McClaren megbukott a Wolfsburgnál, Littbarski követi

Vágólapra másolva!
2011.02.07. 18:12
null
Steven McClaren dicstelenül távozik a „farkasoktól” (fotó: Action Images)
Címkék
Azonnal hatállyal menesztették posztjáról Steve McClarent, a Wolfsburg labdarúgócsapatának angol vezetőedzőjét. A korábbi angol kapitány helyét eddigi másodedzője, Pierre Littbarski veszi át a „farkasoknál”.

 

A korábbi angol szövetségi kapitány, Steve McClaren egy teljes évet sem húzott ki a Wolfsburg kispadján. A Twentével megnyert holland bajnoki cím után a „farkasokhoz” tavaly nyáron érkező tréner hiába kapott a keze alá ütős keretet, nem tudott eleget tenni a vezetőség követelményeinek, és csapatával a pontvadászat kezdete óta a középmezőnyben szerénykedett.

A Wolfsburg vezetői a Hannovertől idegenben elszenvedett vereség (0–1) után elégelték meg a vezetőedző munkáját, és hétfő délután közleményben tudatták menesztését. McClaren helyét eddigi helyettese, a játékosként korábban világbajnoki címet nyerő Pierre Littbarski veszi át.

„Nem voltunk benne biztosak, hogy a stabilitás megőrzésével együtt tudunk Steve McClarennel dolgozni a szezon végéig. Megpróbáltunk kitartani mellette, ameddig csak tudtunk, de elveszítettük a bizalmunkat, ami csak sikerekkel hozható vissza” – indokolta a döntést Dieter Hoeness, a „farkasok” sportigazgatója.

McClaren menesztéséről valószínűleg akkor döntöttek végképp a wolfsburgi vezetők, amikor a Hannover elleni mérkőzés 80. percében a csapat javára büntetőt ítélt a játékvezető, és a játékosok között nem volt egyetértés arról, hogy ki végezze el a tizenegyest.

„A játékosok úgy veszekedtek a büntetőről, mint gyerekek a grundon, és elveszítettünk egy olyan találkozót, amit semmilyen körülmények között sem kellett volna” – mondta Dieter Hoeness. A tizenegyes előtt egyébként az újonnan érkezett Patrick Helmes és Diego civakodott a leghevesebben, utóbbi pedig kihagyta a tizenegyest.

A Wolfsburg október eleje óta, azaz legutóbbi 15 bajnokijából mindössze kettőt nyert meg, miközben volt egy hét döntetlenből álló sorozata. A 2008–2008-es szezon bajnoka 23 ponttal jelenleg a 12. a Bundesliga-táblázaton, mindössze egy ponttal megelőzve az osztályozós helyen tanyázó Kölnt.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik