Köln: a pályainvázió után kihajították az ultracsoportot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.16. 11:59
A német élvonalbeli 1. FC Köln labdarúgócsapata azonnali hatállyal megvonta a The Boyz ultracsoport hivatalos szurkolóicsoport-státusát, visszavonta az összes tag bérletét és kitiltotta a fanatikusokat stadionjából a Mönchengladbach elleni, szombati rendbontás miatt.

Mönchengladbachban mintegy harminc, kezeslábasba öltözött Köln-drukker áttört a kerítésen a lefújás után, és behatolt a pályára. A biztonsági emberek és a rendőrök visszaszorították szektorukba a kölnieket.

„Az 1. FC Köln azonnali hatállyal visszavonja a The Boyz szurkolóicsoport-státusát és kitiltja tagjait stadionjából. A csoport összes tagja kitiltásra került, szezonbérleteiket visszavonták, idegenbeli mérkőzésekre nem utazhatnak. Az ultracsoport tagjai szándékosan kárt okoztak a klubnak, már nem először. A Boyz tagjai azonosíthatók voltak mind az illegális pirotechnikai eszközhasználat során, mind a pályainváziónál” – írta közleményben a klub, mely jelezte, a várható súlyos szövetségi bírságot is a fanatikusokra terheli. Az 1. FC Köln tovább vizsgálja a felvételeket, a beazonosított fanatikusok szintén kitiltásra és egyéb szankciókra számíthatnak.

A Kölner Express szerint az 1. FC Köln zárt kapus mérkőzésre és egymillió eurós pénzbírságra számíthat a mönchengladbachi balhé miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik