A Bayern rekordigazolással sokkolná a Dortmundot

Vágólapra másolva!
2012.08.17. 19:06
null
Úgy tűnik, a Bayern végül kifizeti Javi Martínez (balra) kivásárlási árát (Fotó: Action Images)
Címkék
Az olimpiai izgalmak árnyékában is nagy a nyüzsgés a nemzetközi átigazolási piacon, még ha rekordok nem is dőlnek meg mostanában. Vagy mégis? Szokásos sorozatunk hetente foglalja össze az átigazolási piacokon történteket, ezúttal a német futballeseményekkel foglalkozunk.

Németországban nem nyugszik a Bayern München, ahol rájöttek a vezetők, kell még némi erősítés, így aztán a korábbi nagy prüszkölések ellenére csak kifizetik az Athletic Bilbaónak az általuk kért 40 millió eurót a sokoldalú Javi Martínezért. Több honlap is kész tényként számol már be az üzlet létrejöttéről, Uli Hoeness Bayern-elnök szerint viszont nem eszik olyan forrón a kását, de a bajor klub felügyelőtanácsa már rábólintott a transzferre. Egyesek szerint a világbajnok Martínez még abba is belemenne, hogy a mostani fizetésénél kétmillió euróval kevesebbet keressen, ha cserébe ötéves szerződés alá kanyaríthatná oda a nevét; de ennek igazságtartalmában joggal kételkedhetünk.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik klub nyeri meg a Bundesliga 2012–2013-as idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Egyébiránt a Barcelonának vételi joga volt rá a nyáron, de a katalánok nem kívánták megadni a kivásárlási árat (ez ugyebár Bundesliga-rekord, az eddigi csúcstartó a 30 milliós Mario Gomez volt), ráadásul még erre jött volna hétmilliónyi adó.

„Az edző és a sportigazgató azt mondta, hogy Martínez megoldást jelent problémáinkra. A sportdöntés megszületett, de a gazdasági kérdések még nem dőltek el″ – így Hoeness, ami magyarra lefordítva csakis azt jelentheti, hogy a futballista túl sokat kér, és annyit nem adnak ugyan neki, de azért jóval többet, mint amennyit eddig kívántak fizetni.

Érdekes, hogy aznap Matthias Sammer sportigazgató még adta a tudatlant a Kickernek nyilatkozva, de nem meglepő abban ügyben már semmi sem, ahol augusztus 8-i „Agent: Javi Martínez wants Athletic″ cikket másnap az „Agent: Javi Martínez wants Bayern″ übereli.

Máshol sem volt jellemző az áldott nagy összhang, a Wolfsburg kérges mestere, Felix Magath egész nyáron bőszen árulta Simon Kjaert, aki maradni akart, kivéve, ha a Manchester City vinné; végül a hét elején egy nyájas összeborulással megoldódott az ügy.

„Kjaernek most már alkalmazkodnia kell, jó játékos, érti a dolgát. Ha rendesen dolgozik, kiderül, mennyire″ – mondá a korbácsos edző. Ha tud fogalmat alkotni a kedves olvasó arról, mint jelent a játékosai által többször is leszadistázott trénernél a sorba beállás és a munka, nem irigyeljük a dán bekket.

A Hoffenheim hollandja, Ryan Babel ügyében is akadt némi tétovaság, de bízvást állíthatjuk, hogy csak kitisztul itt is a kép. A mindig jól értesült ázsiai források szerint már a hét elején eladta a német csapat őt a Fiorentinának (ne mosolyogjuk meg az ázsiaiakat, emlékezzünk csak, ők néha a mérkőzések eredményeit is napokkal előbb tudják, és egészen biztosan nem az időeltolódás miatt), mégpedig hárommillió euróért. A támadó ügynöke, Winnie Haatrecht szerint pár aláírás még hátravan, de minden rendben – érdekes utat futott be a „lilákhoz″ kerülő Babel, aki 2007-ben még 17.25 millióért került az Ajaxtól a Liverpoolhoz, onnan tavaly hétért igazolt TSG-hez. Ha a tendencia folytatódik, a firenzeieknek kell fizetniük, hogy megszabaduljanak tőle, de a Serie A-ban ezen sem akadnánk fent.

Foglalkozzunk ma bővebben a Hamburggal! Az egykoron éppen Magath karmesterkedése alatt a kontinenst is meghódoltató HSV anyagilag nem áll éppen stabil lábakon, igazi sztárok érkezésére így nincs esély.

A nyáron eladták a középpályás Gökhan Törét és Paolo Guerrerót, elengedték a relatíve jól kereső Mladen Petric, Romeo Castelen, David Jarolím triót, erre támaszkodva tudtak erősíteni is.

A legnagyobb fogás mezőnyben a lett támadó, Artjoms Rudnevs (csak a rend kedvéért, őt majd Artem Rudnevként keressék a TV-ben), érte 3.5 milliót kapott a lengyel Lech Poznan, és ebből csorgott egy kis pénzt Zalaegerszegre is. Egymillióval kevesebbért érkezett a török karmester, a német lapok által szupertehetségként kezelt Hakan Calhanoglu a Karlsruhétól, de a 18 éves futballistát íziben vissza is adták kölcsönbe a (f)eladónak. Jó ötlet volt a rutinos középső védő, az osztrák Paul Scharner megszerezése a West Bromwichtől, még jobb a válogatott kapus, René Adler elcsábítása Leverkusenből, ráadásul mindketten ingyen érkeztek. Négymillióba került a horvát középső középpályás, Milan Badelj, aki párszor hazája válogatottjában is szerepelt már, sőt, gólt is szerzett.

Elkerült sajnos Nagy Dániel a kikötővárosból, ő a harmadosztályú VfL Osnabrückből próbál meg kiugrani idén.

A fiatal, ambiciózus edző, Thorsten Fink tehát nem rendelkezik rossz kerettel, reményeik szerint a kiesés réme nem kukkant be idén hozzájuk, sőt, a középmezőny élére evickél a csapat – amely olyan ügyesen igazolt, hogy a sportigazgatót, a dán Frank Arnesent a Manchester City és az Anzsi is csábítgatja.

Így változik a világ dicsősége: anno az egykori remek középpályás labdái értek rengeteget, ma kiváló kapcsolatai.

BUNDESLIGA 1., JÖTTEK-MENTEK
Vastaggal az elmúlt hét átigazolásai.
Rövidítések:
k.: kölcsönbe, i.: ingyen, kv.: kölcsönből vissza, kt.: közös tulajdon, jmf.: játékjoga másik fele is
FC AUGSBURG
Érkezett: Knowledge Musona (Hoffenheim, k., 200.000), Ragnar Klavan (AZ, 250.000), Milan Petrzela (Viktoria Plzen, 300.000), Pablo Pigl (Augsburg II), Aristide Bancé (al-Ahli Dubai, 500.000), Matthias Strohmaier (1860 München U19, i.), Kevin Vogt (Bochum, 600.000), Andreas Ottl (Hertha, i.), Ronny Philp (Regensburg, 50.000), Jan Morávek (Schalke, 550.000), Giovanni Sio (Wolfsburg, k.), Dominic Peitz (Hansa Rostock, kv.)
Távozott: Andrew Sinkala (szl.), Edmond Kapllani (FSV Frankfurt, i.), Daniel Brinkmann (Cottbus, 150.000), Axel Bellinghausen (Düsseldorf, i.), Nando Rafael (Düsseldorf, i.), Patrick Mayer (Heidenheim), Marcel Ndjeng (Hertha, i.), Jonas de Roeck (Leuven, i.), Akaki Gogia (Wolfsburg, kv.), Hoszogai Hadzsime (Bayer Leverkusen, kv.)
BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Zvonko Pamic (Duisburg, kv.), Philipp Wollscheid (Nürnberg, 7.000.000), Carlinhos (Brasil, k., 100.000), Dominik Kohr (Leverkusen U19), Júnior Fernandes (Universidad Chile, 4.700.000), Hoszogai Hadzsime (Augsburg, kv.), Daniel Carvajal (Real Madrid B, 5.000.000), Jens Hegeler (Nürnberg, kv.), Niklas Lomb (Leverkusen II), Lucas (Kaiserslautern, kv.), Michael Ortega (Atlas, k., i.)
Távozott: Michael Ballack (szl.), Eren Derdiyok (Hoffenheim, 5.500.000), René Adler (Hamburg, i.), Thanosz Pecosz (Greuther Fürth, 50.000), Tranquillo Barnetta (Schalke, i.), Fabian Giefer (Düsseldorf, 400.000), Bastian Oczipka (Eintracht Frankfurt, 600.000), Danny da Costa (Ingolstadt, k.), Nicolai Jörgensen (Köbenhavn, k.), Vedran Corluka (Tottenham, kv.), Michael Ortega (Bochum, k.)
BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Mario Mandzukic (Wolfsburg, 13.000.000), Claudio Pizarro (Werder Bremen, i.), Xherdan Shaqiri (Basel, 11.600.000), Emre Can (Bayern München II), Lukas Raeder (Schalke U19, i.), Dante (Mönchengladbach, 4.700.000), Tom Starke (Hoffenheim, i.), Patrick Weihrauch (Bayern München U19), Mitchell Weiser (Köln, 500.000)
Távozott: Rouven Sattelmaier (szl.), Hans-Jörg Butt (visszavonult), Ivica Olic (Wolfsburg, i.), Danijel Pranjic (Sporting, i.), Nils Petersen (Bremen, k., 500.000), Uszami Takasi (Gamba Oszaka, kv.), Breno (játékjogát felfüggesztették)
BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Leonardo Bittencourt (Energie Cottbus, 3.000.000), Oliver Kirch (Kaiserslautern, 400.000), Marvin Ducksch (Borussia Dortmund U19), Koray Günter (Dortmund U19 ), Zlatan Alomerovic (Dortmund II), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach, 17.100.000), Julian Schieber (Stuttgart, 6.000.000), Mustafa Amini (Central Coast Mariners, kv.), Marc Hornschuh (Ingolstadt, kv.)
Távozott: Johannes Focher (Sturm Graz, i.), Daniel Ginczek (St. Pauli, k.), Kagava Sindzsi (Manchester United, 15.000.000), Lasse Sobiech (Greuther Fürth, k., 100.000), Marco Stiepermann (Cottbus, 200.000), Antonio da Silva (Duisburg, i.), Julian Koch (Duisburg, k., 100.000), Lucas Barrios (Kuangcsou Evergrande, 12.000.000), Florian Kringe (St. Pauli, i.), Dimitar Rangelov (Luzern, 400.000), Terrence Boyd (Rapid Wien, 400.000), Mario Vrancic (Paderborn)
FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett: Ronny Garbuschewski (Chemnitz, i.), Mazin Ahmed al-Huthajfi (al-Ittihad, i.), Aliosman Aydin (Düsseldorf II), Gerrit Wegkamp (Osnabrück, 250.000), Tobias Levels (Mönchengladbach, 250.000), Stefan Reisinger (Freiburg, 200.000), Bastian Müller (Bayern München II, i.), André Fomitschow (Wolfsburg II, i.), Csa Du Ri (Celtic, i.), Nando Rafael (Augsburg, i.), Fabian Giefer (Leverkusen, 400.000), Leon Balogun (Bremen II, i.), Axel Bellinghausen (Augsburg, i.), Bruno Soares (Duisburg, i.), Dani Schahin (Greuther Fürth, i.), Ivan Paurevic (Dortmund II, i.), Nikosz Papadopulosz (Olympiakosz), Adriano Grimaldi (Sandhausen, kv.), Andrij Voronyin (Dinamo Moszkva, k., 500.000), Szteliosz Malezasz (PAOK, 450.000)
Távozott: Sascha Rösler (Aachen, i.), Markus Krauss (Stuttgarter Kickers, i.), Assani Lukimya-Mulongoti (Bremen, i.), Thomas Bröker (Köln, i.), Michael Ratajczak (szl.), Kai Schwertfeger (Aachen, i.), Ranisav Jovanovic (szl.), Sascha Dum (szl.), Maximilian Beister (Hamburg), Villjan Bijev (Liverpool II, kv.), Adam Matuszczyk (Köln, kv.), Ranisav Jovanovic (Duisburg, i.)
SC FREIBURG
Érkezett: Max Kruse (St. Pauli, 750.000), Marco Terrazzino (Karlsruhe, i.), Christian Günter (Freiburg U19), Erich Sautner (Freiburg II), Munir Buzian (Freiburg II), Christian Bickel (Regensburg, kv.), Vegar Hedenstad (Stabaek, 500.000), Ezequiel Calvente (Betis, i.)
Távozott: Oliver Barth (Aalen, i.), Andreas Hinkel (szl.), Simon Brandstetter (Karlsruhe), Stefan Reisinger (Düsseldorf, 200.000), Erich Sautner (Hallescher, k.), Michael Lumb (Zenit, kv.)
GREUTHER FÜRTH
Érkezett: Stieber Zoltán (Mainz, 800.000), Abdul Baba Rahman (Asante Kotoko, i.), Lasse Sobiech (Dortmund, k., 100.000), Thanosz Pecosz (Leverkusen, 50.000), Michael Hefele (Unterhaching, i.), Wolfgang Hesl (Dynamo Dresden, i.), Thomas Pledl (1860 München, i.), Ilir Azemi (Greuther Fürth II), Issa Ndoye (Voliny Luck, i.), Tobias Mikkelsen (Nordsjaelland, 500.000), Franck Ohandza (Buriram United, k., 50.000), Djiby Fall (Lokeren, 800.000)
Távozott: Dani Schahin (Düsseldorf, i.), Aszen Karaszlavov (Botev Plovdiv), Fabian Baumgärtel (Aachen, k.), Jaszmin Fejzics (Aalen), Franco Flückiger (szl.), Christian Rahn (szl.), Christian Dorda (Heracles Almelo, i.), Stephan Schröck (Hoffenheim, i.), Olivier Occéan (Eintracht Frankfurt, 1.300.000), Christian Rahn (Jahn Regensburg, i.)
EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Erik Wille (E. Frankfurt U19), Inui Takasi (Bochum, 1.200.000), Martin Lanig (Köln, Matthias Lehmannért cserébe), Bastian Oczipka (Leverkusen, 600.000), Stefano Celozzi (Stuttgart, i.), Kevin Trapp (Kaiserslautern, 1.500.000), Stefan Aigner (1860 München, i.), Alexander Hien (E. Frankfurt U19), Julian Dudda (E. Frankfurt U19), Olivier Occéan (Greuther Fürth, 1.300.000), Jorgosz Cavellasz (Monaco, kv.), Vadim Demidov (Real Sociedad, 500.000), Ricardo Clark (Stabaek, k.), Anderson (Mönchengladbach, 800.000), Erwin Hoffer (Napoli, k.)
Távozott: Matthias Lehmann (Köln, Martin Lanigért cserébe), Caio César (Bahia, i.), Ümit Korkmaz (Ingolstadt, i.), Habib Bellaid (Sedan, i.), Dominik Schmidt (szl.), Marcos Álvarez (Stuttgarter Kickers, i.), Bamba Anderson (Mönchengladbach, kv.), Erwin Hoffer (Napoli, kv.), Thomas Kessler (Köln, kv.), Marcel Titsch-Rivero (Heidenheim, i.), Gordon Schildenfeld (Dinamo Moszkva, 2.500.000), Ricardo Clark (Stabaek, i.), Mohamadou Idrissou (Kaiserslautern, 500.000), Jorgosz Cavellasz (Monaco, 300.000), Ricardo Clark (Houston Dynamo, i.)
HANNOVER 96
Érkezett: Szakai Hiroki (Kasiva Reysol, 1.000.000), Felipe (Standard Liege, 2.500.000), Adrian Nikci (Zürich, 580.000), Willi Evseev (Wiener Neustadt, kv.), Huszti Szabolcs (Zenit, 750.000)
Távozott: Altin Lala (Bayern München II), Carlitos (szl.), Erdal Akdari (Kayserispor, i.), Emanuel Pogatetz (Wolfsburg, 2.300.000), Moritz Stoppelkamp (1860 München, 200.000), Daniel Royer (Köln, 150.000)
HAMBURGER SV
Érkezett: Artjoms Rudnevs (Lech Poznan, 3.500.000), René Adler (Leverkusen, i.), Maximilian Beister (Düsseldorf, kv.), Macauley Chrisantus (FSV Frankfurt, kv.), Lennard Sowah (Millwall, kv.), Hakan Calhanoglu (Karlsruhe, 2.500.000), Paul Scharner (West Bromwich, i.), Milan Badelj (Dinamo Zagreb, 4.000.000)
Távozott: Romeo Castelen (szl.), David Jarolím (szl.), Mickaël Tavares (szl.), Sören Bertram (Bochum, i.), Miroslav Stepánek (FK Senica, i.), Nagy Dániel (Osnabrück, i.), Mladen Petric (Fulham, i.), Hanno Behrens (Darmstadt, i.), Florian Brügmann (Bochum, i.), Paolo Guerrero (Corinthians, 5.000.000), Macauley Chrisantus (Las Palmas, i.), Gökhan Töre (Rubin Kazany, 6.000.000), Hakan Calhanoglu (Karlsruhe, k.)
TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Filip Malbaszics (Rad Beograd, 1.200.000), Ahmed Szasszi (Hoffenheim II), Uszami Takasi (Gamba Oszaka, k., 300.000), Eren Derdiyok (Leverkusen, 5.500.000), Matthieu Delpierre (Stuttgart, i.), Joseph-Claude Gyau (Hoffenheim II), Tim Wiese (Bremen, i.), Stephan Schröck (Greuther Fürth, i.), Wellington (Linense, kv.), Jens Grahl (Paderborn, kv.), Michael Gregoritsch (Kapfenberg, kv.), Kevin Volland (1860 München, kv.), Chris (Wolfsburg, i.), Joselu (Real Madrid II, 6.000.000)
Távozott: Gylfi Sigurdsson (Tottenham, 10.000.000), Jukka Raitala (Heerenveen, 800.000), Franco Zuculini (Real Zaragoza, i.), Manuel Gulde (Paderborn), Chinedu Obasi (Schalke, 4.000.000), Peniel Mlapa (Mönchengladbach, 2.500.000), Knowledge Musona (Augsburg, k., 200.000), Tom Starke (Bayern München, i.), Daniel Haas (Union Berlin, i.), Andreas Ibertsberger (szl.), Sedan Laki (Wolfsburg, kv.), Tobias Stróbl (Köln, k.), Dominik Kaiser (RB Leipzig), Wellington (szerződését felbontották)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Benedikt Saller (Mainz II), Shawn Parker (Mainz II), Júnior Díaz (FC Bruges, 100.000), Petar Sliskovic (St. Pauli, kv.), Chinedu Ede (Union Berlin, 1.200.000)
Távozott: Eugen Gopko (szl.), Mohamed Zidan (Banijasz, i.), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, 800.000), Fabian Schönheim (Union Berlin, k.), Mario Gavranovic (Schalke, kv.), Szami Allagui (Hertha, 1.700.000), Malik Fathi (Kayserispor, k., 200.000)
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Granit Xhaka (Basel, 8.500.000), Peniel Mlapa (Hoffenheim, 2.500.000), Branimir Hrgota (Jönköping Södra, 200.000), Álvaro Domínguez (Atlético Madrid, 8.000.000), Bamba Anderson (Freiburg, kv.), Lukas Rupp (Paderborn, kv.), Luuk de Jong (Twente, 15.000.000), Ezequiel Calvente (Betis, k.)
Távozott: Tolga Cigerci (Wolfsburg, kv.), Alexander Ring (Helsinki, kv.), Marco Reus (Dortmund, 17.100.000), Roman Neustädter (Schalke, i.), Dante (Bayern München, 4.700.000), Mathew Leckie (FSV Frankfurt, k., 50.000), Elias Kachunga (Hertha, k., 100.000), Logan Bailly (Leuven, i.), Tobias Levels (Fortuna Düsseldorf, 250.000), Anderson (Frankfurt, 800.000)
1. FC NÜRNBERG
Érkezett: Sebastian Gärtner (Nürnberg II), Philipp Klement (Nürnberg II), Noah Korczowski (Schalke U19 , i.), Timo Gebhart (Stuttgart, 1.000.000), Kijotake Hirosi (Cerezo Oszaka, 1.000.000), Sebastian Polter (Wolfsburg, k.), Roussel Ngankam (Hertha II, i.), Marcos António (Rapid Bucuresti, i.)
Távozott: Philipp Wollscheid (Leverkusen, 7.000.000), Christian Eigler (Ingolstadt, i.), Albert Bunjaku (Kaiserslautern, i.), Manuel Zeitz (Paderborn, k.), Christoph Sauter (Karlsruhe, i.), Dominic Maroh (Köln, i.), Rubin Okotie (Sturm Graz, i.), Juri Judt (RB Leipzig, i.), Daniel Didavi (Stuttgart, kv.), Jens Hegeler (Leverkusen, kv.)
SCHALKE 04
Érkezett: Sead Kolasinac (Schalke U19), Philipp Hofmann (Schalke II), Roman Neustädter (Mönchengladbach, i.), Chinedu Obasi (Hoffenheim, 4.000.000), Tranquillo Barnetta (Leverkusen, i.), Mario Gavranovic (Mainz, kv.), Anthony Annan (Vitesse, kv.), Edu (Besiktas, kv.), Vaszilisz Pliacikasz (Duisburg, kv.)
Távozott: Carlos Zambrano (St. Pauli, 600.000), Hans Sarpei (szl.), Tim Hoogland (Stuttgart, k., 200.000), Peer Kluge (Hertha, 250.000), Ciprian Deac (CFR Cluj, 700.000), Mario Gavranovic (Zürich, i.), Jan Morávek (Augsburg, 550.000), Levan Kenia (Karpati Lviv, i.), Raúl (al-Szadd, i.), Mathias Schober (vv.), Andreas Wiegel (Erzgebirge Aue, i.), Philipp Hofmann (Paderborn, 100.000)
VfB STUTTGART
Érkezett: Patrick Funk (St. Pauli, kv.), Raphael Holzhauser (Stuttgart II), Antonio Rüdiger (Stuttgart II), André Weis (Stuttgart II), Kevin Stöger (Stuttgart), Tunay Torun (Hertha, i.), Tim Hoogland (Schalke, k., 200.000), Daniel Didavi (Nürnberg, kv.), Odisseas Vlachodimos (Stuttgart U19)
Távozott: Szakai Gotoku (Albirex, kv.), Matthieu Delpierre (Hoffenheim, i.), Timo Gebhart (Nürnberg, 1.000.000), Khalid Boulahrouz (szl.), Stefano Celozzi (Eintracht Frankfurt, i.), Julian Schieber (Dortmund, 6.000.000)
WERDER BREMEN
Érkezett: Szokratisz Papasztatopulosz (Genoa, 4.500.000), Levent Aycicek (Bremen U19 ), Raphael Wolf (Kapfenberg, 200.000), Richard Strebinger (Hertha, i.), Assani Lukimya-Mulongoti (Düsseldorf, i.), Cimo Röcker (Bremen U19 ), Theodor Gebre Selassie (Slovan Liberec, 1.800.000), Nils Petersen (Bayern München, k., 500.000), Eljero Elia (Juventus, 5.500.000), Sandro Wagner (Kaiserslautern, kv.), Johannes Wurtz (Saarbrücken, i.), Kevin de Bruyne (Chelsea, k., 1.000.000)
Távozott: Lennart Thy (St. Pauli, i.), Sebastian Boenisch (szl.), Onur Ayik (szl.), Markus Rosenberg (West Bromwich, i.), Tim Borowski (szl.), Tim Wiese (Hoffenheim, i.), Mikaël Silvestre (szl.), Claudio Pizarro (Bayern München, i.), Marko Marin (Chelsea, 9.800.000), Lennart Thy (St. Pauli, i.), Naldo (Wolfsburg, 5.000.000), Sandro Wagner (Hertha, i.)
VfL WOLFSBURG
Érkezett: Ivica Olic (Bayern München, i.), Emanuel Pogatetz (Hannover, 2.300.000), Bas Dost (Heerenveen, 9.000.000), Kevin Pannewitz (Hansa Rostock, 300.000), Václav Pilar (Hradec Králové, 1.000.000), Patrick Drewes (Wolfsburg U19), Diego (Atlético Madrid, kv.), Thomas Kahlenberg (Évian, kv.), Simon Kjaer (Roma, kv.), Szotiriosz Kirjakosz (Sunderland, kv.), Srdan Lakic (Hoffenheim, kv.), Tuncay Sanli (Bolton, kv.), Naldo (Werder Bremen, 5.000.000), Fágner (Vasco da Gama, 3.000.000)
Távozott: Mario Mandzukic (Bayern München, 13.000.000), Ibrahim Sissoko (Panathinaikosz, k., i.), Nassim Ben Khalifa (Grasshopper, k., i.), Bjarne Thoelke (Dynamo Dresden, k.), Caiuby (Ingolstadt, i.), Kevin Scheidhauer (Bochum), Sebastian Polter (Nürnberg, k.), Chris (Hoffenheim, i.), Thomas Hitzlsperger (szl.), Haszan Szalihamidzsics (szl.), André Lenz (vv.), Giovanni Sio (Augsburg, k.), Akaki Gogia (St. Pauli, k.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik