Hertha: így döntenek az edzői stáb összetételéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.04. 18:18
A Hertha BSC január 7-én kezdődő egyhetes mallorcai edzőtáborában nemcsak a tavaszi idényre való felkészülés kerül napirendre a berlini klubnál, hanem az edzői stáb tagjaival is leül a klub vezetősége, hogy a szerződésekről tárgyaljon.

Dárdai Pál stábjából Petry Zsolt kapusedző mellett Admir Hamzagic és Rainer Widmayer pályaedzők szerződése is lejár a szezon végén, de a klub természetesen megtartaná a csapatot ősszel a Bundesliga 3. helyére vezető stábot.

Dárdait határozatlan idejű szerződés köti a Herthához, a magyar szakember tavaly áprilisban egy évre szóló megállapodást kötött a felnőttcsapat irányításáról, és a bz-berlin.de szerint a klubnak és az edzőnek is megfelel a bevált gyakorlat folytatása.

„Rainer, Admir és Zsolt a három legfontosabb tagja a csapatomnak, naponta egyeztetünk, nagyon szeretném, ha még hosszú ideig együtt dolgozhatnánk" – mondta Dárdai a stábjáról, amelyből Petry és Widmayer új szerződéséről már a jövő héten leül Michael Preetz sportigazgató.

„Természetesen szeretnék maradni, ez a legjobb edzői stáb, amelyben valaha dolgoztam. Nemcsak sikeres, élvezetes munka is" – mondta Petry, akiről azt írta a bz-berlin.de, hogy Rune Jarsteinből Norvégia első számú kapusát faragta.

„Itt minden folyamat professzionálisan működik, elégedett vagyok. Várom, hogy egyeztessünk, de fontos, hogy ragaszkodjunk a mostani szinthez" – mondta Widmayer, akinek feladata, hogy feltérképezze az ellenfelek játékát, és a védekezés kidolgozásában segítsen Dárdainak.

Hamzagic, akit Laptop-trénerként emlegetnek Berlinben (a játékosok adatelemzéseiért, valamint a pontrúgásokért és a játékhelyzetek elemzéséért felelős), 2015 februárjában Dárdaival együtt került fel az első csapathoz az U15-től, és ugyanúgy áprilisban dönthetnek a következő idényéről, mint a vezetőedző esetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik