RB Leipzig: Tanulnunk kell a hibáinkból, BL-üzemmódra kapcsolunk – Gulácsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 17:11
null
Gulácsi Péterék sorsdöntő meccsre készülnek a Monaco ellen (Fotó: AFP)
Gulácsi Péter, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar kapusa a Kickernek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy tanulniuk kell a hibáikból, és fegyelmezettebben kell védekezniük.

 

A Leverkusen elleni döntetlenről...
Két pontot vesztettünk. A mérkőzés képe alapján jogos eredménynek tűnik a döntetlen, azonban ha közel negyven percig emberelőnyben van a csapatod, ráadásul 2–1-re vezettek is, akkor a pontosztozkodás nem jó végeredmény.”

A mostanában több kapott gólról...
Összességében nem védekezünk sokkal rosszabbul. Például szombaton két figyelmetlenségből kaptunk két gólt. Ezek valamelyeset az életkor számlájára is írhatók, a tapasztalatlanság lehet az egyik tényező. Idő kell még ahhoz, hogy ismét nagyon jól védekezzünk és ne kapjunk gólt – én vagyok az első, aki ezt akarom. Koncentrálnunk kell, és nem szabad helyzetbe hoznunk az ellenfelet.”

A Monaco elleni BL-meccsről...
Nagyon fontos találkozó vár ránk kedden. Tudjuk, hogy csak akkor maradhatunk versenyben, ha győzünk. Fontos, hogy tanuljunk a szombati hibáinkból. Ha sikerül megszereznünk a vezetést, akkor fegyelmezetten kell védekeznünk, nem szabad sok területet hagynunk az ellenfélnek.

Az egyéni kvalitások magasabbak a BL-ben, mint a Bundesligában. A legkisebb hiba is megbosszulja magát, most viszont BL-üzemmódra kell kapcsolnunk, nyernünk kell!”

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ
NOVEMBER 21., KEDD
Monaco–RB Leipzig
Besiktas–FC Porto

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Besiktas 4 3 1 0 8–3 +5 10
2. Porto 4 2 0 2 9–7 +2 6
3. RB Leipzig 4 1 1 2 5–8 –3 4
4. Monaco 4 0 2 2 3–7 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik