Németország: a Northamptonba nem fért be, Neuer helyére igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.19. 17:36
null
Nem sokan jutottak el a Northamptontól a vb-győzelemig (Fotó: Reuters)
Ron-Robert Zielerrel hatalmasat fordult a világ pár év alatt. A 25 esztendős kapus kedden már a német válogatott kapuját védte Spanyolország ellen, 2008-ban azonban az angol harmadosztályban sem vették komolyan.

Zieler karrierje álomszerűen indult. A kölni születésű játékost nagyon fiatalon, 16 esztendősen kiszemelte a Manchester United, és a „vörös ördögök" 2005-ben le is csapták az 1. FC Köln kezéről a tehetséges kapust.

Az angol túra remekül kezdődött, Zieler az U18-as csapatban meghatározó volt, és a kispadra is leülhetett a felnőtteknél, még saját számot is kapott, a nagy bemutatkozás azonban elmaradt. A manchesteriek végül úgy döntöttek, kölcsönadják a kapust, Zieler azonban a harmadosztályban (ma már a negyedosztályban) a kiesés elől menekülő Northamptonban sem találta a helyét, és a nagyok között mindössze kétszer játszhatott tétmeccset.

A kapus végül elhatározta, hazatér, és szerencsét próbál a Bundesligában. Az akkor még Huszti Szabolcsot is a keretében tudó Hannover 96 adott lehetőséget az akkor 20 esztendős kapusnak, és egy hosszabb teszt után szerződést is kínált Zielernek. A hórihorgas német előbb a második csapatban játszott, majd 2011-ben az élvonalban is bemutatkozott, azóta pedig kirobbanthatatlan a kapuból.

Az U-válogatottakat végigjáró, a világbajnokságon végig a padon ülő, így aranyérmet nyerő kapus Manuel Neuer sérülése miatt kedden a Spanyolország elleni felkészülési mérkőzésen is szerephez jutott, és végig remekül védve gól nélkül lehozta le a találkozót. A kérdés már csak az, mi a következő megálló…

Ha esetleg valaki esetleg azon morfondírozik, hogy mi lehet a Northamptonnál 2008-ban Zielert a kezdőből kiszorító kapussal: Chris Dunn jelenleg a negyedosztályú Cambridge Unitednél tengeti napjait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik