HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2012.10.10 17:20 Frissítve: 2013.03.05 01:49

Németország: Husztiék tesztelik a labdát a gólvonal-technológiához

A német élvonalbeli Hannover 96 labdarúgócsapata tesztelheti elsőként a FIFA által elfogadott gólvonal-technológiához szükséges labdát.

HIRDETÉS

A GoalRef rendszer labdájával az edzéseken már ismerkedhetnek Huszti Szabolcsék.

„Az volt a benyomásom, hogy a labda egy kicsivel nehezebb, jobban tartja az irányt” – mondta Markus Miller, a Hannover cserekapusa.

A GoalRef a FIFA által szentesített rendszerek közül az egyik (a másik elfogadott technológia a teniszben már alkalmazott Sólyomszem). A rendszert a klubvilágbajnokságon már élesben is láthatjuk, a Bundesligában a tervek szerint a 2013–2014-es idénytől alkalmazzák a gólvonal-technológiát.

HOGY MŰKÖDIK…
a GoalRef rendszer?
A GoalRef egy, a labdába beépített mikrochipet használ, amely mágneses hullámokat használva határozza meg a labda helyzetét. Amikor a labda áthalad a gólvonalon, a chip észleli a mágneses mező minimális változását, azaz hogy gól „született”, majd rádiójelek segítségével – a FIFA követelményeinek megfelelően – egy másodpercen belül jelez a játékvezetőnek, illetve asszisztenseinek az órájukon keresztül vagy rezgés segítségével.
 
a Hawk-Eye rendszer?
A „sólyomszemrendszer” mindkét térfélen hat-nyolc, különböző sarkokban felállított, nagy sebességű kamera által határozza meg a labda pontos helyzetét. A kamerák adatait egy videoszoftver segítségével gyűjtik össze, amely 3D-s képet generál a labda röppályájáról, majd egy másodpercen belül információt küld a mérkőzés játékvezetőjének és asszisztenseinek karórájára az eredményről.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS