Német Kupa: sokkolták Szalai Ádámékat Münchenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 20:01
Simon Krisztiánt nem nevezték, de a magyar labdarúgónak még lesz lehetősége pályára lépni a Német Kupában, csapata, a második ligás 1860 München ugyanis nagy meglepetésre 2–0-ra legyőzte és kiejtette Szalai Ádám klubját, a Hoffenheimet szombat kora este.

Egy védelmi kihagyást követően a dél-afrikai Daylon Claasen szerezte meg a vezetést a több mint 17 000 néző támogatta „hatvanasoknak” a második félidő elején, és bár Markus Gisdol vezetőedző előbb Kevin Kuranyi (62. perc), majd Szalai Ádám (74. perc) becserélésével erősíteni próbálta a vendégek támadósorát, nem jött össze az egyenlítés.Szalai Ádám (74. perc) becserélésével erősíteni próbálta a vendégek támadósorát, nem jött össze az egyenlítés.

Szalainak volt egy ígéretes lövése, de a védők blokkolták. S végül a hazaiak egyik cseréje „sült el”: a 93. percben a 203 centiméter magas Fejszal Mulics belőtte a győzelmet biztossá tevő második müncheni gólt!

Eddig a Hoffenheim az élvonal egyetlen vesztesége a Német Kupa 2015–2016-os kiírásában. Az 1860 két forduló után pont nélkül áll a német másodosztályban.

Az élvonalbeli klubok közül a brémaiaknak nagyon meg kellett harcolniuk a továbbjutásért: kilencven perc után 0–0-ra álltak a harmadik ligás Würzburg vendégeként, sőt némi szerencsére is szükségük volt a versenyben maradáshoz, hiszen inkább a jól játszó hazaiak előtt adódtak gólszerzési lehetőségek – egyet a Ferencvárosból nyáron igazolt, nagy kedvvel futballozó Nagy Dániel puskázott el a második félidő elején.

Nagyot a hosszabbítás elején lecserélték, akkor még 0–0-ra állt a meccs – Anthony Ujah (102. perc) és Fin Bartels (108.) brémai továbbjutást jelentő góljai ezt követően estek.

A második ligás csapatok közül három is elvérzett papíron gyengébb ellenfelével szemben: az Union Berlin negyed-, a Karlsruhe ötödosztályú csapattól kapott ki, a Greuther Fürth harmadik ligástól. A fürthiek természetesen nem számíthattak a súlyos térdsérülésből lábadozó Korcsmár Zsoltra.

Említést érdemel, hogy Anthony Modeste mesterhármast ért el első tétmérkőzésén az 1. FC Kölnben. A már az első percben a kapuba találó francia támadó előtt Lukas Podolski volt az utolsó labdarúgó, aki az 1. FC Köln színeiben három gólt szerzett kupamérkőzésen; Podolski bravúrja óta 11 év telt el.

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

1860 München (II.)–Hoffenheim 2–0
Würzburger Kickers (III.)–Werder Bremen 0–2 – hosszabbítás után
Stuttgarter Kickers (III.)–Wolfsburg 1–4
Sportfreunde Lotte (IV.)–Bayer Leverkusen 0–3
MSV Duisburg (II.)–Schalke 0–5
Meppen (IV.)–1. FC Köln 0–4
Bremer SV (V.)–Eintracht Frankfurt 0–3
Holstein Kiel (III.)–VfB Stuttgart 1–2
Reutlingen (V.)–Karlsruhe (II.) 3–1
Erzgebirge Aue (III.)–Greuther Fürth (II.) 1–0
Hallescher FC (III.)–Eintracht Braunschweig (II.) 0–1
Viktoria Köln (IV.)–Union Berlin (II.) 2–1
A győztesek továbbjutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik