Hertha: Dárdai rotációja működik; fél ház sem lesz a Bayer ellen

Vágólapra másolva!
2017.09.19. 09:02
null
Dárdai Pál tudja, Kalouék nem gépek (Fotó: AFP)
A Bundesligában tizenegyedik helyen álló Hertha BSC szerdán a Bayer Leverkusent látja vendégül. A berliniek kevés nézőre számítanak, várhatóan 30 ezren sem lesznek a 75 ezer néző befogadására képes Olimpiai Stadionban. Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője pedig nem hagy fel a rotálással, mert a játékosai nem gépek.

 

 

A Hertha legutóbb 1–1-es döntetlent játszott a Hoffenheim vendégeként. Dárdai Pál néhány alapemberét – Vedad Ibisevicet, Vladimír Daridát és Salomon Kalout – a kispadra nevezte, s a három futballista közül csak Ibisevic állt be a mérkőzésen.

„Pál rendszere működik, fontos, hogy a keret minden tagjára számíthatunk, ha kell” – idézi a DPA Michael Preetz sportigazgatót.

„A kulcsembereink sem gépek, frissnek kell lenniük – így Dárdai Pál. A szezon elejétől kezdve forgatjuk a kezdőcsapatot, a játékosok pedig most kezdik érezni ennek előnyeit.”

A berlini együttesnél alig 30 ezer nézőre számítanak a szerdai meccsre. Múlt csütörtökön az Athletic Bilbao elleni Európa-liga-összecsapásra nagyjából 29 ezren voltak kíváncsiak. „A szerda este nem ideális időpont a szurkolóknak. Nem tudunk ezzel mit kezdeni, igyekszünk jó játékkal meggyőzni a drukkereket” – mondta Preetz.

A Hertha szerdán 20.30 órától találkozik a tabellán tizenkettedik helyen álló Bayer Leverkusennel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik