Hiába az újabb Haaland-gól, kiesett a későn ébredő Dortmund!

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 20:32
null
Hiába az elképesztő dortmundi nyomás a hajrában, a végén a brémaiak örülhettek (Fotó: AFP)
A Werder Bremen 3–2-re legyőzte és ezzel kiejtette a Borussia Dortmundot a labdarúgó Német Kupából. Az ötgólos mérkőzésen már 2–0-ra és 3–1-re is vezetett a brémai együttes, a vendégek kétszer is szépítettek, de egyenlíteni egyszer sem tudtak.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Werder Bremen–Borussia Dortmund 3–2

A bajnokságban osztályozós helyen álló, bennmaradásért küzdő Werder a dobogós, aranyéremért harcoló Dortmundot fogadta, országos kettesnek számító meccsre volt tehát kilátás. Az első tíz perc BVB-nyomását azonban igazából helyzet nélkül kihúzta a házigazda, amely Klaassen révén még nem talált kaput, de Hakimi sokadik hibája után előbb Rashica, majd a Hitzről kipattanó után Selke révén már igen, ez utóbbi pedig már vezetést eredményezett (1–0).

A Herthától másfél évre kölcsönvett támadó 1739 nap után volt ismét eredményes a Werder mezében tétmeccsen!

A félidő derekán felpörgette kissé játékát a Dortmund, de Reus szabadrúgása, majd Hummels ollózása is kimaradt – ez utóbbinál azért Pavlenkának bravúrt kellett bemutatnia. Ezt pedig félórányi játékhoz érve megbüntette Bittencourt, egy szöglet után elé került a labda, ő pedig 23 méterről óriási gólt vágott a jobb felső sarokba (2–0).

Sőt, a szünetre lehetett volna három is közte, de Hummels hibáját nem tudta újabb gólra váltani ziccerben Selke, így is nagy bajban volt a Dortmund.

A második félidőre megérkezett az eddig három meccsen 136 játékperc alatt hétszer eredményes Haaland is a Dortmundba, és előbb ígéretes helyzetből szabadrúgást harcolt ki, majd Brandt hosszúra emelt labdáját a kapu torkából bevágta (2–1).

A norvég támadó az első futballista, aki egy Bundesliga-klubban az első négy meccsén nyolcszor is be tudott találni!

Egy perccel később a szintén csereként beálló Reyna már egyenlíthetett volna, de a remek napot kifogó Pavlenka védett ziccerben, mire válaszként jött Rashica, aki a leshatárról kilépve a hosszú alsóba lőtt. A vendégek Haaland ziccerénél még nem tudtak szépíteni, de a 78. percben Reyna szenzációs tekerésével már igen! 3–2

A 17 éves és 82 napos Reyna a Német Kupa történetének legfiatalabb gólszerzője lett!

A vendégek nem álltak le, előbb Sancho került ziccerbe, de rosszul vette át a labdát, majd Reyna reklamált büntetőt hiába, aztán Reus ziccere maradt ki, mielőtt Witsel az égbe lőtt. A 93. percben a levegőben úszó Haaland fejesét hatástalanította elképesztő bravúrral Pavlenka (ez volt az első, kaput eltaláló Haaland-helyzet, amelyből nem lett gól!), majd az előrehúzódó kapus, Hitz fejelt mellé a szöglet után, végül Hummels lőtt a léc fölé.

Az egy félidőt átalvó Dortmund a meccs utolsó negyedében gólgálát rendezhetett volna, de ezen a napon az óriásit küzdő Werder szerezte meg a továbbjutást.

ÖSSZEFOGLALÓ

A TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Eintracht Frankfurt
–RB Leipzig 3–1
1. FC Kaiserslautern (III.)–Fortuna Düsseldorf 2–5
Schalke
–Hertha BSC 3–2 – hosszabbítás után
SZERDÁN

18.30: Bayer Leverkusen–VfB Stuttgart (II.) (Tv: Sport1)
18.30: SC Verl 1924 (IV.)–Union Berlin
20.45: Bayern München–Hoffenheim (Tv: Sport1)
20.45: Saarbrücken (IV.)–Karlsruher SC (II.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik