Németország: az apja Özil helyében otthagyná a válogatottat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.08. 12:49
null
Mesut és Mustafa Özil a 2012-es Európa-bajnokságon, a német–görög negyeddöntő után (Fotó: AFP)
Az apja szerint Mesut Özil csalódott, és sértve érzi magát a német labdarúgó-válogatott korai vb-búcsúja nyomán a személyét ért támadások miatt.

 

A német válogatott címvédőként még a csoportjából sem jutott tovább az oroszországi világbajnokságon. Sokan Mesut Özilben látják a kudarc egyik okát, és az Arsenal 29 éves középpályását már a vb előtt – az Ausztria elleni felkészülési mérkőzés elvesztésekor – „megtalálták" a szurkolók. Édesapja szerint a fia jobban tenné, ha visszavonulna a válogatottól.


„Ha a helyében lennék, azt mondanám, hogy »Köszönöm, de ennyi elég volt« – idézi az 50 éves Mustafa Özilt a Bild am Sonntag. – Megtört, csalódott, és sértve érzi magát. Már a világbajnokság előtt, az Ausztria elleni mérkőzésen is kifütyülték, és nem értette, hogy miért. Kilenc éve játszik a válogatottban, világbajnok lett… Mindig azt mondják, ha nyerünk, együtt nyerünk, de ha kikapunk, akkor Özil miatt kapunk ki. Kipfujolták és bűnbaknak kiáltották ki, teljesen megértem, hogy ez bántja. Mesut évek óta példakép. Abszurd ez a helyzet. Imádja Németországot, ezt be is bizonyította, ezért nem sportszerű, hogy bűnbakot csináltak belőle.”

A török felmenőktől származó Mesut Özil Gelsenkirchenben született, 2009-ben mutatkozott be a német válogatottban, amelyben 92 mérkőzésen 23 gólt szerzett, és amellyel 2010-ben bronz-, 2014-ben aranyérmet nyert a világbajnokságon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik