Száguld a Mainz, villámgól után fordított a Bayern

Vágólapra másolva!
2010.09.21. 22:02
null
Az elején a kék mezes Ibisevic, a végén viszont Daniel Van Buyten nevethetett (Fotók: Reuters)
Továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot a Mainz 05. A mainziak az 5. fordulóban Lewis Holtby góljaival verték meg az 1. FC Kölnt, Szalai Ádám végigjátszotta a találkozót. A Hoffenheim bő fél perc után vezetést szerzett a Bayern München ellen, de Ibisevic találatára Thomas Müller felelt – az egyenlítő gólnál Franck Ribéry megsérült. A bajorok a 91. percben Daniel Van Buyten lesgyanús találatával szerezték meg a három pontot. A Hannover 4–1-re legyőzte a Werder Brement.

Villámgól a starton: aki akár egy percet is késett, az már csak az ünneplésre ért oda, mivel a Hoffenheim már a 34. másodpercben megszerezte a vezetést a Bayern München ellen!

Contento bizonytalankodott és elvesztette a labdát, a jobb oldali beadást követően Vedad Ibisevic került ziccerbe és kapufás gólt lőtt Hans-Jörg Butt mellett a rövidbe. Ez volt Ibisevic második bajnoki gólja a szezonban, a csatár egyben megdöntötte saját gyorsasági rekordját (eddig 44 másodperc volt a leghamarabb szerzett gólja a ligában).

Ez nagyjából be is tett egy időre a Bayernnek, bár amikor a rekordbajnok magához tért, voltak lehetőségei. A 7. percben Bastian Schweinsteiger rontott helyzetet, majd a 12.-ben a vendégek teljesen lenullázták a Hoffenheim védelmét. Toni Kroos abszolút ziccerben lépett ki, de – ki tudja, miért – önzetlenül balra passzolt, a lesen álló Miroslav Klosénak. Gól helyett szabadrúgás kifelé, a hazaiak alig hitték a szemüknek...

A Bayern időnként nagy labdabirtoklási fölényt tudott kiharcolni, ehhez képest a szünetre majdnem 2–0-val mentek a csapatok, miután Salihovic szabadrúgásból telibe találta a kapufát.

A második félidő elején eredménytelenül próbálkozott a Bayern, aztán az 58. percben majdnem kapott egyet: Boris Vukcevic lépett ki, megpattanó lövése becsapta Buttot, de centikkel elment a bal oldali kapufa mellett. A szöglet után lövőhelyzetet alakított ki a Hoffenheim, Salihovic óriási erejű bombája viszont elzúgott a léc fölött, ha nem is sokkal.

Ezt megúszta a Bayern, és a nagy ijedtséget egyenlítő góllal kompenzálta: Ribéry kezdett befelé cselezni a bal szélről, lapos lövését Daniel Haas kitolta, de pont Thomas Müller elé, aki nem is hibázta el a ziccert – 1–1. A lövésnél Ribéry bokasérülést szenvedett, le kellett cserélni. A Bayern 330 perc után szerzett ismét gólt!

A hajrában volt még lehetőség a Bayern előtt (a kivetődő Haas hárított), a Hoffenheim pedig átlövésekkel próbálkozott – sikertelenül. A véghajrá aztán Bayern-gólt hozott: egy lesgyanús szituációt (sőt, az ismétlések alapján egyértelmű lest) követően az előrehúzódó Daniel Van Buyten lőtt a hálóba – először győztek a bajorok a Hoffe otthonában.

HOFFENHEIM–BAYERN MÜNCHEN 1–2

 

A listavezető Mainzban a kezdő tizenegy tagja volt Szalai Ádám, és a magyar csatár csapata legveszélyesebbje volt a Köln elleni első félidőben, az már más lapra tartozik, hogy kísérleteit rendre hárította a „kecskések" kolumbiai kapusa, Faryd Mondragón. A Mainz „ráborította a pályát" a vendégekre, de csak a 72. percben szerzett vezetést, a csereként beállt Lewis Holtby fejesével. A 90. percben Szalai újabb helyzetét hárította bravúrral Mondragón, a 91.-ben pedig Holtby megszerezte a másodikat – a mainziak megőrizzék százszázalékos mérlegüket és első helyüket a tabellán. Öt ponttal vezetnek, így aztán vidáman lengették a drukkereik a szuvenír salátástálakat a lelátón...

A Hannover Clemens Fritz öngóljával szerzett vezetést a Werder Bremen ellen, majd nyert is, miután Torsten Frings egyenlítő, tizenegyesből szerzett góljára kettővel felelt. Az 53. percben egy remek kontra után Didier Ya Konan lőtte a másodikat, majd a 79. percben Christian Schultz döntötte el a találkozót. A Hannover teljesítményére Abdellaoue tette fel a koronát a 92. percben – súlyos vereséget szenvedett a Bremen.

BUNDESLIGA
 5. FORDULÓ
Mainz–1. FC Köln 2–0 (Holtby 72., 91.)
Hoffenheim–Bayern München 1–2 (Ibisevic 1., ill. T. Müller 63., Van Buyten 91.)
Hannover–Werder Bremen 4–1 (Fritz 11. - öngól, Konan 53., Schultz 79., Abdellaoue 92., ill. Frings 36. - 11-esből)
A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI:
Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt (szerda, 20:00)
Borussia Dortmund–Kaiserslautern (szerda, 20:00)
Hamburg–Wolfsburg (szerda, 20:00)
Mönchengladbach–St. Pauli (szerda, 20:00)
Freiburg–Schalke (szerda, 20:00)
Nürnberg–VfB Stuttgart (szerda, 20:00)

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2010/05,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik