T. I. 2020.03.25 15:45 Frissítve: 2020.03.27 01:26

Koronavírus: csavarral, de a Bayern is újrakezdené az edzéseket

A Kicker információi szerint a Bayern München vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy a csapat tagjainak ismét közös edzéseket vezényelhessenek. Hans-Dieter Flick és szakmai stábja a hírek szerint a bajor parlamenttől remél elvi állásfoglalást ahhoz, hogy az első keretet három kisebb csoportra bontva újra munkába kezdhessenek a Säbener Strassén.

Hans-Dieter Flick újra edzést vezényelhet a Bayern München kerettagjainak (Fotó: AFP)

 

A Wolfsburghoz és az RB Leipzighez hasonlóan kisebb csoportokra bontott, de mégiscsak közös tréningeket tervez a Bayern München, számolt be a Kicker. A csapat tagjai jelenleg otthonukban készülnek, külön-külön. Mindannyian a Hans-Dieter Flick vezetőedző, Holger Broisch fitneszedző és a rehabilitációs munkáért felelős Peter Schlösser által összeállított videók és táblázatok alapján dolgoznak.

A Kicker részletezi, hogy a bő 45 perces programban milyen gyakorlatok szerepelnek, köztük a hirtelen irányváltásos futóedzésekre különösen nagy hangsúlyt fektetve. Utóbbiban segít, hogy a játékosok külön-külön térben, egyesével, de a müncheni edzőközpont részeit is használhatják.

A müncheni jelentések szerint a futballisták egyelőre jól viselik a kialakult helyzetet, amely főleg mentálisan viseli meg a kerettagokat. Úgy érvelnek, hogy ebben a szituációban jelentene új, pozitív impulzust, ha kisebb csoportokban ugyan, de újra közösen gyakorolhatnának. 

A Bayern labdarúgói (és vezetői) időközben csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretén belül többek közt a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach játékosai is lemondtak fizetésük egy részéről, amelyet így a klub olyan alkalmazottjai kaphatnak meg, akiknek veszélybe került a megélhetésük a mérkőzések elmaradása miatt.

2020.03.27 07:33:58

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Csaknem tíz éve biztos pont a Bayern München kapujában Manuel Neuer, aki forradalmasította posztját.

2020.03.17 16:09:00

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A bajorok „betörtek” Amerikába, Kínába; Szalai egy nap alatt 1000 magyar követőt vitt a Mainzhoz – globalizált (futball)világ.

2020.03.13 08:51:41

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Lipcse)

A magyar válogatott kapus pályafutása legrosszabb estéjéről és egyik legfontosabb meccséről is beszélt.

2020.03.07 18:10:44

Német labdarúgás M. G.

Hakimi gólja döntött, a BVB egymás után tizedik bajnoki sikerét aratta a másik Borussia ellen.

2020.03.03 22:21:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Dietmar Hopp sohasem kapta meg a szurkolóktól az őt a futballba feccölt energiájáért és pénzéért megillető elismerést, illetve a DFB magatartása miatt tulajdonképpen rajta verik el a port.