Schalke: a Milantól érkezik Boateng Szalaiékhoz - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 11:19
null
Kevin-Prince Boateng a Schalkéban folytatja (Fotó: Reuters, archív)
A német élvonalbeli Schalke 04 labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Kevin-Prince Boateng orvosi vizsgálatra érkezett a gelsenkircheni klubhoz, mivel az le szeretné igazolni. Szalai Ádám együttese már meg is egyezett az AC Milannal a középpályás átigazolásáról.

Csatárposzton szűkölködik a Schalke: Klaas-Jan Huntelaar sérült, Teemu Pukki a Celticben folytatja pályafutását, így csak a kisebb kézsérüléssel bajlódó Szalai Ádám az egyetlen bevethető támadó.

BOATENG EZÉRT JÁTSZHAT A BL-BEN
UEFA BAJNOKOK LIGÁJA-SZABÁLYZAT 18.07 PONT
„Fő szabályként egy futballista nem játszhat egy európai kupaidényben több csapat színeiben. Kivételes eset azonban, ha egy játékos pályára lépett az 1., 2., 3. selejtezőkörben avagy rájátszásban a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga kvalifikációja során: az ilyen játékos jogosult pályára lépni a BL vagy El csoportkörében más csapat színeiben.”

A gelsenkircheni klubbal több támadót is hírbe hoztak, legutóbb például Emmanuel Adebayort, a Tottenham togói támadója azonban egyelőre nem lesz Szalai csapattársa, ugyanis a Schalke egy középpályást igazol: a klub hivatalos közleménye szerint megegyezett az AC Milannal Kevin-Prince Boateng átigazolásában.

A 26 éves támadó középpályás – aki 2010 óta a Milan játékosa – ma esik át az orvosin a Schalkénél, és a személyes feltételekben való megegyezés után aláírja szerződését, mely négy évre szól. Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra a klubok.

A hírek szerint a 15 millió euróra becsült Boatenget – akinek szerződése 2015 nyarán járt volna le a Milannnál – 10 millió euróért (mintegy 3 milliárd forintért) vette meg a Schalke a Milantól.

Boateng 74 olasz bajnokin 10 gólt szerzett a Milan színeiben. A ghánai válogatott futballista a középpálya mindkét szélén bevethető, sőt, annak közepén is, illetve árnyékéket is tud játszani. A berlini születésű Boateng korábban volt a Hertha, a Tottenham és a Borussia Dortmund játékosa, így nem ismeretlen számára a német futball. Féltestvére, Jérome Boateng pedig a Bayern Münchent erősíti.

A ghánai válogatott játékos az AC Milan PSV elleni hazai pályán megnyert BL-selejtezőjén (3–0) duplázott, ám ennek ellenére pályára léphet a Bajnokok Ligájában a Schalke játékosaként is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik