hadzsime (Hertha, 1.000.000), Daniel Schwaab (VfB Stuttgart, i.), Christoph Kramer (k., Borussia Mönchengladbach, 200.000), Michael Rensing (Fortuna Düsseldorf, i.), Manuel Friedrich (szl.), Michal Kadlec (Fenerbahce, 4.500.000), Carlinhos (kv., Desportivo Brasil), Michael Ortega (kv., Atlas Guadalajara), Julian Riedel (Preussen Münster, i.)
BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Jan Kirchhoff (Mainz, i.), Mario Götze (Borussia Dortmund, 37.000.000), Nils Petersen (kv., Werder Bremen), Mitchell Weiser (kv., Kaiserslautern)
Távozott: Maximilian Riedmüller (szl.), Nils Petersen (Werder Bremen, 3.000.000), Anatolij Timoscsuk (Zenit, i.)
BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Jonas Hofmann (Borussia Dortmund II), Marian Sarr (Borussia Dortmund U19), Szokratisz Papasztatopulosz (Werder Bremen, 9.500.000), Marvin Ducksch (Borussia Dortmund II), Julian Koch (kv., Duisburg), Lasse Sobiech (kv., Greuther Fürth), Daniel Ginczek (kv., St. Pauli), Edisson Jordanov (Hansa Rostock, i.)
Távozott: Julian Koch (Mainz, 600.000), Mario Götze (Bayern München, 37.000.000), Patrick Owomoyela (szl.), Felipe Santana (Schalke, 1.000.000), Daniel Ginczek (Nürnberg, 1.500.000), Moritz Leitner (k., VfB Stuttgart, 500.000), Leonardo Bittencourt (Hannover, 2.800.000), Rico Benatelli (Erzgebirge Aue, i.), Marcel Halstenberg (St. Pauli, i.)
EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Johannes Flum (Freiburg, 2.200.000), Jan Rosenthal (Freiburg, i.), Felix Wiedwald (Duisburg, i.), Marco Russ (Wolfsburg, 400.000), Stephan Schröck (Hoffenheim, i.), Joselu (k., Hoffenheim), Vadim Demidov (kv., Celta Vigo)
Távozott: Heiko Butscher (Bochum, i.), Martin Amedick (Paderborn, i.), Julian Dudda (Werder Bremen II, i.), Oka Nikolov (Philadelphia Union, i.), Karim Matmur (Kaiserslautern, i.), Olivier Occéan (k., Kaiserslautern, 500.000), Marco Russ (kv., Wolfsburg)
FREIBURG
Érkezett: Sebastian Kerk (Freiburg U19), Felix Klaus (Greuther Fürth, 1.300.000), Mike Hanke (Mönchengladbach, i.), Christopher Jullien (Auxerre, i.), Gelson Fernandes (Sporting CP, 500.000), Václav Pilar (k., Wolfsburg, 200.000), Nicolas Höfler (kv.,Erzgebirge Aue), Simon Brandstetter (kv., Karlsruhe), Erich Sautner (kv., Hallescher), Beg Ferati (kv., Winterthur)
Távozott: Johannes Flum (Eintracht Frankfurt, 2.200.000), Jan Rosenthal (Eintracht Frankfurt, i.), Max Kruse (Mönchengladbach, 2.500.000), Daniel Caligiuri (Wolfsburg, 2.500.000), Mounir Bouziane (szl.), Simon Brandstetter (Rott-Weiss Erfurt, i.), Cédric Makiadi (Werder Bremen, 3.000.000), Erik Jendrisek (Energie Cottbus, i.), Beg Ferati (FC Sion), Ivan Santini (kv., NK Zadar), Ezequiel Calvente (kv., Real Betis), Marc Lais (k., Sandhausen)
HAMBURGER SV
Érkezett: Kerem Demirbay (Borussia Dortmund II, i.), Jonathan Tah (Hamburg U19), Jacques Zoua (FC Basel, 1.000.000), Johan Djourou (k., Arsenal, 750.000), Hakan Calhanoglu (kv., Karlsruhe), Robert Tesche (kv., Fortuna Düsseldorf), Paul Scharner (kv., Wigan)
Távozott: Janek Sternberg (Werder Bremen II, i.), Szon Hung Min (Bayer Leverkusen, 10.000.000), Jeffrey Bruma (kv., Chelsea)
FC HANNOVER 96
Érkezett: Florian Ballas (Nürnberg II, i.), Konstantin Fuhry (VfB Stuttgart U19, i.), Salif Sané (Nancy, 2.000.000), Edgar Prib (Greuther Fürth, 2.500.000), Leonardo Bittencourt (Borussia Dortmund, 2.800.000), Deniz Kadah (Hannover II), Almir Kasumovic (Hannover U19), Ali Gökdemir (Hannover II), Daniel Royer (kv., 1.FC Köln), Christopher Avevor (kv., St. Pauli)
Távozott: Niko Giesselmann (Greuther Fürth, i.), Konstantin Rausch (VfB Stuttgart, i.), Szofian Csahed (szl.), Sérgio da Silva Pinto (szl.), Mario Eggimann (Union Berlin, i.), Mohammed Abdellaoue (VfB Stuttgart, 3.500.000), Sascha Schünemann (
HERTHA BSC
Érkezett: Sebastian Langkamp (Augsburg, i.), Hoszogai Hadzsime (Bayer Leverkusen, 1.000.000), Johannes van den Bergh (Fortuna Düsseldorf, i.), Alexander Baumjohann (Kaiserslautern, i.), Marco Djuricin (kv., Jahn Regensburg), Fanol Perdedaj (kv., Lyngby), Daniel Beichler (kv., Sandhausen)
Távozott: Alfredo Morales (Ingolstadt, i.), Marvin Knoll (szl.), Shervin Radjabali-Fardi (Hansa Rostock, i.), Felix Bastians (k., VfL Bochum), Daniel Beichler (Sturm Graz, i.), Marco Djuricin (Sturm Graz, i.)
TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Jeremy Toljan (Hoffenheim II), Patrick Schorr (Hoffenheim U19), Niklas Süle (Hoffenheim II), Kenan Karaman (Hoffenheim II), Tobias Strobl (Hoffenheim II), Tarik Elyounoussi (Rosenborg, 3.000.000), Tim Paterok (Hoffenheim II), Igor de Camargo (Mönchengladbach, 1.400.000), Robin Szarka (Hoffenheim II), Kevin Akpoguma (Karlsruhe, 1.000.000), Andreas Ludwig (Hoffenheim II), Vincenzo Grifo (Hoffenheim II), Knowledge Musona (kv., Augsburg), Edson Braafheid (kv., Twente), Joseph-Claude Gyau (kv., St. Pauli),
Távozott: Chris (szl.), Michael Gregoritsch (k., St. Pauli), Sandro Wieser (k., Ried), Daniel Williams (Reading, 2.000.000), Stephan Schröck (Eintracht Frankfurt, i.), Filip Malbaszics (k., Partizan Beograd), Joselu (k., Eintracht Frankfurt), Uszami Takasi (kv., Gamba Oszaka), Patrick Ochs (kv., Wolfsburg), Heurelho Gomes (kv., Tottenham Hotspur), Igor de Camargo (kv., Mönchengladbach)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Christoph Moritz (Schalke 04, i.), Julian Koch (Borussia Dortmund, 600.000), Johannes Geis (Greuther Fürth, 900.000), Okazaki Sindzsi (VfB Stuttgart, 1.500.000), Sebastian Polter (Wolfsburg, 750.000), Fabian Schönheim (kv., Union Berlin), Deniz Yilmaz (kv., Paderborn), Anthony Ujah (kv., 1.FC Köln), Malik Fathi (kv., 1860 München)
Távozott: Jan Kirchhoff (Bayern München, i.), Fabian Schönheim (Union Berlin, 300.000), Ivan Klasnic (szl.), Radoslav Zabavník (szl.), Marco Caligiuri (Eintracht Braunschweig, i.), Andreas Ivanschitz (Levante, i.), Marcel Risse (1.FC Köln, 700.000), Szalai Ádám (Schalke, 8.000.000), Deniz Yilmaz (Elazigspor)
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Max Kruse (Freiburg, 2.500.000), Christoph Kramer (k., Bayer Leverkusen, 200.000), Raffael (Dinamo Kijev, 5.000.000), Mathew Leckie (kv., FSV Frankfurt), Matthias Zimmermann (kv., Greuther Fürth), Igor de Camargo (kv., Hoffenheim)
Távozott: Niklas Dams (Servette, i.), Igor de Camargo (Hoffenheim, 1.400.000), Mathew Leckie (FSV Frankfurt, 300.000), Mike Hanke (Freiburg, i.), Matthias Zimmermann (k., Sandhausen, 10.000), Tolga Cigerci (kv., Wolfsburg), Alexander Ring (kv., HJK Helsinki)
1. FC NÜRNBERG
Érkezett: Nick Weber (Borussia Dortmund, i.), Martin Angha (Arsenal, i.), Daniel Ginczek (Borussia Dortmund, 1.500.000), Mariusz Stepinski (Widzew Lódz, i.), Benjamin Uphoff (Nürnberg II), Manuel Zeitz (kv., Paderborn), Julian Wiessmeier (kv., Jahn Regensburg), Wilson Kamavuaka (kv., Jahn Regensburg), Philipp Klement (kv., Hansa Rostock), Almog Cohen (kv., Hapoel Tel Aviv)
Távozott: Alexander Stephan (Nürnberg II), Wilson Kamavuaka (szl.), Manuel Zeitz (Paderborn, i.), Timmy Simons (FC Bruges, 1.000.000), Julian Wiessmeier (k., Wehen Wiesbaden), Philipp Klement (Nürnberg II), Timm Klose (Wolfsburg, 6.000.000), Sebastian Polter (kv., Wolfsburg), Emanuel Pogatetz (Wolfsburg, i.)
SCHALKE 04
Érkezett: Kaan Ayhan (Schalke U19), Felipe Santana (Borussia Dortmund, 1.000.000), Christian Clemens (1.FC Köln, 2.800.000), Szalai Ádám (Mainz, 8.000.000), Tim Hoogland (kv., VfB Stuttgart), Philipp Hofmann (kv., Paderborn), Anthony Annan (kv., Osasuna), José Manuel Jurado (kv., Szpartak Moszkva), Sergio Escudero (kv., Getafe), Leon Goretzka (Bochum)
Távozott: Christoph Moritz (Mainz, i.), Christoph Metzelder (visszavonult), Ciprian Marica (szl.), José Manuel Jurado (Szpartak Moszkva, 3.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Barcelona), Raffael (kv., Dinamo Kijev), Manuel Torres (Karlsruhe)
VFB STUTTGART
Érkezett: Szakai Gotoku (Albirex Niigata, 1.200.000), Sercan Sararer (Greuther Fürth, i.), Thorsten Kirschbaum (Energie Cottbus, i.), Konstantin Rausch (Hannover, i.), Erich Berko (VfB Stuttgart II), Marco Rojas (Melbourne Victory, i.), Daniel Schwaab (Bayer Leverkusen, i.), Moritz Leitner (k., Borussia Dortmund, 500.000), Mohammed Abdellaoue (Hannover, 3.500.000), Patrick Funk (kv., St. Pauli), Philipp Mwene (Stuttgart II), Alexander Riemann (Sandhausen)
Távozott: Marc Ziegler (visszavonult), Mamadou Bah (szl.), Okazaki Sindzsi (Mainz, 1.500.000), André Weis (Ingolstadt, 100.000), Raphael Holzhauser (k., Augsburg), Kevin Stöger (k., Kaiserslautern), Szakai Gotoku (kv., Albirex Niigata), Tim Hoogland (kv., Schalke), Felipe Lopes (kv., Wolfsburg), Federico Macheda (kv., Manchester United), Soufian Benyamina (Dynamo Dresden, i.), Christoph Hemlein (NEC), Michael Vitzthum (k., Karlsruhe)
VFL WOLFSBURG
Érkezett: Stefan Kutschke (RB Leipzig, i.), Daniel Caligiuri (Freiburg, 2.500.000), Max Grün (Greuther Fürth, 400.000), Timm Klose (Nürnberg, 6.000.000), Tolga Cigerci (kv., Mönchengladbach), Ku Dzsa Csol (kv., Augsburg), Sebastian Polter (kv., Nürnberg), Kevin Scheidhauer (kv., Bochum), Ibrahim Sissoko (kv., Panathinaikosz), Akaki Gogia (kv., St. Pauli), Patrick Ochs (kv., Hoffenheim), Marco Russ (kv., Eintracht Frankfurt), Felipe Lopes (kv., VfB Stuttgart), Emanuel Pogatetz (kv., West Ham United), Michael Schulze (kv., Energie Cottbus), Rasmus Jönsson (kv., FSV Frankfurt), Giovanni Sio (kv., Sochaux), Mateusz Klich (kv., PEC Zwolle), Bjarne Thoelke (Dynamo Dresden)
Távozott: Thomas Kahlenberg (szl.), Václav Pilar (k., Freiburg, 200.000), Marco Russ (Eintracht Frankfurt, Alexander Madlung (szl.), Szotiriosz Kirjakosz (szl.), Kevin Scheidhauer (Wolfsburg II), Emanuel Pogatetz (Nürnberg, i.)
WERDER BREMEN
Érkezett: Nils Petersen (Bayern München, 3.000.000), Cédric Makiadi (Freiburg, 3.000.000), Luca Caldirola (Inter, 2.250.000), Johannes Wurtz (Bremen II), Denni Avdic (kv., PEC Zwolle)
Távozott: Christian Vander (visszavonult), Szokratisz Papasztatopulosz (Borussia Dortmund, 9.500.000), Nils Petersen (kv., Bayern München), Kevin de Bruyne (kv., Chelsea)
KIESETTEK:
FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett: Henrich Schmidtgal (Greuther Fürth, i.), Dustin Bomheuer (MSV Duisburg, i.), Jannisz Janniotasz (Arisz, 500.000), Christian Gartner (Mattersburg, i.), Ben Halloran (Brisbane Roar), Robin Heller (Düsseldorf U19), Ihlas Bebou (Düsseldorf U19), Muhammet Karpuz (Düsseldorf U19), Michael Rensing (Bayer Leverkusen, i.), Levan Kenia (Karpati Lviv, 400.000), Timo Furuholm (kv., Hallescher)
Távozott: Nikolaosz Papadopulosz (szl.), Ken Ilsö (szl.), Robert Almer (Energie Cottbus, i.), Johannes van den Bergh (Hertha, i.), Robbie Kruse (Bayer Leverkusen, 1.500.000), Ronny Garbuschewski (Chemnitzer FC, 50.000), Jens Langeneke (Düsseldorf II), Nando Rafael (Henan), Andrij Voronyin (Dinamo Moszkva), Robert Tesche (kv., Hamburg)
SPVGG GREUTHER FÜRTH
Érkezett: Dominick Drexler (Rot-Weiss Erfurt, i.), Kevin Schulze (Wolfsburg II, i.), Niko Giesselmann (Hannover, i.), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen, 200.000), Daniel Brosinski (Duisburg, i.), Tim Sparv (Groningen, i.), Mark Flekken (Alemannia Aachen, i.), Tom Weilandt (Hansa Rostock, i.), Goran Sukalo (Duisburg, i.), Stefan Vogler (kv., Kickers Offenbach), Kevin Kraus 8kv., Heidenheim), Fabian Baumgärtel (kv., Stuttgarter Kickers)
Távozott: Fabian Baumgärtel (Stuttgarter Kickers, i.), Issa Ndoye (Créteil, i.), Max Grün (Wolfsburg, 400.000), Johannes Geis (Mainz, 900.000), Felix Klaus (Freiburg, 1.300.000), Bernd Nehrig (St. Pauli, i.), Milorad Pekovics (Hansa Rostock, i.), Christopher Nöthe (St. Pauli, i.), Gerald Asamoah (szl.), Heinrich Schmidtgal (Fortuna Düsseldorf, i.), Sercan Sararer (VfB Stuttgart, i.), Edgar Prib (Hannover, 2.500.000), Lasse Sobiech (kv., Borussia Dortmund), Franck Ohandza (kv., Buriram United), Matthias Zimmermann (kv., Mönchengladbach), Varga József (kv, DVSC)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik