Huntelaar szabálytalan gólja egy pontot ért

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 17:37
null
Huntelaar – szabálytalan – gólja egy pontot ért a Schalkénak (Fotó: Action Images – archív)
A Schalke az első félidőben kétgólos hátrányba került, de 2–2-es döntetlent játszott a Wolfsburggal idegenben a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 12. fordulójában. A Köln 4–0-ra kikapott mumusától, a kilenc mérkőzés óta nyeretlen Mönchengladbachtól.

A Wolfsburg a Schalkéval csapott össze a Volkswagen Arenában, és a hazaiak kiválóan kezdték a mérkőzést, már a 11. percben megszerezve a vezetést. Bal oldali szöglet után Marcel Schäfer adta be a labdát, és a középen érkező Grafite a kapuba bólintott.

A 23. percben Edin Dzeko majdnem hatalmas helyzetbe került, de nem tudta levenni a labdát a tizenhatoson belül – tíz perccel később viszont már a kapuba talált. Bal oldali beadás után a bosnyák támadó rosszul találta el a labdát középen, ám a labda a támaszkodó lábáról a kapu jobb oldalában kötött ki.

A 39. percben sikerült szépítenie a Schalkénak: Raúl nagyszerűen ugratta ki Jefferson Farfánt a tizenhatos jobb oldalán, aki középre passzolt, és a hosszú oldalon érkező Edu a kapuba továbbított.

A szünet után a Wolfsburg növelhette volna előnyét, Dzeko kapura tartó lövése azonban saját csapattársáról, Grafitéről kipattant.

A 75. percben egyenlített a Schalke. Klaas-Jan Huntelaarnak nem sikerült maga elé tennie a labdát a tizenhatoson belül – lábbal legalábbis, merthogy kézzel igen, s e segítség nyomán már nem hibázott, a kapuba lőtt. A bíró megadta a szabálytalan körülmények között esett találatot.

A 78. percben Ashkan Dejagah piros lapot kapott a hazaiaktól, de ez már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét (2–2).

A Köln mumusával, a Borussia Mönchengladbachhal csapott össze otthon. A hazaiak ezúttal sem tudtak győzni, pedig a vendégek kilenc mérkőzés óta nyeretlenek voltak. Ám ezúttal 4–0-ra diadalmaskodtak.

A Stuttgartnak a háromgólos előny sem volt elég a Kaiserslautern ellen idegenben: a hazaiak húsz perc alatt három gólt szerezve egyenlítettek a második félidőben, így 3–3 lett a végeredmény.

A Werder Bremen gól nélküli döntetlent játszott az Eintracht Frankfurttal, míg a Leverkusen idegenben 1–0-ra megverte a St. Paulit.

WOLFSBURG–SCHALKE 2–2
 

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2010/12,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik