Hertha: Mindig is igyekeztem a hazámat méltó módon képviselni – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.12. 13:56
null
Dárdai Pál szerint jó úton járnak (Fotó: afp)
Munkatársunk, Voleszák Gábor a helyszínen nézte meg a Hertha mallorcai felkészülési mérkőzését, és a leglelkesebb berlini szurkolókkal együtt láthatta azt is, hogy a népszerű edző alaposan megdolgoztatja labdarúgóit, és hogy most még nem frissességet, hanem a szervezett játékot várja el. Helyszíni interjú a korábbi magyar szövetségi kapitánnyal.



– Az már kiderült, Magyarországon dobogós lesz az év edzője szavazásban. Mit szól a hírhez?
– Nagyon örültem neki, és óriási büszkeséggel töltött el. Ez azt jelenti, hogy elismerik az erőfeszítéseimet. Mindig is igyekeztem a hazámat méltó módon képviselni. Ahol csak tudok, segítek, bárki eljöhet Berlinbe megnézni, mit és hogyan csinálunk. Nem hiszem viszont, hogy én nyerek a szavazáson – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Dárdai Pál.

– Az elismerés ettől függetlenül annak is szól, hogy végre jegyzett ligában dolgozik magyar edző, nem?
– Nyilvánvalóan ez is benne van. Óriási munkát kell végezni, a nap végére általában jól el is fáradok, mert csaknem ötven embert kell egyszerre irányítani. Szerencsére nem vagyok egyedül, remek stábom van, és bírom a gyűrődést is. Ezt a hozzáállást, a munkakedvet igyekeztem hazavinni, amikor a válogatottnál dolgozhattam. Sikerült valamit elindítanunk, amelynek a franciaországi nyári mese lett a csúcspontja Bernd Storckkal.

– Úgy érzi, Berlinben is valami nagy dolog van készülőben?
– Ne szaladjunk ennyire előre! Még a munka elején járunk. Most is idő kellett, hogy a fiúk játékba lendüljenek. A második félidőben már sok helyzetünk volt, jó volt látni, hogy harapnak a srácok. Frissességet nem vártam tőlük, csak azt, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt. Egy felkészülési mérkőzés eredményéből nem lehet sok következtetést levonni, talán csak annyit, hogy jó úton járunk.

Munkatársunk az elkövetkező napokban is jelentkezik helyszíni anyagokkal a Hertha mallorcai edzőtáborából. Ezért is érdemes lesz megvenni a nyomtatott NEMZETI SPORTOT!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik