HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.19 12:30 Frissítve: 2017.06.19 12:50

Hertha: Dárdai minden poszton több, azonos értékű játékossal számolhat

Gyorsabbá és variálhatóbbá vált a Hertha labdarúgócsapata az eddigi három új játékos szerződtetésével, legalábbis erre a következtetésre jutott elemzésében a Bz-berlin.de portál. Dárdai Pál szerint az edzéseken mindenkinek teljes erőbedobással kell küzdenie, ha csapatba szeretne kerülni.

HIRDETÉS
dárdai629
Dárdai Pál variációs lehetőségei megnőnek az új szezonra (Fotó: AFP)

 

Eddig három játékossal erősített az új idényre a Hertha labdarúgócsapata, a berliniek nyolcmillió euróért szerződtették a középcsatár Davie Selkét (RB Leipzig), hárommillióért a balszélső Mathew Leckie-t (Ingolstadt) és 2.5 milliót fizettek a középső védő Karim Rekikért (Marseille).

A Bz-berlin.de elemzése szerint ezzel nem csupán sokkal gyorsabbá válhat a csapat, de Dárdai Pál most már akár két rendszerben is játszathatja játékosait. Eddig Dárdai a 4–4–2-t favorizálta, de az új keret már alkalmas lesz a 3–5–2-es szisztémára is.

„A három védőt tudjuk variálni mérkőzés közben is, miközben az erőteljesebb középpálya két szélén a villámgyors szélsők helyzeti előnybe kerülhetnek az egy-egy elleni szituációkban, és könnyebben kiszolgálhatják a csatárokat” – mondta Dárdai.

Az új játékosok mindegyike kulcsszereplő lehet a Herthában. „Leckie sebessége és Selke gólerőssége mellett lehet számítani Rekik támadásépítésére is” – tette hozzá a magyar edző.

csapat629
(Fotó: Bz-berlin.de)

 

Az új csatárduó, Selke és Vedad Ibisevic jelenti a tökéletes párost Dárdai számára, szerinte nagyszerűen tudnak majd együtt dolgozni elöl. Ami még nagy előnyt jelenthet, hogy minden kulcspozícióban két emberre számíthat. A védelemben Rekik mellett ott van a 19 éves Jordan Torunarigha, irányítóként Vladimir Daridával és Ondrej Dudával számolhat, a szélen Leckie mellett Alexander Esswein is bevethető, a védekező középpályás szerepére pedig Per Skjelbred, Fabian Lustenberger és Arne Maier is alkalmas.

„A Bundesliga és az Európa-liga jelentette kettős terhelés miatt szükségünk is van az azonos értékű játékosokra. De ez azt is jelenti, hogy mindenkinek minden edzésen teljes erőbedobással kell küzdenie, ha csapatba szeretne kerülni. Reményeim szerint így egymást húzzák majd a játékosok, különösen a fiatalok kapnak pluszlökést, és ezzel ugrás következhet be a teljesítményükben” – idézte Dárdait a portál.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.12 09:39:20

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Van még mit tanulnom, és a PSG-nél, Thomas Tuchel mellett, sztárjátékosok között megtehetem.”

2018.05.19 00:05:20

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mielőtt egy fiatal mezt kap a klubjában, meg kell vele ismertetni, hová is került.

2018.05.18 09:17:29

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

A magyar szakember a szezonról, fiáról, Palkóról, valamint a Bundesliga magyarjairól beszélt.

2018.05.16 22:57:56

Német labdarúgás nemzetisport.hu

BUNDESLIGA-VISSZAPILLANTÓ. Dortmund: 150 millióért egy hely mínusz, Szalai a csúcson, Dárdaiék meg...

2017.11.23 18:07:54

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Apák és fiúk, avagy a pályára küldött gyermek: a német élvonalban ez még senkinek sem sikerült.

HIRDETÉS
HIRDETÉS