Hertha: Dárdai Pál aláírta szerződését - hivatalos

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 09:51
null
Dárdai Pál (balra) és Michael Preetz a szerződés aláírásakor (Fotó: twitter.com/HerthaBSC)
Dárdai Pál aláírta szerződését, ezzel kinevezett vezetőedzője lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának, amelyet eddig megbízott trénerként irányított.

 

A Hertha a Twitter-oldalán jelentette be a hírt, amelyhez videót és képet is csatolt. Dárdai Pál a klubmenedzser, Michael Preetz társaságában írta alá szerződését. Részleteket egyelőre nem közölt a klub.

Csütörtökön a Bild azt írta, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya határozatlan idejű szerződést köt a berlini csapattal, ilyen kontraktust pedig korábban még egy szakemberrel sem írattak alá a fővárosiak.

„Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!” – írta a twitteren pénteken MichaelPreetz, a berlini klub menedzsere.

Az egyesület a szerződésről annyit közölt, hogy határozatlan időre szól és tartalmazza, hogy sikertelenség esetén Dárdai újra a klub utánpótlásában kap szerepet.

„Számomra ez a bizalom jele” – mondta ezzel kapcsolatban a magyar szakember, akinek segítője továbbra is Rainer Widmayer lesz.

„Nagyon örülünk, hogy a közös munka tovább folytatódik – fogalmazott a kétnapos tárgyalássorozat végén Michael Preetz. – Mi a kezdetektől ezt szerettük volna.”

A Bild csütörtöki értesülése szerint Dárdai fizetése az eddigi havi 10 ezer euró helyett a jövőben évi 600 ezer euró (184 millió forint) lesz.

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, s játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik. Tavaly szeptemberben vállalta el – akkor az év végéig – a magyar nemzeti csapat irányítását, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat zárultáig szóló szerződést kötött a magyar szövetséggel.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik