A Leverkusen az elődöntőben lezárta a Saarbrücken kupameséjét

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 20:38
null
Alario a Saarbrücken hálójába bombázza a második leverkuseni gólt (Fotó: AFP)
Elsőként a Bayer Leverkusen jutott be a 2019–2020-as labdarúgó Német Kupa döntőjébe, miután Völklingenben 3–0-ra legyőzte a sorozat szenzációját okozó, elképesztő menetelést bemutató negyedik ligás Saarbrückent. A Leverkusen ellenfele a fináléban a Bayern München vagy az Eintracht Frankfurt lesz.

 

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
1. FC Saarbrücken (IV.)–Bayer Leverkusen 0–3 (Diaby 11., Alario 19., Bellarabi 58.)

Az 1. FC Saarbrückennél a klubkrónika aranylapjaira írják a 2019–2020-as kupamenetelést: a kék-fekete mezes kiscsapat első negyedosztályú együttesként jutott el az elődöntőig, ráadásul Észak-Rajna-Vesztfália két patinás klubját, a bundesligás 1. FC Kölnt és Fortuna Düsseldorfot is „kipöckölte” útközben.

A „sorminta” egy harmadik észak-rajna-vesztfáliai élvonalbeli klub, a Bayer Leverkusen kiejtésével lehetett volna teljes, ám kupacsodára most nem volt esély. Már csak azért sem, mert a Saarbrücken a karantén után egymás közötti edzésekkel készülhetett az üres lelátók előtti elődöntőre, a Leverkusen viszont a Bundesliga újraindítása miatt játékban van.

Ez meg is látszott, a hatalmas minőségbeli különbség nemkülönben: a Leverkusen gyakorlatilag húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzést, előbb Moussa Diaby, majd Lucas Alario talált be az egyébként jól védő Daniel Batz kapujába. A Bayer első három, komolyan vehető lehetőségéből két gólt szerzett. A Saarbrücken erejét teljesen felemésztette a védekezés, a hazaiak még szerencsésnek mondhatták magukat, hogy félidőben „csak” 0–2, nem pedig 0–4 állt az eredményjelzőn.

A hazaiak összekapták magukat a második félidő elején (Anthony Baryllának még volt egy jó lövése is, ám az levágódott a blokkoló Mitchell Weiserről), de az 58. percben megszerezte harmadik találatát a Leverkusen. Kerem Demirbay már harmadszor készített elő nagyon jól, ezúttal Karim Bellarabinak, aki nagy erővel lőtt a hálóba.

Ezt követően már egyik csapat sem erőltetett semmit: megsérülni senki sem akart 0–3-nál, a továbbjutás kérdése egyértelműen eldőlt, mindenki „takarékra kapcsolt”, és ez nem tett jót a mérkőzés (egyébként sem nagyon magas) színvonalának. A Leverkusen kihagyott még pár helyzetet, a Saarbrücken becsülettel küzdött (és a legvégén szépíthetett volna), de a kupamese véget ért: a Bayer lesz a berlini döntőben a Bayern München vagy az Eintracht Frankfurt ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik