Raúl fejese után nem jutott fináléba a Bayern

Vágólapra másolva!
2011.03.02. 22:43
Címkék
A Schalke Raúl 15. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Bayern Münchent, így bejutott a Német Kupa fináléjába, ahol a Duisburggal mérkőzik majd. A Bayern 1991 augusztusa után szenvedett újra vereséget hazai pályán a kupában.

A Bayern végzete: Raúl közeli fejese (fotó: Action Images)
A Bayern végzete: Raúl közeli fejese (fotó: Action Images)
A Bayern végzete: Raúl közeli fejese (fotó: Action Images)
A Bayern végzete: Raúl közeli fejese (fotó: Action Images)
A Bayern végzete: Raúl közeli fejese (fotó: Action Images)

 

Jó mérkőzést hozott a Bayern München–Schalke kupatalálkozó a sorozat elődöntőjében, s alighanem a másodosztályú Duisburg játékosai élvezték a legjobban az összecsapást, hiszen a Cottbus elleni keddi sikerükkel (2–1) ők már páholyból figyelhették a találkozót.

SPANYOL FECSKÉK
Korábban egyetlen spanyol játékos sem nyerte még meg a Német Kupát, ha azonban most a Schalke nyer a Duisburg ellen, rögtön három is büszkélkedhet majd a dicsőséggel: Raúl és Jurado mellett a sorozatban korábban az Aalen ellen egy félidőt játszó Sergio Escudero.

A müncheniek Borussia Dortmund elleni veresége után mind a Bayern, mind a Schalke számára komoly téttel bírt a találkozó, hiszen „bőrnadrágosok” és a „királykékek” számára is a Kupa tűnt még megszerezhető trófeának (bár a Bayernnél még tervezhetnek a BL-címmel, de annak egyértelmű elhódítására apellálni merész vállalkozás).

Némi Bayern-fölénnyel kezdődött az összecsapás, hogy aztán negyedóra elteltével megszerezze a vezetést a Schalke. Christoph Metzelder fejese után még mentett a gólvonalról Mario Gomez, ám Jefferson Farfán szöglete után ismét egy kékmezes, Benedikt Höwedes emelkedett a legmagasabbra, Raúl pedig közelről a léc alá stukkolt. 0–1

A „légitámadások” egyébként is mindkét oldalon komoly veszélyt rejtettek magukban, mert bár Farfán a 25. percben lábbal veszélyeztetett – Thomas Kraft védett –, Höwedes újabb győztes fejpárbaja után ismét egy támadó, Thomas Müller helyezkedett jól a gólvonalon.

Fordulás után a Bayern is megmutatta, hogy helyén van a szíve – és a feje is. A hazaiak állandó nyomás alatt tartották a Schalke kapuját, de Bastian Schweinsteiger két közeli bólintása után is Manuel Neuer volt a végállomás, míg Arjen Robben bal lábas lövései után is csak a helyzet kimaradása miatt tört ki hangrobbanás.

A gelsenkircheniek az utolsó percekben egyértelműen az eredmény megtartására rendezkedtek be, bízva a remek napot kifogó Neuerben – aki az utolsó percekben Franck Ribéry próbálkozását is hatástalanította – és a találkozót eldönteni nem kívánó Florian Meyer játékvezetőben, aki Ucsida Acuto és Gomez ütközése után nem ítélt büntetőt.

A Bayern München 1991 augusztusa után szenvedett ismét vereséget a Német Kupában hazai pályán, és nem jutott be a fináléba. S egy rossz hír a Duisburg játékosainak: így már biztos, hogy a május 21-i, berlini fináléban le kell győzniük ellenfelüket, ha nemzetközi kupában akarnak indulni a következő idényben – ennyit ama bizonyos páholy kényelméről.

 

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
BAYERN MÜNCHEN–SCHALKE 0–1 (0–1)
München, Allianz Arena, 69000 néző. V: Meyer
BAYERN: Kraft – Lahm, Timoscsuk (Kroos, 59.), Breno, Pranjic – Luiz Gustavo (Van Buyten, 82.), Schweinsteiger – Robben, T. Müller (Klose, 77.), Ribéry – Gomez. Vezetőedző: Louis van Gaal
SCHALKE: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Sarpei (Schmitz, 82.) – Kluge, Matip, Annan (Papadopulosz, 89.) – Jurado (Draxler, 61.) –Raúl, Farfán. Vezetőedző: Felix Magath
Gólszerző: Raúl (15.)
Továbbjutott: a Schalke
A döntőben: Duisburg–Schalke (Berlin, május 21.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik