MTI/T. I. 2020.02.12 17:06 Frissítve: 2020.02.12 17:20

Hertha: „Nincs eufória” – megszólalt az első csapathoz visszatérő Petry

„Nincs rossz hangulat, de eufória sem” – nyilatkozta a Hertha első csapatához visszakerülő kapusedző a szerdai tréninget követően. Petry Zsoltot, aki 2015 óta dolgozik a berlinieknél, Jürgen Klinsmann őszi kinevezése után irányították az utánpótláscsapatokhoz, a német tréner távozásával viszont visszatérhetett az első kerethez.

Petry Zsolt újra a Bundesliga-csapat kapusedzője a Herthánál (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Nem szabad, hogy a játékosok munkája attól függjön, hogy ki az edző” – vélekedett a szerdai edzés után Petry, aki 2015-től dolgozik a Herthánál, s miután Klinsmann leváltotta, az utánpótláshoz került.

 
Hertha: ismét Petry Zsolt a felnőttcsapat kapusedzője
Hertha: edzőkérdés és belső viszályok – nagyon mély a gödör

„Nincs rossz hangulat, de eufória sem. Mindenki tudja, hogy dolgoznia kell, függetlenül attól, hogy ki ül a kispadon. Ezzel együtt nagyon jó volt újra látni a srácokat.

A régi-új kapusedző kifejtette, egy tréner pályafutása során előfordul, hogy elmozdítják a posztjáról.

„Amíg van az embernek felettese, számolni kell vele, hogy eltávolítják a pozíciójából. A főnök másként döntött, ezt el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani – tette hozzá.

Klinsmann kedden jelentette be váratlanul, hogy lemond. A vezetőedzői feladatokat az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át a Bundesligában 14. helyen álló csapatnál.

Petry korábban a Nemzeti Sportnak arról beszélt, bár érthető, ha egy frissen kinevezett vezetőedző saját szakmai stábjával szeretne együtt dolgozni, s ebben kapusedzőt is hoz, az őszi leváltásában személyes okok is közrejátszottak. A magyar tréner anno élesen kritizálta Klinsmann fiát, a két éven keresztül Berlinben védő Jonathan Klinsmannt.

2020.03.27 07:33:58

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Csaknem tíz éve biztos pont a Bayern München kapujában Manuel Neuer, aki forradalmasította posztját.

2020.03.17 16:09:00

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A bajorok „betörtek” Amerikába, Kínába; Szalai egy nap alatt 1000 magyar követőt vitt a Mainzhoz – globalizált (futball)világ.

2020.03.13 08:51:41

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Lipcse)

A magyar válogatott kapus pályafutása legrosszabb estéjéről és egyik legfontosabb meccséről is beszélt.

2020.03.07 18:10:44

Német labdarúgás M. G.

Hakimi gólja döntött, a BVB egymás után tizedik bajnoki sikerét aratta a másik Borussia ellen.

2020.03.03 22:21:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Dietmar Hopp sohasem kapta meg a szurkolóktól az őt a futballba feccölt energiájáért és pénzéért megillető elismerést, illetve a DFB magatartása miatt tulajdonképpen rajta verik el a port.