Hertha: Dárdai mágiája – a „támadókoordinátor”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 12:02
null
Dárdai Pál 2–0-s győzelemnek örülhetett a Stuttgart ellen (Fotó: AFP)
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a Bundesliga első fordulójában a nyáron az Ingolstadttól hárommillió euróért igazolt, 26 éves Mathew Leckie két góljával 2–0-ra megverte a VfB Stuttgartot. Nem csoda, hogy ezek után Dárdai mestert is elsősorban az ausztrál szélsőről kérdezték a mérkőzést követően.

„A mágikus szó: Andy Thom” – idézi Dárdait Leckie bemutatkozása kapcsán a Zeit Online. A honlap hozzáteszi, a 61-szeres válogatott támadóról tudni kell, hogy kimondottan a csatárok felkészítéséért felelős a Herthánál, méghozzá nemcsak az első csapatnál, hanem a klub utánpótlás-együtteseinél is.

Leckie kapcsán annyit mondott még Dárdai, hogy olyan gyorsan sikerült beépülnie a csapatba, mintha mindig is a Herthában futballozott volna, pedig csak idén júliusban érkezett.

„Ez különleges hét volt, őrült jó tapasztalattal” – fogalmazott a lefújás után a VfB Stuttgart ellen a Herthában két gólt szerző ausztrál Mathew Leckie, aki a második félidőben 16 perc alatt eldöntötte a meccset. Először 33 másodperccel a második játékrész kezdete után Vedad Ibisevic indításával robogott el a jobb oldalon és lőtt egy csel után a kapu hosszú oldalába, majd a 62. percben is a kapuba talált egy szöglet után lefejelt labdából.

„Az egy-nulla még nem biztonságos eredmény, a második találattal viszont már bebiztosítottuk a győzelmet” – fogalmazott a meccs kapcsán Dárdai.

„Számunkra csapatként a jó eredmény a legfontosabb, de úgy hiszem, a mai teljesítményünk több mint elég volt a győzelemhez” – mondta még ehhez kapcsolódóan Leckie.

Az ausztrál válogatott szélső 2011-ben került Ausztráliából Németországba, több csapatban is szerepelt, 2014-től volt az Ingolstadt játékosa, az élvonalban a mostaniakkal együtt 72 meccsen öt gólt szerzett, ez volt az első duplája. (A Bundesliga 2-ben 91 találkozón 21-szer volt eredményes.)

HERTHA–STUTTGART 2–0 – ÖSSZEFOGLALÓ

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ

Schalke 04–RB Leipzig 2–0 (Bentaleb 42. – 11-esből, Konopljanka 73.)
Hoffenheim–Werder Bremen 1–0
(Kramaric 84.)
Hertha BSC–VfB Stuttgart 2–0 (Leckie 46., 62.)
Hamburg–Augsburg 1–0 (N. Müller 8.)
Mainz–Hannover 0–1 (Harnik 73.)
Wolfsburg–Borussia Dortmund 0–3 (Pulisic 22., Bartra 27., Aubameyang 60.)
Bayern München–Bayer Leverkusen 3–1 (Süle 9., Tolisso 18., Lewandowski 53. – 11-esből, ill. Mehmedi 65.)
Vasárnap játsszák
15.30: Freiburg–Eintracht Frankfurt (Tv: Eurosport2)
18.00: Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln (Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik