RB Leipzig: Gulácsi ismét edzésben, a Hoffenheim ellen visszatérhet

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 15:46
null
Gulácsi Péter újra edzésben (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig honlapjának beszámolója szerint 18 mezőnyjátékos, valamint mind a három kapus részt vett a csapat kedd délelőtti tréningjén – azaz Gulácsi Péter is visszatért a napi munkába.


Gulácsi
múlt hét szerdán, a Benfica elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen sérült meg. A vendégek második góljakor kijövetel közben Carlos Vinícius térde találta el az arcát, az ütközés után le is kellett cserélni a magyar kapust. Mint kiderült, a törést megúszta, ugyanakkor több helyen is zúzódott a koponyája, s a kockázatot elkerülendő néhány nap pihenőt írtak elő számára. A Paderborn elleni, hétvégi bajnokin (3–2) nem is ő, hanem a svájci válogatott Yvon Mvogo védte a kaput.

Gulácsi edzője, Julian Nagelsmann a hétvégi mérkőzést követően arról beszélt, első számú kapusa várhatóan a hét elején tér vissza a normál edzésmunkához – ez kedden történt meg.

Mindez azt is jelenti, hogy nincs akadálya annak, hogy a Bundesliga 14. fordulójában, a Hoffenheim elleni hazai mérkőzésen ismét a magyar labdarúgó nevével kezdődjön a Leipzig összeállítása.

Ez Gulácsi negyedik idénye a lipcsei csapattal a német élvonalban, az előző három alkalommal mindannyiszor csak egy bajnokit mulasztott, 33-szor ott volt az együttesben. Ezt a sorozatot így még 2019–2020-ban is folytathatja.

Az RB Leipzig 27 pontjával a tabella második helyén áll, a Hoffenheim 21 ponttal a nyolcadik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik