Hertha: Megváltoztatta az életem a válogatott irányítása – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 15:22
null
Dárdai Pál játékosként és edzőként is szorgalmas (Fotó: AFP)
Dárdai Pál pozitív tapasztalatokkal gazdagodott abban az időszakban (2014–2015), amikor a magyar labdarúgó-válogatottat irányította – árulta el az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának adott interjúban.

 

„Nagyon sokat profitáltam abból az esztendőből, amikor a magyar válogatottat irányítottam. Ugyanakkor nagy kockázatot is vállaltam. Senki sem akarta a családomból, hogy elvállaljam, még édesapám is szidott – mondta még a Zorja Luhanszk elleni idegenbeli El-csoportmeccs előtt Dárdai Pál az uefa.com-nak. – Korábban egy magyar edző sem tudta egy irányba terelni a médiát, a rajongókat, valamint a csapatot, és eufóriát kiváltani. Nekünk sikerült, és ez megváltoztatta az életem."

„Sokkal könnyebb a helyzet játékosként, hiszen akkor csak a saját teljesítményedért felelsz. Edzőként egész héten készülnöd kell – folytatta a magyar vezetőedző. – Mérkőzés közben keveset tudsz segíteni a csapaton, sajnos már nem tudok többé becsúszni. Játékosként szorgalmas voltam és sokat dolgoztam. Azt hiszem, edzőként is hasonló vagyok. Berlin egyszerűen passzol hozzám. Sokat adott ez a város és a klub nekem és a családomnak. Élvezem a bizalmat, és próbálom meghálálni azt."

EURÓPA-LIGA – EMLÉKEZTETŐ
J-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Zorja Luhanszk (ukrán)–Hertha BSC (német) 2–1 (Silas 42., Szvatok 79., ill. Selke 56.)
Östersund (svéd)–Athletic Bilbao (spanyol) 2–2 (Gero 52., Edwards 64., ill. Aduriz 14., I. WIlliams 89.)

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Östersund 3 2 1 5–2 +3 7
2. Zorja Luhanszk 3 2 1 3–3 0 6
3. Athletic Bilbao 3 2 1 2–3 –1 2
4. Hertha BSC 3 1 2 1–3 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik