Női futball: Marozsán távozik, a „legprofibb csapathoz” megy

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.03. 21:50
null
Marozsán Dzsenifer távozik Németországból, a Lyonban folytatja (Fotó: Facebook)
A Bajnokok Ligája-címvédő 1. FFC Frankfurt magyar származású középpályása, Marozsán Dzsenifer nem hosszabbítja meg a szerződését a német csapattal, a nyáron klubot (és országot) vált. A német válogatott játékos a kétszeres BL-győztes Olympique Lyonban folytatja pályafutását.

 

A 24 esztendős futballista már 2014-ben is szívesen átigazolt volna Franciaországba, de a frankfurti klub vezetősége akkor még maradásra bírta. Marozsán az 1. FC Saarbrücken korosztályos együtteseinél, majd a felnőttcsapatnál eltöltött hat év után 2009-ben szerződött az 1. FFC Frankfurthoz, melynek színeiben kétszeres Német Kupa-győztesnek vallhatja magát, míg 2015-ben a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért.

A frankfurti alakulat ebben a szezonban nem szerepel jól, hiszen a bajnokságban csak a harmadik helyen áll, a hazai kupában a legjobb 16 között búcsúzott, a BL-ben pedig nem jutott be a döntőbe.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy Európa legprofibb csapatához igazolok, alig várom a következő szezont” – mondta Marozsán.

A Lyon tizenkilenc forduló után három pont előnnyel, 104–2-es gólkülönbséggel, veretlenül vezeti a francia bajnokságot, és készülhet a Wolfsburg elleni, május 26-i Bajnokok Ligája-fináléra.

A magyar származású középpályás kétéves, 2018-ig szóló szerződést kötött új csapatával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik