Hertha: Dárdai ugyanúgy jár el, mint a válogatottnál

Vágólapra másolva!
2015.09.14. 12:47
null
Dárdai Pál és a négymérkőzéses ciklus (Fotó: AFP)
Dárdai Pál nem változik. Ahogy a magyar válogatottnál megszokhattuk, a Hertha BSC-nél is megmondja, hány pontot vár csapatától, precíz tervet készít a mérkőzésekre, és utólag értékeli azt. Négy forduló után a magyar szakember csapata túlszárnyalta az elvárást.

Miután a Hertha 2–1-re legyőzte a VfB Stuttgartot, négy forduló után hét ponttal a hetedik helyen áll a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Bundesligában. A berliniek terve a szezon előtt a kiesés elkerülése volt, ehhez képest remek a szezonkezdet, Dárdai Pál pedig azt is elárulta, hány pontot akart szerezni együttesével eddig.

„Az volt a terv, hogy öt pontot szerzünk négy forduló alatt, ehhez képest már hétnél járunk! Túlszárnyaltuk az elvárásomat – mondta Dárdai a bz-berlin.de-nek. – A srácok kiválóan végzik a feladatukat, úgyhogy hamarosan eljön annak az ideje, hogy kitűzzük az új célokat a következő négy mérkőzésre.”

Dárdai négymérkőzéses ciklusokban gondolkodik, ezekben átlagosan öt pontot szeretne szerezni, tehát 32 mérkőzés után 40 pont a terv.

„A négymeccses blokkok során változhatnak a célok attól függően, milyen ellenfelekkel találkozunk. Vannak olyan meccsek, amelyeket kötelező megnyernünk és vannak olyanok, amelyek elvesztése belefér egy ilyen hosszú szezonba.”

Utóbbi kategóriába tartozik a Wolfsburg elleni hétvégi összecsapás. Ettől függetlenül természetesen nem feltett kézzel vágnak neki a berliniek annak a mérkőzésnek sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik