Hertha: Dárdaival hosszú, a stadionnal rövidebb távra terveznek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.21. 21:34
null
Dárdai Pállal hosszú távra tervez a Hertha, a kulisszák változhatnak (Fotó: Reuters)
Hosszú ideig Dárdai Pállal tervez a Hertha BSC labdarúgócsapata: a berlini klub jövőjével kapcsolatban Michael Preetz klubmenedzser nyilatkozott a Kickernek. A Hertha továbbra is szeretne saját stadiont: 2025-ig bérlik a fővárosiak az Olimpiai Stadiont, ám ezt követően már saját arénába költöznének, és januárban vagy februárban megérkeznek a tanulmányok.

Dárdai Pál, hosszú távon, no meg egy új, kizárólag futballra épített stadion – így lehetne összefoglalni röviden a Hertha BSC terveit. A kiválóan teljesítő magyar vezetőedző teljes mértékben élvezi a vezetőség bizalmát.

„Dárdai Pállal akarunk dolgozni hosszú távon. Elképzeléseink szerint ez az együttműködés még sokáig folytatódik” – idézi a Kicker Michael Preetz klubmenedzsert. Dárdai a Bundesligában egyedinek számító konstrukcióban dolgozik: szerződésének nincs rögzített végpontja, minden szezonban május 31-ig ülnek le a felek, és döntenek a folytatásról.

„A nem rögzített végű szerződésnél hosszabb egyszerűen nem is lehetséges” – így Preetz.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a 2020-as években a Hertha elhagyja a bérelt Olimpiai Stadiont, és saját otthont építtet. Hétfő este a klub elnöke, Werder Gegenbauer elmondta, a Hertha külső befektető és stratégiai partner bevonásával finanszírozná az arénát, mely Berlinben vagy épp a városhatáron kívül épülne meg.

A Hertha 2025-ig bérli az Olimpiai Stadion használati jogát Berlintől. Ezt követően már egy új, kizárólag futballnak otthont adó stadionba költöznének a kék-fehérek.

„A felhívást már kiadtuk az építészeknek, januárban, legkésőbb februárban pedig már bemutathatjuk az első terveket. Ezt követően kerülhet szóba a pontos helyszín” – nyilatkozta Gegenbauer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik