Hertha: Dárdai gulyással vendégelte meg az újságírókat

Vágólapra másolva!
2018.03.02. 10:26
null
Dárdai megtartotta a szavát: gulyást mindenkinek! (Fotó: Berliner Kurier)
Beváltotta egy hete tett ígéretét, és a csütörtöki sajtótájékoztatón ínycsiklandozó gulyáslevest szolgált fel az újságíróknak Dárdai Pál, a Hertha edzője.
Wolfgang Heise és a gulyás
Wolfgang Heise és a gulyás

A történet egy héttel korábban kezdődött, amikor a Bayern München elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón Wolfgang Heise, a Berliner Kurier újságírója azt jósolta, hogy a Hertha 1–1-es döntetlent ér el a bajnok otthonában. „Ha ez megtörténik, meghívom egy ebédre” – reagált rá Dárdai Pál.

Ezt követően a Hertha 0–0-t játszott Münchenben, és bár a pontos eredményt nem, de a döntetlent eltalálta, így Dárdai állta a szavát, és a csütörtöki sajtótájékoztatón mindenkit megvendégelt egy tányér gulyáslevessel.

A magyar edző természetesen a szombati, gelsenkircheni mérkőzés eredményét is megjósoltatta Heisével, aki azt mondta, a Hertha 2–0-ra legyőzi a Schalkét. „Nem vagyok ellene. Aztán majd folytatjuk az étkezést” – válaszolt nevetve Dárdai.

A statisztikát tekintve nem is biztos, hogy rossz tipp a 2–0: a felek legutóbbi négy bajnokijának mindegyike ilyen eredménnyel zárult, kétszer a Schalke, kétszer a Hertha nyert. A berliniek 14 évvel ezelőtt győztek legutóbb Gelsenkirchenben – ugyanúgy 2004-ben, mint amikor a múlt hétvégi 0–0-t megelőzően pontot szereztek a Bayern vendégeként.

A gulyásozásra történő meghívás a 11. perctől hallható az alábbi videón:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik