D. Á. 2020.03.14 21:23 Frissítve: 2020.03.15 01:53

Koronavírus: „A futball csodás, de van ennél fontosabb dolog is”

Korábban beszámoltunk róla, hogy a német másodosztályban szereplő Hannover játékosa, Timo Hübers koronavírustesztje pozitív lett. A német Bild interjút készített az azóta is karanténban tartózkodó labdarúgóval.

Timo Hübers senkivel sem érintkezhetett, amióta pozitív lett a koronavírus tesztje (Fotó: AFP)

 

„Ma éreztem magamon az influenza enyhe tüneteit, de semmi olyat sem tapasztaltam, amivel korábban nem találkoztam volna. A legrosszabb az unalom. Ez még csak a negyedik nap a 14 napos karanténból, és be kell valljam, elég nehéz átvészelni ezeket a napokat” – mondta a Bildnek Hübers.

A fiatal német játékos elmondta, a napi feladatokat át kell adnia barátainak, ismerőseinek, míg ő otthon van. Mindent, amit megkap a boltból, az ablakpárkányon keresztül veszi át – legalább annak örül, hogy kicsit leleményesebbé válhat a helyzete miatt.

Az esetről Gerhard Zuber, a Hannover sportigazgatója is megszólalt.

„Fontos kiemelni, hogy a játékosainkkal tudatni akarjuk, ott vagyunk mellettük. Rendszeresen kommunikálunk telefonon, Skype-on és WhatsAppon. Mi voltunk az első jegyzett profi futballcsapat, amely érintett volt a koronavírus által, ezt nehéz volt feldolgoznunk” – nyilatkozta a sportigazgató.

Amióta a csapat edzéseit törölték – és még az erdőben sem szabad kocogniuk, futniuk –, Hübers és a többiek nem mozdultak ki a négy fal közül. Hübers pedig ugyan nem élvezi a helyzetet, teljesen egyetért azzal, hogy felfüggesztették a német bajnokságokat és más topligákat is.

„Mind tudjuk, hogyan terjed emberről emberre a koronavírus. Éppen ezért egyetértek azzal, hogy nem érintkezhetünk másokkal, és hogy felfüggesztették a bajnokságokat. A futball csodás, de van ennél fontosabb dolog is: az egészség és a társadalom. Nekünk, futballistáknak is ki kell vennünk a részünk ebből” – tette hozzá a Hannover labdarúgója.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket IDE KATTINTVA olvashatják el.

2020.07.04 19:41:19

Német labdarúgás M. G.

A favorit esélyt sem hagyott a Leverkusennek a szórakoztató, hat gólt hozó berlini fináléban.

2020.07.03 21:09:28

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Jobban hiszek az érzelmi szálban, de legyen ez az én bajom.

2020.06.30 13:24:26

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Fél tucat Bundesliga-rekorddal búcsúzik az „Andok bombázója”, akitől még Robert Lewandowski is bőven tudott tanulni.

2020.06.29 20:41:28

Német labdarúgás SZALAY ATTILA (Képes Sport)

Európa egyik legjobb érzékkel igazoló klubja a Dortmund. Ez a Képes Sport összeállításából is kiderül.