Hertha: Szurkolókra van szükségünk, nem álmodozókra – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.24. 12:35
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha vezetőedzője úgy véli, a berlini szurkolóknak nem szabad túl nagy elvárásokat támasztaniuk az együttessel szemben.

A 42 éves magyar szakember a Berliner Kuriernak adott interjújában a fiatalokról is szót ejtett.

„A gárda magja már három éve együtt van, de sok a fiatal is, nekik pedig azért még egy kis időre van szükségük. Felhívnám az emberek figyelmét a realitásokra. Azét, aki azt várja, hogy majd minden mérkőzésen rúgunk három gólt, vagy épp aki sztárok igazolásában gondolkozik. Na, az ilyen hamis álmok csak a rossz útra terelnek. A Herthánál nincs Cristiano Ronaldo. Számunkra, olyan együttesként, amely a fiatalokra épít, óriási dolog, ha hatodik, hetedik vagy tizedik helyen végzünk.”

„Ha valaki idejön 300 millió euróval és elhozza a Paris Saint-Germaint az edzővel együtt, akkor én lennék az első, aki azt mondja. »Mostantól csöndben figyelek és szorítok a Hertháért«. Ez persze jó lenne a város számára, de hát szó sincs ilyesmiről. Szurkolókra van szükségünk, nem pedig álmodozókra.”

„Az előző idényben hiányoztak az utolsó előtti passzok. Most viszont van néhány srác, aki ezeket képes megoldani. Nekik azonban még meg kell mutatniuk. Ráadásul vannak nagyon ígéretes tehetségeink, mint Dennis Jastrzembski, a fiam, Palkó vagy épp Javairo Dilrosun – ők szintén jók ebben, ám még mindig nagyon fiatalok. Nem szabad, hogy a magas elvárások miatt idegessé váljanak.”

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
PÉNTEK
20.30
: Bayern München–Hoffenheim (Tv:Sport1)
SZOMBAT
15.30:Düsseldorf–Augsburg
15.30: Hertha BSC–Nürnberg (Tv:Sport1)
15.30:Weder Bremen–Hannover 96
15.30: Freiburg–Eintracht Frankfurt
15.30:Wolfsburg–Schalke 04
18.30: Borussia Mönchengladbach–Bayer Leverkusen (Tv:Sport1)
VASÁRNAP
15.30:Mainz 05–VfB Stuttgart (Tv:Sport1)
18.00:Borussia Dortmund–RB Leipzig (Tv:Sport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik