Őrült meccsen lépett tovább a Bayern

Vágólapra másolva!
2010.12.22. 22:47
null
Egy kilencgólos meccs végén örülhettek a bajorok (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében kilencgólos meccsen nyert a Bayern München Stuttgartban. A hazaiak hiába egyenlítettek kétszer is, végül megbosszulta magát a kihagyott büntető, és a kettős emberhátrány, a bajorok 6–3-s sikerrel léptek a következő körbe. Idegenben ért el bravúrt a másodosztályú Cottbus és Duisburg, előbbi a Wolfsburgot ütötte el a továbbjutástól, míg utóbbi az 1. FC Kölnt verte meg 2–1-re. A Stieber Zoltánt nélkülöző Aachen tizenegyesekkel búcsúztatta az Eintracht Frankfurtot.

Akik kicsit késve érkeztek a stuttgarti meccsre, két gólról is lemaradtak, ugyanis a nyolcadik percben már ennyivel vezetett a Bayern, amely a A Butt  – Lahm, Timoscsuk, Breno, Pranjic – Van Bommel, Ottl – T. Müller, Schweinsteiger, Ribery – Gomez összeállításban kezdett. Andreas Ottl nyitotta meg a gólok sorát, egy közel 35 méteres bombával, amely a kapufát is érintve kötött ki a jobb felsőben. A hazaiak még magukhoz sem térhettek, amikor Philip Lahm labdaszerzése után Thomas Müller centerezéséből Mario Gomez is betalált.

A második Bayern-találat szerzője később kénytelen volt sérülés miatt átadni a helyét Miroslav Klosénak. Nem adták fel kétgólos hátrányban sem a svábok, és még a szünet előtt egalizáltak Pavel Pogrebnyak duplájával. Különösen a félidő hosszabbításában szerzett gól sikerült szépre az orosz légióstól, a tizenhatoson belülről csavart Butt kapujának hosszú sarkába.

Az 52. percben viszont ismét a bajoroknál volt az előny: a saját térfelén vesztett labdát a Stuttgart, az akció végén pedig Klose volt eredményes. Rögtön válaszolhattak volna a svábok, de Martin Harnik a felső lécet találta el.

Ráadásul Khalid Boulahrouz megkapta második sárga lapját is, így emberhátrányba kerültek a stuttgartiak. Butt azonban feleslegesen szabálytalankodott Cacauval szemben, így büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit azonban Christian Gentner a Bayern kapusába lőtt. Mégis felállt másodszor is a Stuttgart, Delpierre ugyanis egy szöglet után fejjel betalált.

A bajorok ezután kihasználták az emberelőnyüket, és gyors egymásutánban Müller (Ribéry passzára lendületből érkezve elment két védő mellett is, majd közelről a kapuba lőtt) és Klose is gólt szerzett. Ezzel megismétlődött volna a hétvégi bajnoki eredmény, csakhogy Franck Ribéry nem így gondolta, és a lefújás előtt megszerezte a hatodik vendég találatot, méghozzá fejjel (!). A meccs krónikájához tartozik, hogy előtte Delpierre is idő előtt mehetett zuhanyozni, így kettős hátrányban fejezte be a meccset a Stuttgart.

Érdekes meccset játszott az Aachen és az Eintracht Frankfurt is, ahazaiaknál az előzetes hírekkel ellentétben Stieber Zoltán a kispadra sem került. A rendes játékidőben nem esett találat, a hosszabbításban azonban mindkét csapat betalált egyszer, így jöhettek a büntetők, amelynek során a másodosztályú csapat egyszer sem rontott, így 5–3-ra megnyerte a "szétlövést".

A korábbi meccseken idegenben ért el bravúrt a másodosztályú Cottbus és Duisburg, előbbi a Wolfsburgot ütötte el a továbbjutástól, míg utóbbi az 1. FC Kölnt verte meg 2–1-re.

A Cottbus sikeréből főszerepet vállalt Nils Petersen, aki az első félidő elején és végén is betalált, a kettő között pedig egy gólpasszt is kiosztott. A "farkasok" a több európai csapat által is csábított Edin Dzeko révén csak szépíteni tudtak a második félidőben.

Hasonlóan alakult a másik meccs forgatókönyve is, a Duisburg már kettővel is vezetett, amikor a Köln betalált a hajrában.

STUTTGART–BAYERN MÜNCHEN 3–6
 

 

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Aachen (II.)–Eintracht Frankfurt1–1, t: 5–3
VfB Stuttgart–Bayern München3–6
1. FC Köln–Duisburg (II.)
1–2
Wolfsburg–Cottbus (II.)
1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik