Már csak a BL hiányzik a Bayern-triplához

Vágólapra másolva!
2010.05.15. 22:06
null
A Bayern megérdemelten nyert (Fotó: Reuters)
Címkék
A Bayern München viszonylag sima, 4–0-s győzelmet aratott a Werder Bremen ellen a Német Kupa döntőjében. Louis van Gaal együttese 15. alkalommal diadalmaskodott a sorozatban.

A bajnoki cím után a Német Kupát is megnyerte a Bayern München. A bajoroknak már csak egy trófea hiányzik a triplázáshoz, ehhez azonban még az olasz Internek is lesz egy-két szava egy hét múlva a Bernabéuban a Bajnokok Ligája döntőjében.

De vissza a kupadöntőhöz: a címvédő brémaiak megpróbálták megőrizni elsőségüket, ezen az estén azonban csak próbálkoztak, reális esélyük nem volt. Végül a Bayern 4–0-ra nyert, s immár tizenötödik kupagyőzelmét aratta.

Pedig a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy bírja az iramot a Werder. Pizarro a 8. percben Van Buytent és Bastian Schweinsteigert is átjátszotta, lövését azonban Hans-Jörg Butt hárította, akárcsak Torsten Frings és Aaron Hunt próbálkozását.

A kezdeti brémai rohamok után egyértelműen a Bayern került fölénybe, s a félidő derekára ez helyzetekben is megmutatkozott.

A 30. percben egy gyönyörű támadás végén Arjen Robben tette le a labdát a jobb szélen Thomas Müllernek, majd a visszapassz után a holland középpályás lövésébe Per Mertesacker állt bele.

Öt perccel később azonban már nem volt kegyelem a Werder számára, ezúttal Mertesacker rossz döntést hozott. A védő kézzel belekapott a labdába a tizenhatoson belül, a játékvezető jogosan mutatott a 11-es pontra. A kiharcolt tizenegyest Robben bombázta a bal alsó sarokba. Tim Wiese érezte az irányt, de esélye sem volt a hárításra.

Igaz, hogy a Bayern „csak" büntetőből talált be, mégis megérdemeltnek volt mondható a vezetése.

A második félidő elején hamar egyenlíthettek volna a brémaiak: Hugo Almeida azonban közelről csak a kapu mellé perdítette a labdát. A hiba pedig végzetesnek bizonyult, a BL-döntős ugyanis talált még egy gólt: Ivica Olic egy szögletnél volt jókor jó helyen, s közelről bombázott Wiese kapujába.

A folytatásban kinyílt a Werder, a Bayernnél pedig olyan klasszisok vannak, akik ezt ki tudják használni. Franck Ribéry tette meg először: a francia remekül lépett ki a rosszul lesre állító védők között, majd könnyedén szerezte meg csapata harmadik gólját.

A 83. percben pedig Bastian Schweinsteiger tette fel az i-re a pontot: Philipp Lahm passzát vette mellre a középpályás, majd higgadtan helyezett a hosszú alsóba. Néhány perc múlva minden Bayern-játékos ünnepelhetett, ekkor már nem voltak annyira higgadtak…

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 
NÉMET KUPA 
DÖNTŐ
Bayern München–Werder Bremen 4–0 (Robben 35. – 11-esből, Olic 51., Ribéry 63., Schweinsteiger 83.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik