Joachim Löw marad a német kapitány

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 10:04
null
Löw 2012-ig irányíthatja a német válogatottat (Fotó: Action Images)
Joachim Löw marad a német válogatott szövetségi kapitánya. A szakember két évvel, 2012-ig hosszabbította meg a dél-afrikai világbajnokság végén lejárt szerződését a Német Labdarúgó-szövetséggel (DFB).  

Joachim Löw marad a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A hír délelőtt látott napvilágot a német sajtóban, majd ezt követően Löw és a DFB elnöke, Theo Zwanziger ma délre sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen a hivatalos megerősítés is megtörtént.

Az 50 éves szakember 2004 óta dolgozik a Nationalelf mellett, az első két évben Jürgen Klinsmann munkáját segítette, és a hazai rendezésű 2006-os világbajnokság után nevezték ki kapitánynak.

Löw 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet, a nyári dél-afrikai világbajnokságon pedig bronzérmet szerzett a német válogatottal – érdekesség, hogy mind a kétszer a végső győztes spanyoloktól elszenvedett 1–0-s vereség jelentette a német álmok végét.

A dél-afrikai vb-n a Nationalelf sok új rajongót szerzett magának látványos futballjával, és a német közvélemény egyöntetűen kiállt Löw maradása mellett. A kapitányon kívül a menedzser Oliver Bierhoff, az asszisztens Hansi Flick és a kapusedző Andreas Köpke is meghosszabbította szerződését a 2012-es Eb végéig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik