RB Lepzig: ügynöke szerint váltana Gulácsi cseréje

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 09:28
null
Ritka pillanat – Mvogo áll az RB Leipzig kapujában (Fotó: AFP)
Új csapat után nézne az RB Leipzig második számú kapusa, a kameruni születésű, de svájci válogatott Yvon Mvogo – árulta el a 25 éves labdarúgó ügynöke a Blicknek.

 

A 25 éves Yvon Mvogo 2017-ben igazolt az RB Leipzighez, ám az azóta eltelt időszakban csupán négy bajnokin, összesen pedig 18 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Gulácsi Péter posztriválisaként. Az elmúlt egy évben többször szóba került, hogy szeretne klubot váltani, s a tag24-nek nyilatkozó ügynöke, Carlos Crespo nyilatkozata szerint a lipcsei klubvezetés végre hozzájárult ehhez, így elkezdhettek tárgyalni a kérőkkel. Igaz, az alku szerint egyelőre csak kölcsönadásban gondolkodnak az RB-nél.

Mvogo iránt – szintén a svájci portál beszámolója szerint – a Schalke 04 érdeklődik a legélénkebben. A ruhr-vidéki klub nyáron elveszti jelenlegi első számú kapusát, Alexander Nübelt, aki szerződése lejártával a Bayern München labdarúgója lesz.

A legfőbb kérdés jelenleg az, hogy a Schalke tud-e opciós jogot szerezni Mvogóra, mert ha nem, úgy hosszabb távú megoldásként más kapus után nézhet.

Az RB Leipzig már csak azért is megengedheti magának Mvogo elengedését, mert korábban bejelentette a spanyol utánpótlás-válogatott Josep Martínez szerződtetését, aki a Las Palmastól érkezik majd a németekhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik