Hertha: Dárdai Pál visszatért, de akad játékosa, aki eltűnt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.31. 16:10
Öt nappal a Paderborn elleni, nagyon fontos német bajnoki előtt csupán tíz játékosnak tarthatott edzést Dárdai Pál – számolt be a Hertha BSC labdarúgóinak kedd délelőtti tréningjéről a Berliner Zeitung.

„Fogalmam sincs, pillanatnyilag hol tartózkodik” – idézi Dárdai Pált a német lap a hazatérő válogatott játékosainak egyike, az elefántcsontparti Salomon Kalou hollétével kapcsolatban.

A hazája válogatottjában vasárnap pályára lépő támadó késése azért keltett feltűnést, mert vele februárban is adódtak gondok; az Afrikai Nemzetek Kupája-diadal után négy napba telt, mire visszatért Berlinbe.

A keddi edzésről hiányzók többségének természetesen van igazolása: a norvég Per Skjelbred például combsérülés miatt kapott pihenőt, Tolga Cigerci korábbi lábujjműtétje után kontrollra hivatalos.

A magyar válogatott mellől visszatérő Dárdai már hétfő délután munkára kész volt, noha – mint a Berliner Morgenpost megtudta tőle – a görögök elleni vasárnap esti Eb-selejtező (0–0) után szokatlanul későn került ágyba.

„Éjjel kettő után feküdtem le, de összességében eleget aludtam. Természetesen nagyon megterhelő volt, ugyanakkor a családom ezúttal is mellettem állt, és ez átsegített a fáradtságon. A szezon végéig nem lesz több ilyen megszakítás” – utalt a két fontos funkciót betöltő Dárdai arra, hogy a klubidényben most már minden munkanapja a német élvonalban maradásért harcoló berlini csapaté.

A Bundesliga 13. helyén álló Hertha vasárnap 17.30-kor fogadja a 17. pozícióban sínylődő Paderbornt; Dárdai úgy látja, távollétében jó munkát végeztek a segítői, és reméli, hogy csütörtökön már teljes keretnek vezényelhet gyakorlást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik