Német Kupa: Szalai - gól és két assziszt, 9-0-ra nyertek

Vágólapra másolva!
2014.08.17. 16:24
null
Szalai Ádámék kilencszer örülhettek (Fotó: Imago – archív)
Szalai Ádám góllal mutatkozott be tétmérkőzésen a Hoffenheim színeiben: a magyar center a Paloma Hamburg otthonában rendezett Német Kupa-találkozón szerezte meg csapata hatodik találatát. Az élvonalbeli együttes végül 9–0-ra kiütötte ötödik ligás ellenfelét.

A 18. és a 33. percben Sven Schipplocknak gólpasszt adó Szalai a 34. percben talált be Tarik Elyounoussi előkészítése után a Paloma hálójába. A Hoffenheim már az első félidőben megtörte a kiscsapat ellenállását, és hétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulást követően Sven Schipplock megszerezte saját ötödik, csapata nyolcadik találatát is, majd a 63. percben lecserélték, a helyére beálló Anthony Modeste pedig nem akart kimaradni a gólesőből, és az utolsó pillanatokban ő állította be a 9–0-s sikert.

A mérkőzés összefoglalója (Szalai gólja 4:49-től látható a videóban)

Ricardo Moniz együttese, az 1860 München bő egyórányi szenvedés után Rubin Okotie duplájával fordított a Holstein Kiel otthonában, így kiejtette harmadosztályú riválisát. Király Gábor a kispadon kapott helyet a mérkőzésen, amelyet végigjátszott a korábbi ferencvárosi Leonardo.

A Bundesliga 2.-ben szereplő Erzgebirge Auéban ezúttal is betalált a korábbi pécsi Solomon Okoronkwo, gólja azonban már győzelmet is ért.

A Werder Bremen a vártnál sokkal jobban megszenvedett a negyedosztályban szereplő Illertissen otthonában, és 1–1-es kilencven perc után csak hosszabbításban csikarta ki a sikert.

A Bayern München ezzel szemben nem bízta a véletlenre, és az első negyedórát követően meg is szerezte a vezetést, Lewandowski beadása után Götze fejelt a jobb felső sarokba. Még mindig csak az első fél óra végén jártunk, amikor megduplázta előnyét a Bayern, Lahm centerezését követően Müllerhez került a labda, és ő 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt.

A fordulást követően eldöntötte a meccset a müncheni csapat, a házigazda nem tudott felszabadítani, Alaba pedig 22 méterről óriási gólt vágott, a labda a lécről vágódott a hálóba. A 73. percben egy labdaszerzés után Pizarro elegánsan emelt Masuch felett a hálóba, majd a hajrában büntetőből szépített a Münster, Krohne magabiztosan helyezett a kapu bal oldalába.

Ami sikerült neki, az nem jött össze Lewandowskinak, egy perccel később ugyanis a müncheniek is büntetőt kaptak, de lapos lövését megfogta(!) Masuch. Az eset előtt Heitmeier pirosat kapott, így társainál pár pillanattal korábban mehetett zuhanyozni.

Érdekesség, hogy 2012. december 1. óta először lépett pályára tétmérkőzésen Holger Badstuber, akit a 79. percben lecseréltek.

Két Bundesligában szereplő csapat számára is az első forduló jelentette a végállomást a Német Kupában, a Paderborn Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig otthonában hosszabbításban maradt alul, az Augsburg pedig a negyedik ligás Magdeburgtól kapott ki.

A negyedosztályú csapatok különben is jól szerepeltek a késő délutáni összecsapásokon, hiszen a Würzburger Kickers ráadásban búcsúztatta a Bundesliga 2.-ben szereplő Fortuna Düsseldorfot.

Az élvonalbeli Wolfsburg gól nélküli 120 percet követően tizenegyesekkel nyert a másodosztályú Darmstadt otthonában. Érdekesség, hogy a szétlövés Naldo (Wolfsburg) hibájával indult, ezt követően azonban már nem hibáztak a „farkasok”.

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ
Carl Zeiss Jena (IV. osztályú)–Erzgebirge Aue (II.) 0–1
Illertissen (IV.)–Werder Bremen 2–3 – hosszabbítás után
Paloma Hamburg (V.)–Hoffenheim 0–9
Holstein Kiel (III.)–1860 München (II.) 1–2
Schwarz-Weiss Rehden (IV.)–Aalen (II.) 1–1 – 11-esekkel 3–4
Preussen Münster (III.)–Bayern München 1–4
Arminia Bielefeld (III.)–Sandhausen (II.) 4–1
Eintracht Trier (IV.)–Freiburg 0–2
Würzburger Kickers (IV.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 3–2 – h. u.
Neubrandenburg (V.)–Karlsruhe (II.) 1–3
RB Leipzig (II.)–Paderborn 2–1 – h. u.
Magdeburg (IV.)–Augsburg 1–0
Darmstadt (II.)–Wolfsburg 0–0 – 11-esekkel 4–5
HÉTFŐN JÁTSSZÁK
18.30 Kickers Offenbach (IV.)–Ingolstadt (II.)
18.30 Heidenheim (II.)–Union Berlin (II.)
18.30 Energie Cottbus (III.)–Hamburger SV
20.30 Dynamo Dresden (III.)–Schalke

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik