HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2012.10.10 17:20 Frissítve: 2013.03.05 01:49

Németország: Husztiék tesztelik a labdát a gólvonal-technológiához

A német élvonalbeli Hannover 96 labdarúgócsapata tesztelheti elsőként a FIFA által elfogadott gólvonal-technológiához szükséges labdát.

HIRDETÉS

A GoalRef rendszer labdájával az edzéseken már ismerkedhetnek Huszti Szabolcsék.

„Az volt a benyomásom, hogy a labda egy kicsivel nehezebb, jobban tartja az irányt” – mondta Markus Miller, a Hannover cserekapusa.

A GoalRef a FIFA által szentesített rendszerek közül az egyik (a másik elfogadott technológia a teniszben már alkalmazott Sólyomszem). A rendszert a klubvilágbajnokságon már élesben is láthatjuk, a Bundesligában a tervek szerint a 2013–2014-es idénytől alkalmazzák a gólvonal-technológiát.

HOGY MŰKÖDIK…
a GoalRef rendszer?
A GoalRef egy, a labdába beépített mikrochipet használ, amely mágneses hullámokat használva határozza meg a labda helyzetét. Amikor a labda áthalad a gólvonalon, a chip észleli a mágneses mező minimális változását, azaz hogy gól „született”, majd rádiójelek segítségével – a FIFA követelményeinek megfelelően – egy másodpercen belül jelez a játékvezetőnek, illetve asszisztenseinek az órájukon keresztül vagy rezgés segítségével.
 
a Hawk-Eye rendszer?
A „sólyomszemrendszer” mindkét térfélen hat-nyolc, különböző sarkokban felállított, nagy sebességű kamera által határozza meg a labda pontos helyzetét. A kamerák adatait egy videoszoftver segítségével gyűjtik össze, amely 3D-s képet generál a labda röppályájáról, majd egy másodpercen belül információt küld a mérkőzés játékvezetőjének és asszisztenseinek karórájára az eredményről.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS