Hertha: Ha Stocker nem rúg három gólt, megyünk a levesbe - Dárdai

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 10:00
null
Dárdai Pált a napokban véglegesíthetik vezetőedzőként (Fotó: MTI)
Mint ismert, Dárdai Pált a napokban véglegesíthetik vezetőedzőként a Hertha BSC-nél. A magyar szakember a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt az együttes bennmaradását követően a babonákról, a csapat átvételét követő gondolatairól és a jövőjéről is.

 

– Ha meg nem sértem: nem állt túl jól a Hoffenheim elleni meccsen viselt szakáll.
– A feleségemnek sem tetszett, így amint tehettem, megszabadultam tőle – felelte a Nemzeti Sportnak kisimult arccal a Hertha BSC-t a Bundesligában tartó, papíron még megbízott edző, Dárdai Pál.

KEDDEN MÉG NEM LESZ DÖNTÉS?
A Berliner Zeitung információi szerint kedden még nem várható bejelentés Dárdai Pál és segítője, Rainer Widmayer sorsáról. A Hertha BSC 19 órakor tartja meg szezon végi közgyűlését, Michael Preetz pedig arra célzott, hogy az edzői stáb tagjaival még szerdán is megbeszéléseket folytatnak a jövőjükről.

Érdekes, hogy az edzői stáb előbb a játékosokkal ül le az egyéni értékelésekre, úgy, hogy a trénerek jövője még nem tisztázott – ennek oka az, hogy a kerettagok kedd este már szabadságra mennek. A Berliner Zeitung úgy tudja, Johannes van den Bergh, Marcel Ndjeng, John Heitinga, Jens Hegeler, Sandro Wagner, Peter Niemeyer, Ronny, valamint a Hertha legjobban kereső sztárja, Salomon Kalou is a nyári keretátalakítás áldozata lehet.

– Kabalából nem borotválkozott az utolsó kört megelőzően?
– Mondhatjuk. Ilyenkor az ember próbál kapaszkodni mindenbe, amiről azt hiszi, hogy segíthet. Szombaton azt a melegítőt viseltem, amelyben egyszer sem veszítettem az U15-ös csapat edzőjeként. A sorozat megszakadt, ment is a tréning – ha nem is a kukába, de a szennyesbe.

– Ha azt vesszük, mégis szerencsét hozott, hiszen a kettő egyes vereség belefért.
– Azért nem örültem, hogy kikaptunk. Az viszont igaz, hogy bármiként is alakult volna a többi mérkőzés, az egygólos vereséggel még jók voltunk. Azon oknál fogva lehettem nyugodt, hogy a sorsunk végig a kezünkben volt. Annál is inkább, mert bár az együttest a tizenhetedik helyen vettem át a huszadik játéknap előtt, a huszonharmadik után egyszer sem álltunk kieső vagy osztályozóval fenyegető helyen. Nem volt szükségünk külső segítségre, saját erőből harcoltuk ki a bentmaradást. Más lapra tartozik, hogy a berlini állományt felmérve, kénytelen voltam gyorsan rádöbbenni, hogy a gólszerzésre nagyjából nulla egész egy százalék esélyünk van... A házi gólkirályunk, Julian Schieber február végén súlyos sérülést szenvedett, Salomon Kalou pedig még nem bizonyított a Bundesligában. Nem csoda, hogy a futballisták még az edzéseken is ritkán találtak be a kapuba, általában az egymás közötti játék is nulla nullára végződött... Állítom, ha az a Valentin Stocker, aki nálam lett alapember, nem rúg három gólt, megyünk a levesbe.

– Azt még csak odafönt tudják, vagy már ön is, hogy miként alakul a jövője?
– Még semmi sem dőlt el. Kedden kilenckor találkozom Michael Preetz klubmenedzserrel, átrágjuk magunkat egy-két dolgon, majd tíztől jönnek a labdarúgók, mert külön-külön elbeszélgetünk velük. Este lesz a klub közgyűlése, utána minden bizonnyal folytatjuk az egyezkedést Michaellel.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIT ÉRZETT DÁRDAI A LEFÚJÁS PILLANATÁBAN, MIÉRT BONTOTT PEZSGŐT MÁSNAP, HOGY GONDOLT-E EGYÁLTALÁN ARRA, HOGY ROSSZ VÉGE LEHET AZ IDÉNYNEK, ÉS HOGY MIT VÁR A FINNEK ELLENI EB-SELEJTEZŐTŐL, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT, AMELYET MÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELOLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik