T. I. 2020.03.25 15:45 Frissítve: 2020.03.27 01:26

Koronavírus: csavarral, de a Bayern is újrakezdené az edzéseket

A Kicker információi szerint a Bayern München vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy a csapat tagjainak ismét közös edzéseket vezényelhessenek. Hans-Dieter Flick és szakmai stábja a hírek szerint a bajor parlamenttől remél elvi állásfoglalást ahhoz, hogy az első keretet három kisebb csoportra bontva újra munkába kezdhessenek a Säbener Strassén.

Hans-Dieter Flick újra edzést vezényelhet a Bayern München kerettagjainak (Fotó: AFP)

 

A Wolfsburghoz és az RB Leipzighez hasonlóan kisebb csoportokra bontott, de mégiscsak közös tréningeket tervez a Bayern München, számolt be a Kicker. A csapat tagjai jelenleg otthonukban készülnek, külön-külön. Mindannyian a Hans-Dieter Flick vezetőedző, Holger Broisch fitneszedző és a rehabilitációs munkáért felelős Peter Schlösser által összeállított videók és táblázatok alapján dolgoznak.

A Kicker részletezi, hogy a bő 45 perces programban milyen gyakorlatok szerepelnek, köztük a hirtelen irányváltásos futóedzésekre különösen nagy hangsúlyt fektetve. Utóbbiban segít, hogy a játékosok külön-külön térben, egyesével, de a müncheni edzőközpont részeit is használhatják.

A müncheni jelentések szerint a futballisták egyelőre jól viselik a kialakult helyzetet, amely főleg mentálisan viseli meg a kerettagokat. Úgy érvelnek, hogy ebben a szituációban jelentene új, pozitív impulzust, ha kisebb csoportokban ugyan, de újra közösen gyakorolhatnának. 

A Bayern labdarúgói (és vezetői) időközben csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretén belül többek közt a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach játékosai is lemondtak fizetésük egy részéről, amelyet így a klub olyan alkalmazottjai kaphatnak meg, akiknek veszélybe került a megélhetésük a mérkőzések elmaradása miatt.

2020.08.10 10:28:10

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A Dortmund elengedte a 2014-es vb-döntő két hősét, Bellingham világrekorder lehet, Moukoko meg új Messi.

2020.07.26 14:19:33

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A BL-csata közben folyik az átépítés, de Leroy Sané szerint biztosan lemarad Havertzről a Bayern.

2020.07.15 10:15:23

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Hogy lett a bő tíz évvel ezelőtt még nem is létező csapat a Bundesliga egyik legjobbja? S miért frusztrálja ez mindennél jobban a riválisokat?

2020.07.10 16:26:57

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Rangnick-koncepció segíti a Szoboszlai Dominikhez hasonló fiatal játékosok karrierépítését.