Stuttgart: Lőw Zsolt lehet nyártól a vezetőedző – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 18:38
null
Löw Zsolt (középen) visszatérhet Németországba (Fotó: AFP)
A Stuttgarter Nachrichten információi szerint a VfB Stuttgart vezetősége Lőw Zsoltot szemelte ki az együttes vezetőedzőjének. A magyar szakember, aki jelenleg Thomas Tuchel segítője a PSG-nél, az ideiglenesen kinevezett Nico Willingtől veheti át a csapatot, függetlenül attól, hogy az bennmarad-e a Bundesligában vagy sem.

 

A Stuttgart 30 forduló után a 16., azaz osztályozót jelentő helyen áll a Bundesligában. A múlt héten az Augsburg 6–0-ra ütötte ki a svábokat, a csapat vezetősége pedig menesztette Markus Weinzierlt a kispadról. Helyét ideiglenesen, az idény végéig szóló megbízatással az U19-es együttes trénere, Nico Willing vette át.

Lőw kapcsán megjegyzik, hogy Tuchel előtt Ralf Rangnick mentorálta, ráadásul nagyon jól ismeri a Bundesligát, a Cottbus, a Hoffenheim és a Mainz játékosaként nyolc évet húzott le Németországban, majd az RB Leipzig másodedzője is volt.

Lőw mellett a legutóbb a Schalkénál dolgozó Domenico Tedescót, a Bayern München szakmai stábjában foglalkoztatott Hermann Gerlandot, valamint a Dárdai Pál mellett a Herthánál dolgozó Rainer Widmayert emlegetik a VfB új edzőjelöltjeként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik