T. M. 2019.09.16 21:25 Frissítve: 2019.09.16 21:32

Légiósok: Szalai vezéregyéniség akar lenni a Mainzban

Szalai Ádámmal, a német Bundesligában szereplő Mainz csatárával készített interjút a Sport Televízió, ebben szó esett a klubváltásának körülményeiről, valamint arról is, hogy a válogatotthoz hasonló szerep vár rá új csapatánál a pályán és azon kívül egyaránt.

Szalai minden játékpercért meg fog küzdeni, ahogy eddig is tette (Fotó: AFP)

 

Amikor elkezdtem a felkészülést, már tervben volt, hogy szeretnék váltani, de még nem volt tiszta, hogy merre. Egy célom volt, szerettem volna a Bundesligában vagy valamelyik topligában maradni. Ki akartam várni a végéig, mivel akkor indul be igazán a piac, és így is alakult. A Hoffenheimnél edzői döntések miatt az első két mérkőzésen nem kerültem be a keretbe, ezután érkezett a Mainz megkeresése” – nyilatkozta Szalai Ádám, majd elmondta, nagyjából 24 óra leforgása alatt megköttetett az üzlet új klubjával.

Nem voltak nézeteltérései a Hoffenheim jelenlegi edzőjével, Alfred Schreuderrel, ám érezte, hogy nem passzol bele az ő rendszerébe, ezért is döntött a váltás mellett.

„Tudtam, vagyok olyan állapotban, hogy lesz igény rám más csapatoknál. Lett volna lehetőségem országot váltanom, de közel a harminckettőhöz nem szerettem volna új közegbe beleugrani, ezért mindenképpen a Bundesligában akartam maradni.”

A Mainznak nem titkolt célja volt, hogy rutinos támadót igazoljon, aki gyorsan be tud illeszkedni, valamint „össze tudja rántani” a fiatalabb csapatot, amely jelenleg Bundesliga-osztályozós helyen áll.

Nagyon hasonló szerepem lesz, mint a válogatottnál a pályán és azon kívül is. Örülök, hogy a nemzeti csapatnál szerzett tapasztalataimat a klubnál is tudom kamatoztatni. A Mainz jelenlegi célkitűzése, hogy benn maradjon a Bundesligában, aztán ha a következő hetek jól alakulnak, meglátjuk, milyen célokat tűzhetünk még ki.”

Szalai szeretne vezéregyéniség lenni új klubjában, és bevallása szerint minden játékpercért meg fog küzdeni, de nem jelentené ki, hogy biztos kezdőjátékos lesz, mivel az tiszteletlen lenne a csapattársaival szemben.

A magyar válogatott kilencese a bajnoki címre esélyes csapatok közül az RB Leipziget emelte ki, amely szerinte a bajnokság legjobb edzőjét szerződtette korábbi trénere, Julian Nagelsmann személyében. Továbbá elmondta, hogy a Borussia Dortmund és a Bayern München jól erősített, és nem érné meglepetésként, hogy ha Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata nyerné meg a bajnokságot.

A teljes interjút ITT tudja megnézni.

2020.03.27 07:33:58

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Csaknem tíz éve biztos pont a Bayern München kapujában Manuel Neuer, aki forradalmasította posztját.

2020.03.17 16:09:00

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A bajorok „betörtek” Amerikába, Kínába; Szalai egy nap alatt 1000 magyar követőt vitt a Mainzhoz – globalizált (futball)világ.

2020.03.13 08:51:41

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Lipcse)

A magyar válogatott kapus pályafutása legrosszabb estéjéről és egyik legfontosabb meccséről is beszélt.

2020.03.07 18:10:44

Német labdarúgás M. G.

Hakimi gólja döntött, a BVB egymás után tizedik bajnoki sikerét aratta a másik Borussia ellen.

2020.03.03 22:21:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Dietmar Hopp sohasem kapta meg a szurkolóktól az őt a futballba feccölt energiájáért és pénzéért megillető elismerést, illetve a DFB magatartása miatt tulajdonképpen rajta verik el a port.