Stieber Zoltán Szalai csapattársa lesz a Mainzban

Vágólapra másolva!
2011.03.22. 15:41
null
Az Aachen a hivatalos honlapján jelentette be Stieber távozását (Fotó: alemannia-aachen.de)
Címkék
A Bundesliga 2-ben szereplő Aachen hivatalos honlapja bejelentette, hogy Stieber Zoltán négyéves szerződést köt az élvonalbeli Mainzcal – a két labdarúgóklub már megegyezett a középpályás áráról.

 

STIEBER ZOLTÁN – NÉVJEGY
Születési hely, idő: Sárvár, 1988. október 16.
Magasság/testsúly: 175 cm/76 kg
Poszt: bal oldali középpályás, támadó
Felnőtt pályafutás: Aston Villa (2007–2009), Yeovil Town (kölcsönben, 2007–2008), Koblenz (2008–2010), Alemannia Aachen (2010–2011), Mainz (2011 júniusától– )
Szerepelt az U19-es, az U20-as és az U21-es válogatottban is.
A Koblenzben összesen 38 bajnokin 5 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott, az Aachenben eddig 27 bajnokin 6 gól és 14 gólpassz a mérlege.

Stieber Zoltánt a téli szünetben már több csapattal is hírbe hozta a német sajtó. A legkomolyabb érdeklődőnek a Kaiserslautern tűnt, de ma az Aachen a hivatalos honlapja bejelentette, hogy megszületett a megállapodás a Mainzcal.

Ezzel biztossá vált, hogy a támadó középpályás a következő szezonban a német élvonalban szerepelhet, méghozzá a Szalai Ádámot és Lőw Zsoltot is foglalkoztató, a Bundesligában jelenleg ötödik helyen álló csapat tagjaként.

Stiebert 2012-ig kötötte volna a szerződése az Aachenhez, de a mainziak kivásárolják belőle (a vételárról egyelőre nincs hír), és a hírek szerint négyéves megállapodást kötnek vele.

Stieber Zoltán ebben a szezonban a másodosztályban 14 gólpassz mellett hat góllal hívta fel magára a figyelmet.

„Nagyon jó döntés volt az Aachenhez szerződni, az együttesnek, a szurkolóknak és az edzőnknek is sokat köszönhetek, hiszen itt kiteljesedhettem, de most kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot" – nyilatkozta klubja honlapjának Stieber.

A középpályás távozásáról a másodosztályban jelenleg 9. helyen álló egylet sportigazgatója, Erik Meijer és Peter Hyballa vezetőedző is elmondta a véleményét.

„Sosem könnyű, ha egy jó futballista elhagyja a csapatot. Azért született meg már most a megállapodás, hogy időben megtaláljuk a helyettesét. A klubnak az a filozófiája, hogy felépíti a játékosokat, majd ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor nem gördítünk akadályt a távozásuk elé" – fogalmazott Stieber Mainzba szerződésével kapcsolatban Erik Meijer.

„Mint edző, a lehető legtöbbet próbáltam adni Zoltánnak, nagyon sokat fejlődött nálunk, sok sikert kívánunk neki. A mi feladatunk most már az, hogy a nyáron minél előbb megleljük, aki majd pótolni tudja" – tette hozzá Peter Hyballa.

Stieber érkezését a Mainz honlapján Chritian Heidel sportigazgató kommentálta.

„Stieber Zoltán már az ötödik igazolásunk. Nagy terveink vannak a következő szezonra" – nyilatkozta Christian Heidel.

„Nagyon örülünk, hogy minket választott. Ő egy technikás, gyors és rendkívül sokoldalú játékos. Jövetele tovább színesíti támadó sorunkat" – tette hozzá a sportvezető,.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik