Koronavírus: a Hannover védőjének pozitív lett a tesztje

Vágólapra másolva!
2020.03.11. 13:31
null
A védő lehet az első fertőzött profi labdarúgó (Fotó: hannover96.de)
A német másodosztályban szereplő Hannover 96 hivatalos Facebook-oldalán számolt be róla, hogy pozitív lett a koronavírusra elvégzett teszt eredménye a klub 23 éves védője, Timo Hübers esetében.

 

A 23 éves Timo Hübers megbetegedésének körülményeiről nem szolgáltat információt a klub közösségi oldalán található közlemény, azt ugyanakkor elárulja: a játékos megbetegedése óta nem érintkezett csapattársaival, így vélhetően nem fertőzte meg őket.

A klub hivatalos honlapja szerint Hübers házi karanténban tölti az idejét, és elővigyázatosságból a csapattársait is tesztelték. A gyanú szerint a védő szombaton Hildesheimben egy rendezvényen fertőződött meg, s azóta nem érintkezett csapattársaival.

„Timo nem mutatott tüneteket egészen mostanáig, s amikor értesült róla, hogy egy ismerősét, akivel szombaton találkozott, pozitívnak tesztelték, értesítette az orvosát, s önkéntes házi karanténba vonult. Példamutatóan viselkedett– fogalmazott Gerhard Zuber, a Hannover sportigazgatója.

A jelenlegi információk szerint a hétvégén megrendezik a német másodosztályú bajnokikat, a klub is erre készül a hivatalos honlapja közlése szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik